Byli hokejovější a ve střelbě aktivnější, z Liberce jedou dorostenci ale bez bodu

21.01.2023, Gabriela Juříková

Po dvaceti čtyřech hodinách nazuli brusle dorostenci zas a opět. Tentokrát je hostili Bílí Tygři Liberec. Utkání mělo stejný scénář, jako v Mladé Boleslavi až na to, že se role otočily. RT TORAX ztratil jednobrankové vedení, a i když i tentokrát soupeře přestřílel, odjel ze Svijanské arény bez bodu.

Extraliga dorostu – Východ - 14.kolo so 21.1.12:15
Bílí Tygři Liberec
HC RT TORAX Poruba
2:1(0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 46. Průšek (Pekař, Macháček), 55. Kučera (Svoboda) – 34. Jevtěchov (Skorochod). Rozhodčí: Borecký – Kettner, Serbus. Diváci: 58. Vyloučení: 4:4, navíc Prokůpek (LIB) 10 min. + OK. Bez využití. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Bílí Tygři Liberec: Charvát – Vaněček, Seidl, Hrouda, Jarabko, Průšek, Macháček, Pilíšek, Stromský, Král – Kratochvíl, Kučera, Svoboda, Pekař, Prokůpek, Bajer.
HC RT TORAX Poruba: S. Sobol – Jeřábek, Dragon, Bodnar, Stasjuk, Pavlíček, Veselý – Hansel, P. Sobol, Vehovský – M. Hlaváč, Zachariasz, Indrst – Jevtěchov, Koida, Skorochod – Korpas.

Po skalpu Mladé Boleslavi si hodlali porubští dorostenci podat i Liberec a vzít si tři body, které doma v prvním vzájemném utkání ztratili. Od prvních minut to Moravcovi svěřenci dávali jasně najevo. Několikrát jeli přečíslení a dorážky nepadaly do brány jen díky Charvátovi a jeho obráncům. V patnácté minutě puk propadl do brankové sítě, ale gól Porubě nebyl uznán pro dosažení vysokou holí. Oba týmy měly v prvním dějství přesilové hry, přesto třetina skončila bezgólově. Na čemž měl velký podíl domácí gólman, který zachytil dvanáct střel.

Po přestávce měl RT TORAX další početní výhodu, jenže šanci prvního gólu měli hosté. Kratochvíl v oslabení ujel a střelu neumístil dobře, čímž nechal vyniknout Samuela Sobola. Než byl vyloučen další liberecký hráč, viděli diváci šance na obou stranách. Ovšem nejnebezpečnější byly od hostujícího celku. Který si zavařil právě v početní výhodě, kdy přečíslení bravurně vyřešil brankář Sobol roztažením se na brankové čáře. Porubané se nakonec přeci jen radovali z gólu jako první. Oleksij Jevtěchov zatáhnul puk do útočné třetiny a bekhendem poslal puk Charvátovi mezi betony. Hrála se 34. minuta a záhy po dosažení gólu se hosté dostali do oslabení, které ubránili.

Stejně tak i to v začátku třetí třetiny, kdy měl Samuel Sobol několik parádních zákroků. Prostřelen byl až v končící čtyřicáté šesté minutě pohotovou střelou Pavla Průžka na druhou tyč poté, co se vhazovalo ve středním pásmu blíže porubské bráně. Bílí Tygři dostali do vínku další početní výhodu, ale otočení skóre se nekonalo. Vedení měl na holi Tobiáš Vehovský, ale nebyl za ním nikdo, kdo by odraženou střelu doklepl. Liberečtí po padesáté minutě navýšili tempo a z tlaku vytěžili vedoucí branku. Sobol odolával, ale zakončení Tomáše Kučery, který dostal nahrávku zpoza branky, nestačil zachytit. Obrat hosty ale nezastavil. Sebastian Charvát vykryl samostatný únik po chybě libereckých beků na útočné modré a pak se činil i při běžných střelách soupeře a pokryl i dorážky. RT TORAX si vzal oddechový čas, po kterém navíc do poslední minuty a půl dostal přesilovku. Tygři se proti šesti hráčům zdárně ubránili a jednobrankové vedení uhájili.