Poruba vítězí i v druhém utkání turnaje! Osvětim přehrála výsledkem 5:2

17.08.2023, Patrik Rošič

Ve čtvrtek 17. srpna pokračoval turnaj O pohár RT TORAX. Tentokrát porubští borci změnřili síly s Osvětimi a i proti dalšímu polskému soupeři zapsali Porubané výhru. Režnarova družina je tak blízko k obhajobě prvenství z loňska.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. čt 17.8.19:15
HC RT TORAX Poruba 2011
Re-Plast Unia Oświęcim
5:2(2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Berisha (Střondala, Gutwald), 19. Střondala, 28. Mrázek (Šoustal), 49. Šedivý (Střondala), 59. Tvrdoň (Mrázek) – 2. Bezuška (Denyskin), 42. Dziubinski (Kaleinikovas, Olsson Trkulja). Rozhodčí: Mrkva, L. Janda – Hlavatý, Vengřín. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 334. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Voráček, Lemcke, Gutwald, Pohl, Doudera, Adamec, Hlaváč – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – Brodek, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Häring – Šedivý, Střondala, Klímek
Re-Plast Unia Oświęcim: Płonka – Ackered, Djukov, Valtola, Jäkobsons, Bezuška, M. Noworyta, Lukawski, Prušák – Olsson Trkulja, Dziubinski. Kaleinikovas – Ahopelto, Dudkiewicz, Karjalainen – Denyskin, Krzemień, Sadlocha – S. Kowalówka, Wanat, Soltys

Na první gól se dlouho nečekalo. Z levého kruhu zkusil štěstí Petr Bezuška, který hned po první střele překonal Bláhu. Zanedlouho se radovala z gólové radosti i Poruba. Aarron Berisha vystřelil z první a o horní tyč poslal kotouč za záda Płonky. Přibližně 7 minut před sirénou unikl obraně Poruby Karjalainen a v tomto souboji jeden na jednoho byl úspěšnější porubský brankář. Blížil se konec první části, když Porubští dokázali stav utkání otočit. Na 2:1 upravil Vojtěch Střondala.

V úvodu druhé periody měla Osvětim možnost přesilové hry. Hráčům v modrých dresech se ale vyrovnat nepodařilo. Následně si možnost početní výhody vyzkoušela Poruba. Nejprve se ale do šance dostal hostující Krzemień. Bláha jeho samostatný únik zastavil parádní prací holí. Z následného protiútoku však už Poruba trestala. Na 3:1 navýšil přízemní střelou Petr Mrázek. Do konce třetiny se skóre neměnilo a Porubané mířili do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Tak jako první, tak i třetí tercii začali lépe hosté. Netrvalo totiž ani dvě minuty a na rozdíl jediného gólu upravil Krystian Dziubinski. Poruba ale našla na gól jasnou odpověď, když se v ponechané výhodě trefil Ondřej Šedivý. Jak Poruba, tak Osvětim si následně zahrály power-play, ale tentokrát se skóre neměnilo. Až v samotném závěru do prázdné branky pojistil výhru Marek Tvrdoň po kombinaci s oslavencem Petrem Mrázkem.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to dobrý zápas. Osvětim je dobrý tým, který hraje polskou ligu na špici a víme, že to nejsou žádní nazdárci. Sice to trochu mezi hráči jiskřilo, to však ale nezměnilo celkový dojem o utkání. Ještě bych chtěl podotknout, že jsme plnili věci, které jsme si řekli a díky tomu jsme vyhráli.