Vítězná šňůra pokračuje! Poruba přehrála Znojmo těsným rozdílem 2:1

22.11.2023, Pavlína Vítková

Ve 23. kole Chance ligy Poruba hostila nováčka soutěže ze Znojma. A jakožto favorit chtěla navázat na předchozí vzájemné klání, ve kterém zvítězila rozdílem 7:2. Tentokrát však tak vydařený start neprožila.

CHANCE LIGA - 23.kolo st 22.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Leram Orli Znojmo
2:1(0:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Gřeš (Klímek), 40. Razgals (Tvrdoň, Lemcke) – 34. Svoboda (Zahradníček). Rozhodčí: Cabák, Maršálek – Bezděk, Tvrdý. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 534. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček – Tvrdoň, Střondala, Lednický – Razgals, Berisha, Christov – Klímek, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý.
HC Leram Orli Znojmo: Groh – Bartko, Zahradníček, Bukač, Stránský, Tejnor, Jenáček – Jenyš, Šťovíček, Svoboda – Karlsson, Matuš, Beránek – Sklenář, Hruška, Adámek – Masař, Čermák, Sedláček.

Hned úvodní vteřiny zápasu nabídly dramatickou podívanou. Vojtěch Lednický se totiž dostal do obrovské šance, kterou mu hákováním překazil Jan Zahradníček. Lednický si tedy mohl vyzkoušet trestné střílení. To se mu ovšem nevydařilo a Groh jeho pokus zneškodnil. Jen o několik chvil později pak ještě Zahradníček putoval na trestnou lavici, když se pro změnu provinil hrou vysokou holí. Poruba ovšem výhodu nevyužila. Další příležitost měla při trestu Davida Stránského, jehož sudí vyloučili za podrážení. Ani z této situace nicméně gól nebyl. A stejně tomu bylo i při přesilovce po hákování Martina Šťovíčka. V solidní akci se poté sice předvedl Daniel Klímek. Jeho rána ovšem skončila jen v boční síti. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

V prostřední části už se ale Buly Aréna dočkala. V čase 30:31 se po Klímkově nahrávce prosadil Tomáš Gřeš a poslal Ostravany do vedení. Tento stav nicméně neměl příliš dlouhého trvání. O necelé tři minuty později vyrovnal velezkušený Tomáš Svoboda a překazil tak porubskou radost. RT TORAX si ale chtěl vzít vedení rychle zpět. Do šance se dostal Ondrej Šedivý, Dominik Groh byl ovšem ostražitý a brance dokázal zabránit. V čase 39:08 ale přeci jen kotouč ve znojemské bráně skončil. Po Tvrdoňově pasu se o to postaral Lotyš Frenks Razgals, pro kterého to byl již osmý gól v letošní sezoně.

Začátek třetí periody vyzněl lépe pro hosty. Jiří Klimíček totiž vyfasoval dvě minuty po hře vysokou holí. Poruba si ovšem s oslabením poradila bez větších komplikací. O pět minut později se situace opakovala, když na trestnou musel zamířit i Michal Gutwald. Stav však zůstával beze změn. Za Znojmo to poté ještě zkoušeli Beránek a Sedláček, Daniel Dolejš ale s jejich pokusy neměl problém. Na opačné straně kluziště se pro změnu ukázal Razgals, puk mu ale sjel z hole. Duel tedy skončil těsným výsledkem 2:1. Poruba si tedy i nadále drží na čele tabulky luxusní náskok.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Je jedno, kdo proti nám stojí, každý soupeř chce vyhrát. Nesedlo a nebruslilo nám to, takže to bylo z naší strany utrápené. Důležité však je, že jsme zápas zvládli a máme další tři body. Škoda začátku, kdy jsme měli trestné střílení a tři přesilovky za sebou. Tam jsme mohli dostat soupeře tam, kam jsme chtěli před zápasem. Mohlo to být 2:0, 3:0 a bylo by to veselejší. Bohužel nám teď přesilovky nejdou a čím víc je trénujeme, tím více to stojí za prd.

Václav Baďouček (HC LERAM Orli Znojmo): Měli jsme špatnou první třetinu, darovali jsme domácím trestné střílení a spoustu přesilových her. Tím jsme se dostali pod tlak. Ale potom si myslím, že utkání bylo vyrovnané a otevřené na obě strany. Bohužel jsme byli ti hloupější a v závěru druhé části jsme si nechali vzít šanci na nějaký bodový zisk. Nepříjemná porážka, minimálně bod jsme si měli odvézt.