Vítězný závěr roku 2023! Poruba přehrála Přerov rozdílem 6:2

29.12.2023, Pavlína Vítková

V rámci 33. kola Chance ligy zavítali do Kravař rivalové z Přerova. A dle očekávání poslední letošní duel nabídl zajímavou podívanou. Diváci se dočkali osmi branek.

CHANCE LIGA - 33.kolo pá 29.12.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
6:2(1:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Krenželok (Doudera, Šedivý), 31. Šoustal (Razgals, Střondala), 34. Razgals, 44. Šoustal (Klimíček, Střondala), 46. Mrázek (Krenželok, Šedivý), 56. Mrázek (Klimíček, Krenželok) – 4. Pechanec (Ministr), 36. Indrák (Doležal, Pechanec). Rozhodčí: Wagner, Šico – Otáhal, Bezděk. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Sedlák, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala, Šoustal – Razgals, Honejsek, Berisha – Christov, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý.
HC ZUBR Přerov: Lukeš – Kudělka, Němec, Adámek, Chroboček, Cubo, Krisl, Hanák – Březina, Pechanec, Ministr – Doležal, Hejcman, Svoboda – Tomi, Vlach, Indrák – Goiš, Nemec, Chludil.

Úvod zápasu vyšel lépe Přerovu. Zubři se totiž hned v úvodních minutách hnali do útoku a zaměstnávali domácí defenzivní řady. A už v čase 3:45 z toho byla první branka utkání. Jejím autorem byl Antonín Pechanec, jenž se dostal k odraženému puku a zapsal svůj třetí gól v sezoně. V půlce třetiny pak navíc kapitán Lukáš Krenželok od sudích vyfasoval dvě minuty za hákování. Hosté tedy mohli pokračovat v útočném snažení. Poruba však situaci ustála. A po skončení trestu si i ona začala vytvářet zajímavé šance. Což se posléze také vyplatilo. V osmnácté minutě Lukáš Krenželok tečoval Douderovu střelu a odčinil svůj předchozí prohřešek. Při odchodu do šaten platil nerozhodný stav 1:1.

Ovšem start prostřední části opět vyzníval lépe pro hosty. Vojtěch Střondala se totiž provinil sekáním a musel zamířit na trestnou lavici. I s tímto oslabením si nicméně RT TORAX poradil. A poradil si i o chvíli později, když rozhodčí odpískali příliš mnoho hráčů na ledě. Ale když se pak zhruba v polovině periody role obrátily a na trestnou lavici zamířil Jiří Krisl, přišel gól. Tomáš Šoustal si připsal desátý zářez v ligovém ročníku a poslal Porubu do vedení. A to Režnarovu partu patrně nabudilo. Již v čase 33:01 totiž Lukeš lovil ze své klece další puk. Na 3:1 pohotově upravil Frenks Razgals. Zubři ale ještě nic nevzdávali. A tak při následném trestu Tomáše Šoustala vyrazili před Dolejše. V čase 35:44 zaúřadoval nejlepší přerovský střelec Daniel Indrák a snížil na rozdíl jediné branky.

Do třetí třetiny však pro změnu naskočili lépe Ostravané, neuběhly ani čtyři minuty a skóre se znovu měnilo. Tomáš Šoustal šikovně tečoval ránu Jiřího Klimíčka a skóroval podruhé v zápase. To ale nebylo vše. Hned v čase 45:31 se ke kotouči dostal i Petr Mrázek a zvýšil už na 5:2. Marek Tvrdoň poté sice obdržel trest za sekání, s tím ovšem domácí výběr neměl žádné větší problémy. O chvilku později se navíc karty opět obrátily a Poruba si zahrála další přesilovku. A to dokonce dvojnásobnou. Usadila se tedy v útočném pásmu a Lukeš měl plné ruce práce. Skóre se však nezměnilo. Zubři ovšem po chvíli museli znovu do čtyř. Tentokrát po sekání Davida Březiny. A toho už RT TORAX využil. V čase 55:08 se znovu prosadil Petr Mrázek, pro kterého to byl již patnáctý gól v sezoně. Na to už hosté nedokázali reagovat. Poruba tak v posledním utkání roku 2023 zvítězila rozdílem 6:2.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Hokej se hraje šedesát minut, někdy hrajeme výborně první třetinu 4:1 a pak je výsledek 5:4. Rozhodlo šedesát minut, vyhráli jsme, to je důležité. Chtěl bych všem lidem a fanouškům popřát zdravíčko a štěstí do nového roku, a ať nám fandí i dále.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme kde a s kým hrajeme, jakého máme před sebou soupeře. Po druhé třetině to stále bylo o gól, byli jsme ve hře. Snažili jsme se nabádat, měli jsme změny v systému, ve hře, bohužel se nedostavily. Domácí odskočili, zkušeně pohlídali si a my zase s nulou.