Poruba si poradila s Kolínem. Kozlům nasázela čtyři branky

22.01.2024, Pavlína Vítková

Ve 41. kole Chance ligy Poruba zajížděla na led Kolína, aktuálně 10. týmu tabulky. A do utkání tentokrát nevstoupila špatně, od třinácté minuty zápasu totiž vedla. Kozlové ale zarputile bojovali a klání bylo tudíž napínavé až do samotného konce. Body však stejně nakonec putují do Ostravy.

CHANCE LIGA - 41.kolo po 22.1.18:00
SC Marimex Kolín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:4(0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Chalupa (Piegl, Ouřada), 26. Skořepa (Chalupa, Lang) – 13. Gřeš (Klímek, Hlaváč), 37. Vachovec (Lemcke, Prčík), 58. Gřeš (Střondala, Doudera), 60. Mrázek (Střondala). Rozhodčí: Horák, Kosnar – Roischel, Štěpánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 690. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
SC Marimex Kolín: Soukup – Hampl, Šedivý, Piegl, Němec, Sýkora, Kolmann, Naar – Vrhel, Koukal, Král – Lang, Skořepa, Chalupa – Síla, Morong, Ouřada – Gajda, Moravec, Pajer.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Stehlík, Prčík, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Christov, Střondala, Mrázek – Berisha, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Brodek, Přibyl.

Oslabený porubský výběr nenaskočil na kolínský led v příliš závratném tempu, v úvodních minutách se do útoku drali spíše domácí. Ondřej Bláha byl ovšem v bráně ostražitý a s pokusy Ouřady, Koukala či Skořepy si poradil. A tak nakonec ve třinácté minutě udeřila Poruba. Tomáš Gřeš přesně vypálil nad Soukupovu lapačku, zapsal sedmou branku v letošní sezoně a otevřel skóre utkání. Hra se poté poměrně uklidnila, ani jedna strana si nevypracovala žádnou vyloženě gólovou akci. A tak posledním zajímavým momentem první třetiny bylo vyloučení Petra Moravce, jenž se provinil hrou vysokou holí.

RT TORAX tedy zahájil prostřední část přesilovkou. Kozlové si nicméně se situací poradili a další gól nepřipustili. A když se o chvíli později vylučovalo na opačné straně, dokonce srovnali. V čase 25:00 se prosadil Matěj Chalupa a rozjásal tak kolínské tribuny. To ovšem nebylo vše. O čtrnáct vteřin později už Kolín vedl. Autorem druhého domácího gólu byl Josef Skořepa. Ostravané poté navíc hráli další oslabení, Lukáš Doudera se totiž dopustil zásahu do oblasti hlavy a krku. Nevýhodu však tentokrát Poruba přečkala bez újmy. A to platilo i při následném trestu pro hráčskou lavici. V čase 36:20 se pak ale pro změnu ke kotouči dostal Michal Vachovec a bylo srovnáno. Při odchodu do kabin tedy platil průběžný výsledek 2:2.

Start třetí periody nicméně začal lépe pro domácí. Mladý obránce Matěj Prčík totiž musel putovat na trestnou lavici a Poruba se proto soustředila zejména na defenzivu. Po skončení početní nevýhody se však Ostravané opět rozjeli před Soukupovu klec. Postupně to zkoušeli třeba Střondala, Razgals či Stehlík, ani jeden ale neuspěl. A skóre neupravil ani Antonín Honejsek, který trefil pouze horní tyč. Za Kolín se chtěli ukázat například Stanislav Vrhel nebo Petr Moravec, ani jejich střely nicméně změnu stavu nezpůsobily. Skóre se tak měnilo až při další porubské přesilovce, když znovu přesně zamířil Tomáš Gřeš. Domácí to posléze zkoušeli ještě bez gólmana, tento krok jim ale nevyšel. Do prázdné brány totiž vypálil Petr Mrázek a upravil na konečných 4:2 pro Porubu.

Ohlasy k utkání

Petr Martínek (SC Marimex Kolín: Dnes jsme hrozně zklamaní z výsledku. Myslím si, že proti mužstvu, které je první v tabulce, to vůbec nebyl špatný výkon. Bohužel rozhodla efektivita. My jsme neproměnili šance, soupeř tu svou využil. Na závěr jsme mu nabídli lacinou přesilovku, kterou využil a ta rozhodla.

Jiří Režnar (HC TR TORAX Poruba 2011): Dnes to byl důležitý zápas. Neuhráli jsme to hokejově ale jen vybojovali. Kluci měli doma náročný zápas se Zlínem. Jeli jsme sem, byla to dlouhá cesta a napověděla tomu ta první třetina. Nakonec jsme ty nohy rozjezdili a byl to těžký zápas.