Odplata vyšla na výbornou! Poruba přemohla Přerov a sérii výher prodloužila na osm zápasů

13.11.2023, Patrik Rošič

Po první reprezentační pauze zamířila Poruba na led Zubrů a měla jim dozajista co vracet. Porubští tehdy jako první s Přerovem prohráli a tentokrát chtěli uspět, což se i podařilo. Porubané dokázali vstřelit góly skoro ve všech možných herních situacích a dokráčet tak pro výhru 4:3, i když v samotném závěru zápasu bylo k vidění obrovské drama.

CHANCE LIGA - 20.kolo po 13.11.17:30
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4(0:1, 0:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Svoboda, 59. Goiš (Doležal, Černý), 60. Mácha (Chludil) – 11. Christov (Mrázek), 24. Mrázek (Klimíček, Tvrdoň), 33. Šoustal (Voráček, Střondala), 60. Tvrdoň (Šoustal, Střondala). Rozhodčí: Obadal, Zeliska – Jindra, Beneš. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 983. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.
HC ZUBR Přerov: Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Krisl, Němec, Adámek, Cubo – Indrák, Pechanec, Svoboda – Doležal, Hejcman, Mácha – Chludil, Vlach, Tomi – Goiš, Nemec, Ministr
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Pohl – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek

Do první větší šance se dostali domácí hokejisté, neboť do lehčího úniku se dostal Svoboda. Dolejš tuto možnost bez problému zlikvidoval. Naopak o pár chvil později na druhé straně kluziště hrála Poruba první přesilovou hru. Porubští si připravili hodně nebezpečných pokusů, s tím nejtěžším si ale Postava poradil, když před bránou tečoval Šedivý. Přerovští si za pár okamžiků také vyzkoušeli hru v přesilovce. Jenže ukázalo se, že se Zubrům moc v početních převahách nedaří a ve vlastním oslabení dokázal poslat Porubu do vedení Vít Christov. Porubané si vzápětí zahráli další power-play, která měla stejný obraz jako přesilovka předchozí. I přes početné střelecké pokusy se však hráčům Jiřího Režnara nepodařilo navýšit na dvoubrankový rozdíl.

V úvodu druhé části se do obrovské šance dostal Mrázek, jeho pokus ale orazítkoval pouze tyč. O pár okamžiků později už Poruba však slavila podruhé. Právě aktivní Petr Mrázek dokázal dostat v přesilovce puk za záda Postavy. Přesně v polovině tercie musel být na pozoru Dolejš, protože se do střely a následné dorážky dostal Doležal. Porubský maskovaný muž však domácímu celku nic nepovolil. Následovala další přesilovka Zubrů a málem byl k vidění další gól Poruby. Tomáš Gřeš v úniku na domácího gólmana nevyzrál. Doudera sotva naskočil z trestné lavice a Porubští zvedali ruce nad hlavu potřetí. Voráček nahodil puk od modré čáry a před poloprázdnou brankou dorážel Tomáš Šoustal.

Do třetí dvacetiminutovky domácí hokejisté doslova vlétli a do konce proti Porubě bylo za sekání nařízeno trestné střílení. To ale vůbec Hejcmanovi nesedlo a Dolejš nadále držel porubskou neprůstřelnost. Po trestném střílení měli Zubři možnost přesilovky, kterou sice nevyužili, ale z následného tlaku nakonec dokázal snížit Jakub Svoboda. Vstřelený gól vlil domácím krev do žil a pokračovali v ostřelování porubské branky, za pár okamžiků ale hrála Poruba další početní výhodu, ta využita nebyla. V samotném závěru měl Přerov velkou možnost snížit, neboť domácí hráli závěrečný nápor při hře 6 na 4 a vyplatilo se. Na 2:3 dokázal snížit Jiří Goiš. Zubři to opět zkoušeli s prázdnou brankou a tentokrát se to Porubě podařilo. Do střelecké listiny se tentokrát zapsal Marek Tvrdoň. Korekce stavu utkání ještě z pohledu domácích přišla, když dokázal snížit Joshua Mácha.

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Poděkování týmu, že to nezabalil. Říkali jsme si, že ani za stavu 0:3 to není ztracené, hokej je rychlý. Poruba ale potvrdila roli lídra soutěže a vysokou kvalitu. Je škoda, že jsme v první třetině inkasovali ve vlastní přesilovce, hodně nás to nahlodalo. Přesilovky se nám celkově nedařily, jak bychom si představovali. Znovu ale opakuji: klobouk dolů před kluky, že to nezabalili. Pro lidi hráli až do konce a byly tam pěkné akce, po kterých padly góly.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Padesát minut to byl z naší strany pěkný hokej. Bohužel jsme tam pak za stavu 3:0 namazali a dostali jsme takový hloupý gól. Ta třetí branka byla naší nedůsledností v závěru utkání, musíme hrát trošičku jinak. Řekli jsme si všechno v kabině a musíme si z toho vzít ponaučení. Bylo tady letos dost závěrů zápasů, kdy jsme přišli o body. Jak říkám, padesát minut z naší strany dobrý hokej, deset minut špatný. Zlaté a dobré tři body po reprezentační přestávce, kdy jsme jenom trénovali, a ještě v Přerově, který je silný a nepříjemný v soubojích.