Zlín v Porubě rozhodl přesilovkami a srovnal stav čtvrtfinálové série

09.03.2023, Pavlína Vítková

Poruba si po první čtvrtfinálové výhře chtěla na domácí půdě zajistit i druhý bod. Proti hostům ze Zlína to ovšem nebyla snadná práce. O výsledku se tak znovu rozhodovalo až ve třetí třetině.

CHANCE LIGA - ČF2 čt 9.3.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
2:5(0:2, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 25. Hrníčko (Pšurný, Dufek), 28. Šlahař (Krenželok, Hrníčko) – 11. Riedl (Sadovikov), 18. Hejcman (Köhler, Gazda), 47. Kratochvíl (Kindl), 48. Kratochvíl (Kindl, Kubiš), 59. Pospíšil (Kindl, Kubiš). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Zidek, Kráľ. Vyloučení: 9:6, navíc Karafiát – Kubiš oba 5 minut. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2745. Střely na branku: 38:41. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, Sedlák, Doudera, Krenželok – Šlahař, Pšurný, Dufek – Berisha, Šoustal, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Střondala – Bernovský, Mlčák, Karafiát.
PSG Berani Zlín: Huf – Husa, Gazda, Suhrada, Zbořil, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Pospíšil – Lang, Hejcman, Sedlák – Kubiš, Gago, Mrázek – Sedláček, Sadovikov, Köhler.

Vstup do zápasu tentokrát vyšel lépe Zlínu. V úvodních minutách sice byla k vidění vyrovnaná hra, v polovině periody se ovšem hosté chopili vedení. Mladý zlínský obránce Vojtěch Riedl vypálil prudkou střelu a Dolejš už jen musel lovit kotouč z brány. Jen o chvíli později si navíc Zlín zahrál i přesilovku, Adam Sedlák musel na dvě minuty na trestnou lavici. A tak se v osmnácté minutě hráči PSG dočkali i druhého gólu. Jeho autorem byl Darek Hejcman. Při odchodu do kabin tedy hostující celek vedl 2:0.

Prostřední část ale pro změnu zvládli lépe Ostravané. Nejprve Dominik Hrníčko šikovně využil početní výhodu při vyloučení Vojtěcha Riedla. A zhruba o tři minuty později, v čase 27:53, přesně pálil i Jakub Šlahař. Na obou stranách poté byla patrná určitá opatrnost. Poruba se nicméně i tak snažila o vstřelení další branky. Pokusy Hrníčka, Gřeše, Střondaly či Bernovského ale do vytouženého cíle nedoputovaly. Na konci třetiny tedy platil nerozhodný stav.

Koncovka pak opět nabídla řadu emocí. Nejprve byl Lukáš Doudera potrestán za podrážení, což Dolejšovi zajistilo spoustu práce. Jen o chvilku později pak na trestnou lavici putoval znovu, tentokrát i s Michalem Gagem. Potom si navíc trest vykoledoval také Aaron Berisha, čehož už Zlín využil. K puku se totiž dostal Petr Kratochvíl a vrátil tak radost na zlínskou střídačku. A to ještě nebylo z Kratochvílovy strany vše. Asi o půl minuty později zvýšil po rychlé akci už na 4:2. Porubané se ale nevzdávali. Daniel Huf tedy musel předvést ještě několik pohotových zákroků. A plno práce měli i rozhodčí. RT TORAX to v závěru zkusil i bez gólmana, to ale nakonec znamenalo pouze pátý zlínský gól. Ten přidal Tomáš Pospíšil.

Berani tedy po výhře 5:2 srovnali stav série. Třetí čtvrtfinálové utkání je na programu v neděli ve Zlíně.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Bohužel jsme ten pomyslný druhý korálek nenavlékli. V prvním dějství jsme dostali dva góly, pak jsme to ve druhé části parádně stáhli v přesilovkách na 2:2, ale ve třetí třetině jsme bohužel inkasovali dvě branky při hře tři na čtyři. Byly to v přemíře snahy takové fauly nefauly, je to padesát na padesát. V závěru už jsme hráli vabank a soupeř skóroval popáté do prázdné branky. V playoff už je jedno, jestli prohrajete 1:2 nebo 1:8, počítají se vítězství. Musíme zápas hodit za hlavu a ze Zlína přivézt aspoň bod, abychom ještě sérii vrátili domů.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Po prvním zápase jsme si toho hodně řekli a ukázali si věci, které musíme zlepšit. Kluci k tomu skvěle přistoupili, plnili pokyny, utkání odmakali a i když bylo těžké, tak ho zvládli dobře. Jsme rádi, že jsme využili hned tři přesilové hry, které nám v základní části moc nešly. Teď nám to tam napadalo. Zápas byl znovu plný emocí, ale takové je prostě playoff. Myslím, že se série musí fanouškům líbit. Samozřejmě bychom byli spokojenější, kdybychom z Poruby přivezli domů dvě vítězství, ale i jedno bereme.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011