Stále bez prohry! Poruba přehrála Slavii Praha rozdílem 4:3

23.09.2023, Pavlína Vítková

Poruba ve 4. kole Chance ligy přivítala na kravařském ledě hráče pražské Slavie. A i tentokrát naskočila do utkání dobře. Sešívaní se sice v průběhu klání snažili zápas zdramatizovat, Ostravané si nicméně výsledek uhlídali a zvítězili těsným rozdílem 4:3. I nadále tedy zůstávají neporaženi.

CHANCE LIGA - 4.kolo so 23.9.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
4:3(2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Doudera (Tvrdoň, Vachovec), 19. Klímek (Vachovec, Gutwald), 28. Vachovec (Gřeš, Klimíček), 33. Pohl (Šoustal, Střondala) – 21. Všetečka (Kulda, Eliáš), 34. Průžek (Kulda, Žovinec), 53. Brož (Knotek, Všetečka). Rozhodčí: Zavřel, Šudoma – Maštalíř, Mikšík. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 583. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Pohl, Gutwald, – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Brodek, Adamec, Christov
HC Slavia Praha: Málek – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka, Stejskal – Všetečka, Knotek, Polák – Průžek, Kulda, Závora – Helt, Slavík, Brož – Simon, Havrda, Strnad

Úvodní minuty zápasu nabídly vyrovnanou hru, ani jedna strana však neměla vyloženě gólové šance. Na větší drama došlo na začátku deváté minuty, kdy sudí začali rozdávat tresty. Dvě minuty si totiž vykoledovali Průžek, Strnad a Šedivý. A této situace využil obránce Lukáš Doudera, který z dorážky překonal brankáře Málka a otevřel skóre. Slavia poté měla příležitost při vyloučení Lemckeho, srovnat ovšem nedokázala. Pro změnu se tak znovu začali prosazovat Ostravané. A v čase 18:38 svůj tlak zužitkovali. Daniel Klímek zamířil mezi Málkovy nohy a zvýšil na 2:0. V poslední minutě se pak Vojtěch Střondala provinil podrážením, to už ovšem bylo z první třetiny vše.

Sešívaní nicméně do prostřední části naskočili skvěle a zbytek přesilovky využili. V čase 20:57 skóroval Robin Všetečka a vrátil Pražanům naději. O pár chvil později se ovšem znovu vylučovalo. A byl z toho další gól. Při vlastním oslabení Slavii zaskočil domácí kapitán Michal Vachovec a upravil na 3:1. Ani to však očividně Porubě nestačilo. V třiatřicáté minutě totiž přidala branku s pořadovým číslem čtyři. Jejím autorem byl tentokrát Jan Pohl, který pálil do odkrytého prostoru v Málkově kleci. Tento stav nicméně neměl dlouhého trvání. Ani ne o minutu později se ke kotouči dostal Jiří Průžek a Slavia jeho zásluhou snížila na rozdíl dvou branek.

To Pražany patrně povzbudilo. Také do koncovky naskočili aktivně. Aaron Berisha navíc musel putovat na trestnou lavici, Dolejš tedy musel být v porubské bráně ostražitý. Poruba se poté sice mohla prosadit při trestu Brože, Tomáš Šoustal ale Málka nepřekonal. A tak se do útoku znovu hnali hosté. Jaroslav Brož odčinil své předchozí pochybení, procedil z dorážky kotouč až za Dolejše a značně tím zdramatizoval průběh klání. RT TORAX si ale výsledek pohlídal. I po 4. kole tedy zůstává neporažen.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas hodnotím samozřejmě pozitivně, tři body zůstaly doma. První třetinu jsme hráli velice dobře, výborně jsme dostali soupeře pod tlak, bohužel jsme dali jen dva góly. Ve od druhé třetiny už šlo vidět, že chtějí hosté skóre srovnat. My jsme vypadli ze systému a už jsme se do něj těžko dostávali. Slavia má mladý manšaft, který hodně a výrazně bruslí, takže to bylo těžké utkání až do konce.

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): V první třetině jsme asi zůstali nohama v autobuse, z naší strany nebyla vůbec povedená. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a začali si vytvářet šance, navíc se nadřeme na góly, ale laciné dostaneme, máme hráče hloupě za sebou a nemáme pokryté dorážky, a to nás sráží. Třetí třetina nebyla špatná, ale je to zase bez bodů. Bohužel nejsme úplně v pohodě hlavami a ono je to znát na výkonu. A pak se stává, že gól, který bychom normálně dali, tak pak nepadá, a ty tyčky to je pak smůla, potřebujeme nějaké to štěstíčko.