S Prostějovem to nejde, Poruba nedala gól a s Jestřáby prohrála i potřetí

13.01.2024, Patrik Rošič

V sobotu 13. ledna zamířila Poruba na led Prostějova k třetímu vzájemnému utkání. Porubští měli co oplácet, ale pomsta za dvě předchozí prohry nevyšla podle představ. Porubě se nepodařilo vstřelit gól, a tak proti Jestřábům prohrála i třetí zápas v letošní sezoně.

CHANCE LIGA - 38.kolo so 13.1.17:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Jiránek (Venkrbec), 28. Fronk (Venkrbec, Veselý), 55. Ostřížek (Hašek, Hanousek). Rozhodčí: Obadal, Čáp – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 4:3, navíc Jáchym (PRO) a Šedivý (POR), oba 5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1892. Střely na branku: 18:36. Průběh utkání: 3:0.
LHK Jestřábi Prostějov: Štipčák – Hanousek, Poledna, Drtil, Pohl, Kubeš, Forman – Doležal, Vlach, Illéš – Veselý, Jáchym, Jiránek – Slanina, Venkrbec, Fronk – Ostřížek, Hašek, Burian – Maruna
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Lemcke, Klimíček, Prčík, Stehlík, Gutwald, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala, Christov – Razgals, Berisha, Klímek – Vehovský, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý

Jako první se do větší šance dostali domácí. Porubské obraně dokázal ujet Jiránek, Dolejš ale na poslední chvíli zachránil čisté konto svým betonem. O pár minut později dostala velkolepou možnost přesilovky Poruba. Ta ale v početní výhodě inkasovala. Skóre utkání tak otevřel při vlastním oslabení prostějovský Tomáš Jiránek. Že to bude vyostřený zápas potvrdila i 15. minuta, kdy byl k vidění pěstní souboj mezi Šedivým a Jáchymem, oba hráči vyfasovali pětiminutové tresty za bitku. Přibližně tři minuty před první sirénou sehrála Poruba druhou přesilovku a ani tentokrát se ji nepodařilo tuto možnost využít.

V druhé třetině se dostali do početní převahy i domácí hokejisté, když na trestnou lavici usedl Prčík, ani Prostějov ale nabídnutou šanci nevyužil. Ve dvacáté osmé minutě ujeli domácí tři na jednoho a byl z toho druhý gól. Venkrbec naslepo přihrál do brankoviště, kde se Jiří Fronk bekhendem nemýlil. Ještě větší možnost ke vstřelení gólu měla Poruba o něco později, jelikož k dispozici měla přesilovku 5 na 3. A ani tato šance nebyla využita a hráči HC RT TORAX stálé hráli s mankem dvou gólů.

Probíhal úvod třetí častí a Porubané se museli bránit, jelikož hráli podruhé v oslabení. V těchto těžkých okamžicích svůj tým dokázal podržet Dolejš a Porubané tak ještě drželi naději na bodový zisk. Následně se hra ustálila a hrálo se hodně nahoru a dolů. Na další gól se čekalo do 55. minuty, kdy třetí branku Prostějova dokázal vsítit David Ostřížek. Ke konci utkání byl ještě vyloučen Střondala a bylo jasné, že i třetí vzájemný zápas výhrou neskončí.

Ohlasy k utkání

Lukáš Majer (LHK Jestřábi Prostějov): Bylo to velmi těžké utkání. První třetina úplně nešla našim směrem, soupeř byl víc na kotouči v útočném pásmu. Z toho jsme se ale vymanili organizací, pracovitostí a úsilím. Od druhé třetiny Poruba velmi rychle otáčela hru a měla velmi svižnou přechodovou fázi. My jsme dnes ale hráli dobře do defenzivy a v té poslední třetině se nám povedlo utkání kontrolovat. Bylo velice důležité, že jsme první dvě dvacetiminutovky odehráli bez obdrženého gólu a potom už jsme ukrajovali čas a našli cestu k vítězství proti mančaftu, který je v té soutěži ustřelený. Svou vítěznou mentalitu dnes předvedl Tomáš Jáchym, který sundal rukavice a pustil se do bitky. Bylo to z jeho strany dobré rozhodnutí, které dodalo impuls nejen nám, ale také našim fanouškům.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Skončil zápas, ve kterém jsme byli značně lepší. Dokázali jsme domácí přestřílet měli jsme i lepší vhazování. Nicméně nám to nebylo nic platné, jelikož Prostějov měl v brance dobře chytajícího brankáře, který nám nic nedovolil. Poslední gól padnul po naší chybě a domácí zaslouženě odskočili do tříbrankového vedení. Závěrem bych chtěl poděkovat za podporu našich fanoušků, přijelo jich docela hodně a zasloužili si vidět naši výhru.