Třetí čtvrtfinále pro Zlín. V emotivní bitvě Porubu porazil 2:1 a v sérii se ujímá vedení

12.03.2023, Pavlína Vítková

Čtvrtfinálová série se po dvou zápasech v Ostravě přesunula na zlínský led. A od úvodních minut bylo patrné, že i tentokrát to bude emotivní duel.

CHANCE LIGA - ČF3 ne 12.3.17:00
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Kubiš (Pospíšil, Gazda), 59. Köhler (Novotný, Sedláček) – 60. Šoustal (Dufek, Sedlák). Rozhodčí: Veselý, Pilný – Maštalíř, Vašíček. Vyloučení: 7:5, navíc Hrníčko (POR) TH. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5269. Střely na branku: 24:45. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
PSG Berani Zlín: Huf – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa, Novotný – Sedláček, Sadovikov, Köhler – Lang, Hejcman, Sedlák – Kubiš, Gago, Mrázek – Kratochvíl, Kindl, Pospíšil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, Sedlák, Krenželok – Šlahař, Pšurný, Dufek – Berisha, Střondala, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Bernovský, Karafiát, Brodek.

Hned úvodní třetina zápasu potvrdila, jak emotivní série mezi Porubou a Zlínem je. Rozhodčí se hned v první dvacetiminutovce činili a rozdávali tresty jako na běžícím pásu. A když byl v osmé minutě potrestán Tomáš Voráček za nedovolené bránění, Zlín toho využil. V čase 8:02 skóroval zkušený Pavel Kubiš a domácí tribuny mohly jásat. Následně si dvě minuty vykoledoval také Stanislav Sadovikov, a to za držení. A další trest vyfasovala i domácí hráčská lavice.

Dominik Hrníčko se poté u mantinelu provinil zásahem do oblasti hlavy a krku, Zlín si tedy mohl v početní výhodě zahrát opravdu dlouho. Na trestnou lavici ale musel zamířit ještě Tadeáš Talafa. A po zaznění sirény se pak diváci dočkali ještě napjaté šarvátky. Další tresty tedy dostalo i duo Husa & Voráček.

Ve velmi podobném duchu pokračovala také prostřední část. Vypadalo to, jako by týmy ani nechtěly hrát v plném počtu. Dvě minuty si musel odsedět zlínský útočník Zdeněk Sedlák, kterého sudí vyloučili za vražení na hrazení. Nedlouho po něm se provinil i Tomáš Gřeš, jenž předvedl krosček. Následoval další trest pro domácí hráčskou lavici. A pak ještě dvě minuty pro obránce Martina Novotného za hrubost. Ani jedna z přesilových her ovšem ke gólu nevedla. Největší porubské šance měli na holi Michal Vachovec a Tomáš Šoustal, srovnat se jim ale nepovedlo.

Do koncovky pak Ostravané naskočili aktivně, jednobrankové vedení Zlínu příliš jistot nedávalo. V zajímavé šanci se ukázal například Jakub Šlahař, Daniel Huf si ale s jeho střelou pod horní tyč poradil. Porubská ofenzivní snaha byla poté ovšem přerušena. Tomáš Gřeš musel opět na trestnou lavici, tentokrát za podrážení. Jen asi minutu po něm navíc stejným směrem putoval i Tomáš Voráček. Berani se tedy usadili před Danielem Dolejšem. Branka z toho nicméně nebyla.

Poté se znovu zapotil spíše Huf, jenž sbíral jeden zákrok za druhým. A když už se zdálo, že se do kabin půjde s fotbalovým výsledkem 1:0, Zlín udeřil. Druhý domácí gól přidal v čase 58:15 Bedřich Köhler. Jenže RT TORAX to v samotném závěru zkusil ještě bez brankáře, čehož nakonec využil Tomáš Šoustal. To už ovšem Porubě nestačilo. Zlín vyhrál 2:1 a v sérii se tedy ujímá vedení.


Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Je to průser. Druhou třetinu jsme byli lepší. Celou třetí třetinu jsme byli lepší... A bohužel jsme prohráli. Když to tak vezmete, odehráli jsme tři zápasy a dostali jsme jen jeden gól v rovnovážné hře, jinak jen branky v oslabení. To je v pytli. Hráče těžko za něco kárat. Akorát za to, že jsme nevyhráli. Ten zápas byl výborný, my musíme proměňovat alespoň 50 % šancí, pak bychom prostě nemohli prohrát. Pokud takhle zítra budeme hrát a oni budou stejně posraní jako dneska celou třetí třetinu... No ale musíme proměnit ty šance, co si kluci vypracují. A taky nesmíme zapomenout na naše fanoušky. Ti jsou i venku velkou oporou, za což jim děkujeme.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011