Dorostenci body Energii tentokrát nevzali a ochutnávají čtvrtou prohru v řadě

24.02.2023, Gabriela Juříková

Jeden z posledních zápasů nadstavby v domácím prostředí sehráli dorostenci v pátečním večeru proti Karlovým Varům. V předchozím utkání v KV ARENĚ obrali Energii o body v poslední třetině, resp. v nájezdech. V 19. kole nadstavby o pořadí v playoff dokázali svěřenci trenéra Moravce soupeři střelecky sekundovat, ale puky se odrážely od urostlého gólmana, který Porubanům dovolil jen dva góly.

Extraliga dorostu – Východ - 19.kolo pá 24.2.18:00
HC RT TORAX Poruba
HC Energie Karlovy Vary
2:5(1:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. P. Sobol, 37. Stasiuk (Hlaváč, Jeřábek) – 10. Galnor (Poizl, Záhejský), 19. Galnor (Čihař, Záhejský), 35. Čihař (Wardas, Dyk), 44. Wardas (Záhejský, Poizl), 51. Čihař (Záhejský, Galnor). Rozhodčí: Novotná – Vengřín, Bezděk. Diváci: 106. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.
HC RT TORAX Poruba: S. Sobol – Bodnar, S. Stasiuk, Jeřábek, Dragon, Pavlíček, Michalík – Koida, Jevtěchov, Skorochod – Hansel, Zachariasz, M. Hlaváč – T. Vehovský, P. Sobol, Žídek
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Dyk, Pelikán, Postl, Kůrka, Bednář – Záhejský, Slavík, Váňa, Galnor, Wardas, Čihař, Pastor, Poizl, Zeman.

Deset minut se čekalo na první radost v podobě gólu. Dosáhli toho hosté, když svou aktivitu v útočném pásmu jen tak nevzdali. Jakub Galnor se ocitl před brankářem a odražený puk po střele Poizla pohotově poslal do mezery mezi betony. RT TORAX ale v další minutě odpověděl. Vhazování po pravici Oršuláka vyhrál Petr Sobol tak, že puk namířil rovnou na bránu a tím doslova překvapil. Týmy si zahrály i přesilovky, ale až tu poslední v úvodní třetině proměnili. Energie se dostala do vedení díky opět pohotovému Jakubu Galnorovi, když dokončil akci dorážkou.

Po přestávce se dlouho hrálo bez gólů. A to i přesto, že Poruba hrála půl minuty ve třech proti pěti. Energie si vedení pojistila v 35. minutě, když bleskově přesunula hru a Vojtěch Čihař zajistil uklidňující gól. Pak hráli hosté oslabení, které skončilo dříve. I RT TORAX ukázal, že umí rychlý přesun do útočné třetiny a po střele Hlaváče se ve skrumáži nejlépe zorientoval Semen Stasiuk, když puk přehodil přes všechny a hlavně přes sedícího gólmana. Dramatické chvíle nastaly v závěru třetiny, kdy byly na střídačku v pohotovosti oba gólmani.

Po druhé výměně stran byli výrazně aktivnější hosté. Jak do sbírání trestných minut, ale i gólů. Mohli jich dát mnoho, útočili totiž i v oslabení, ale získali už jen dva zásahy do brankové sítě. Ve čtvrté minutě třetího dějství to byl, kdysi porubský hráč, Viktor Wardas, který se dostal do zakončení pod horní tyč poté, co střelu Záhejského Samuel Sobol odrazil. Pak přišla série vyloučení na obou stranách. V momentě, kdy se RT TORAX dostal do plného počtu a v podstatě hrál přesilovku, inkasoval z hole Jakuba Čihaře. Energie se ve hře čtyři na čtyři docela lehce dostala do pásma a z levého křídla dopravil Čihař střílenou nahrávku do odkryté poloviny brány. Domácí v závěru třetiny bušili na Oršulákovu bránu, ovšem bez úspěchu.