Série pokračuje! Šedivý nasázel hattrick a Poruba veze z Lapače cenné vítězství

25.09.2023, Pavlína Vítková

Pátý zápas, pátá výhra! Porubskou mašinu nedokázal zastavit ani vedoucí Vsetín. RT TORAX ve šlágru 5. kola Chance ligy zvítězil na Lapači vysoko 6:2 a vystřídal soupeře v čele tabulky. Výrazně k tomu přispěli tříbodoví Vojtěch Střondala a Ondrej Šedivý, který se dokonce blýskl hattrickem.

CHANCE LIGA - 5.kolo po 25.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:6(1:2, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Jandus (Smetana, Vávra), 23. Vaňo (Kojo, Hořanský) – 6. Christov, 17. Střondala (Šoustal), 31. Šoustal (Tvrdoň, Střondala), 32. Šedivý (Berisha), 34. Šedivý (Doudera, Bláha), 46. Šedivý (Razgals, Pohl). Rozhodčí: Cabák, Ondráček – Zídek, Bezděk. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2195. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:6.
VHK ROBE Vsetín: Žukov (34. Pavlíček) – Staněk, Ondračka, Smetana, Hryciow, Ďurkáč, Kojo – Jandus, Vávra, Rob – Půček, Dědek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jenáček – Koláček, Kratochvil, Vaňo – Jonák
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Pohl, Voráček – Tvrdoň, Střondala, Šoustal – Razgals, Berisha, Klímek – Šedivý, Vachovec, Gřeš – Christov, Adamec, Lednický

Start zápasu zvládl lépe domácí výběr. V čase 3:13 totiž Tomáš Jandus propasíroval do brány Smetanovo nahození a otevřel tak skóre. Porubané se ovšem nenechali zaskočit a zvládli rychle vyrovnat. Na začátku šesté minuty Vít Christov vyslal na Žukova přízemní ránu a zapsal svůj premiérový gól v sezoně. Valaši si pak sice vyzkoušeli přesilovku, v té ovšem nic podstatného nevyčarovali. A tak se taktovky opět ujala Poruba. V sedmnácté minutě se prosadil Vojtěch Střondala a poslal RT TORAX do vedení.

Jenže do prostřední části opět naskočili lépe hráči Vsetína. A zhruba po dvou minutách bylo srovnáno. Z dorážky uspěl Roman Vaňo. Ani tentokrát se ovšem Ostravané nezalekli a vyrazili do ofenzivy. A to se jim posléze vyplatilo. V čase 30:36 skóroval Tomáš Šoustal a překlopil vedení zpět na porubskou stranu. Jenže to nebylo vše. O necelou minutu později přesně zamířil Ondrej Šedivý a na tribunách Lapače začala pomalu narůstat nervozita. A když se po chviličce Šedivý trefil znova, domácí působili zaskočeně. Pátá obdržená branka navíc vyhnala Žukova z klece. Na jeho místo zamířil Pavlíček. Vsetínští si poté zahráli další přesilovou hru, to však na výsledku nic neměnilo.

Domácí se pak sice ještě v koncovce pokoušeli o snížení, to jim nicméně nevyšlo. V čase 45:32 se totiž ke kotouči opět dostal Ondrej Šedivý, jenž využil příležitosti a zkompletoval hattrick. Následovaly tresty pro Daniela Klímka, Vojtěcha Lednického a Tomáše Gřeše, Vsetín to ale přes veškerou útočnou snahu nezužitkoval. Poruba už si své luxusní vedení pohlídala a z Lapače tedy veze cennou výhru.

Ohlasy k utkání

Luboš Rob st. (VHK ROBE Vsetín): Dostali jsme zase dost gólů a pravděpodobně nás už doběhlo momentum zraněných hráčů. Ani jedna pětka nehraje ve složení, které bychom si představovali. V zápase byly chyby, které Poruba potrestala, předvedla kvalitní výkon. Zápas jsme si nechali utéct ve druhé třetině, kdy jsme dostali v rychlém sledu góly a za stavu 2:5 už to bylo složité.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Nám se samozřejmě utkání hodnotí velmi dobře. Kromě začátku druhé a třetí třetiny jsme byli lepší než domácí, zasloužená výhra a důležité tři body do tabulky.