První bod v sérii je doma! Poruba ve vyhroceném zápase vynulovala Zlín

08.03.2023, Patrik Rošič

Porubští hokejisté vykročili do čtvrtfinálové série playoff se Zlínem domácí výhrou 3:0. Vyhrocenou bitvu před 2 058 diváky rozsekl v čase 46:36 Jakub Šlahař, pojistky přidali Michal Vachovec a Tomáš Šoustal. Daniel Dolejš kryl všech 31 střel soupeře. Druhý zápas je v RT TORAX Areně na programu už ve čtvrtek od 17:30.

CHANCE LIGA - ČF1 st 8.3.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
3:0(0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 47. Šlahař (Hrníčko), 57. Vachovec (Lemcke, Šoustal), 60. Šoustal. Rozhodčí: Jechoutek, Kubičík – Kotlík, Otáhal. Vyloučení: 5:8, navíc Krenželok (POR) 10 OT, Novotný (ZLN) 5 + TH. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2058. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, A. Sedlák, Doudera, Krenželok – Šlahař, Pšurný, Dufek – Berisha, Šoustal, Hrníčko – Gřeš, Vachovec, Střondala – Bernovský, Toman, Karafiát
PSG Berani Zlín: Huf – Gazda, Husa, Zbořil, Suhrada, Talafa, Novotný, Zavřel – Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Gago, Lang – Pospíšil, Hejcman, Kubiš – Köhler, Sadovikov, Sedláček

První třetina byla hodně vyrovnaná a co se týče šancí ke vstřelení branky, tak těch nebylo vůbec málo. Jako první se do vážnější akce dostala Poruba, před kterou se objevila poloprázdná brána. Střela ale mířila na zadní mantinel. Následně se do závaru dostal Zlín, Daniel Dolejš ale vytáhl dva parádní zákroky a držel vyrovnaný stav. V 17. minutě měli hosté početní převahu, domácí ale každý útok zastavili a Berany k ničemu nepustili. Minutu před sirénou na lavici hanby zamířil Talafa a Porubští tak měli přesilovku. Tu si ale přenesli i do periody nadcházející, a tak o přestávce svítily na světelné tabuli dvě nuly.

Druhá perioda měla stejný obraz jako třetina předchozí. Hrálo se nahoru a dolů s mnoha pokusy. Víc jich ale měla Poruba. Nejprve Dufek nedokázal zvednout puk přes beton Hufa a následná početní výhoda, kterou Poruba sehrála dobře, skončila bez využití. O pár okamžiků později se dostal do šance Hrníčko, ten ale před prázdnou bránou netrefil puk. Možnost otevřít skóre dostali domácí v 36. minutě. Ani třetí přesilovku Poruba využit nedokázala, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

V třetí tercii se první do větší šance dostal Šoustal, když si objel branku a zkoušel střílet bekhendem, Huf byl ale pozorný a s tímto pokusem si poradil. Zanedlouho byla k vidění i první branka. RT TORAX ARENA si zařvala "Góóól" v čase 46:36, když přečíslení dva na jednoho využil Jakub Šlahař. Mezi oběma fanouškovskými tábory bylo vidět menší napětí, a tak museli přijít policejní těžkooděnci, aby se situace uklidnila. Následoval nepříjemný moment, kdy Martin Novotný napadnul Radima Tomana, kterého museli následně odvést záchranáři na nosítkách. Novotný vyfasoval trest ve hře.

Poruba tak hrála přesilovku, která měla trvat 5 minut, jenže Hrníčko fauloval a následovala hra ve čtyřech na obou stranách. Do šance se dostal Gago, když střílel před Dolejšem z první. Trefil však pouze brankovou konstrukci. Po skončení trestu Poruby pokračovala i její početní výhoda. Ta ale využita nebyla. Necelé 4 minuty před koncem Poruba slavila další gólový úspěch. Přesilovku dokázal využít Michal Vachovec. Závěr utkání se nesl ve velkých emocích a rozhodčí tak udělovali trestné minuty. Po součtu se tak hrálo opět 4 na 4. Zlín to zkoušel ještě bez brankáře a nevyplatilo se, jelikož do prázdné klece pečetil výhru Tomáš Šoustal. Poruba tak vyhrála první zápas série.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): První utkání play off je vždycky těžké. Obě strany chtějí vyhrát každý zápas této krátkodobé soutěže. Každý zápas je speciální a ještě navíc, když hrajete doma. Takže byla z naší strany patřičná nervozita, ale musím říct, že hráči to dnes zvládli na jedničku. A to i díky parádní kulise, kterou nám diváci vytvořili. Takže jsme navlékli první korálek úspěchu a zítra je třeba být zase trpěliví a zodpovědní a podat takový výkon, jako dnes večer.

Oldřich Horák (asistent trenéra PSG Berani Zlín): První třetina nebyla z naší strany vůbec špatná. Ve druhé jsme zbytečně faulovali, což ovlivnilo zápas. Vypadli jsme z tempa a náš výkon nebyl vůbec optimální. Ve třetí třetině jsme de facto namazali na gól a pak se to už těžko dotahovalo. Zápas byl vyhrocený s play off parametry, kluci chtěli vyhrát, šli za tím a chtěli první zápas urvat.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011