Poruba darovala Šumperku rozlučkové body. Draci vyhráli rozdílem 6:2

27.02.2023, Pavlína Vítková

V rámci 51. kola Chance ligy měla Poruba na programu poslední domácí utkání základní části. Na ostravský led zavítali DRACI PARS Šumperk, již jistí sestupující. A to, co se odehrálo na ledě, čekal asi jen málokdo.

CHANCE LIGA - 51.kolo po 27.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
DRACI PARS ŠUMPERK
2:6(1:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Šoustal (Vachovec, Gřeš), 33. Střondala (Šoustal, Gřeš) – 12. Mácha (Bernat, Jouza), 29. Šuhaj (Svoboda), 34. Šuhaj (Eliáš, Svoboda), 39. Svoboda (Šuhaj, Kadeřávek), 41. Žálčík (Bartoš, Eliáš), 57. Průžek (Žálčík, Bartoš). Rozhodčí: Valenta, Květoň – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 713. Střely na branku: 38:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Klimíček, Lemcke, Sedlák, Doudera – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Dufek – Bernovský, Střondala, Hrníčko – Brodek, Karafiát, Häring.
DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík – Eliáš, Kunst, Dudycha, Hrachovský, Kadeřávek – Průžek, Bartoš, Žálčík – Jelínek, Šuhaj, Svoboda – Mácha, Bernat, Jouza.

Úvodní třetina zápasu nenabídla zrovna pohledný hokej. Poruba na led naskočila v poměrně vlažném tempu a rozhodně se nikam nehnala. I tak se jí nicméně povedlo vstřelit první branku utkání. V čase 7:29 se z dorážky prosadil Tomáš Šoustal a zapsal tak svůj dvacátý gól v sezoně. Šumperk na to ovšem dokázal zareagovat. Joshua James Mácha ve dvanácté minutě dotlačil puk do Dolejšovy brány a srovnal na 1:1. Žádná další vyloženě gólová šance už do konce periody k vidění nebyla, do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Prostřední část pak vyšla lépe hostům. V osmadvacáté minutě byl sice vyloučen Šimon Jelínek, Poruba ovšem zaváhala a dokonce dostala překvapivý gól. Šumperský mladík Vojtěch Šuhaj předvedl svou rychlost a poslal hosty do vedení. Poté ale následovala další ostravská přesilovka, a to dokonce ve formátu pět na tři. Toho využil Vojtěch Střondala a opět vyrovnal průběh duelu.

Jenže pak přišly opětovné porubské chyby. A tak v čase 33:54 Šumperk přidal další branku ve vlastním oslabení. A znovu padla z hole Vojtěcha Šuhaje. A protože Ostravané na ledě nepředváděli nic zajímavého, za zhruba čtyři minuty slavili hosté znovu. Autorem čtvrtého šumperského gólu byl Matěj Svoboda.

A také koncovka následně pokračovala v podobném duchu. Hned v čase 40:48 se trefil i Lukáš Žálčík a zvýšil už na 5:2 pro Šumperk. Porubské tribuny tak jen nevěřícně kroutily hlavou. Poté si navíc Lukáš Doudera vykoledoval trest za zásah do oblasti hlavy a krku, se snížením to tudíž pro RT TORAX nevypadalo dobře. Posléze byl vyloučen i Tomáš Šoustal, domácí zmar tedy jen pokračoval. Draci tak před koncem stihli vstřelit i šestý gól. V šestapadesáté minutě skóroval Jiří Průžek. Hosté si tedy po výhře 6:2 vezou domů rozlučkové body.

Ohlasy k utkání

Patrik Urbanec (kapitán HC RT TORAX Poruba 2011): Nevím, jestli jsme utkání podcenili, ale za mě je to kladivo do hlavy. To, co jsme předvedli, bylo trapné, těžce silvestrovský hokej a suverénně náš nejhorší zápas v sezoně. Každého v kabině to sere, mě konkrétně brutálně. Doufám, že se hned v úterý vrátíme pořádně do práce. Jak se říká, musíme obléct montérky a poučit se z toho. Jestli takhle budeme pokračovat, tak za čtyři zápasy máme po sezoně. To v kabině nikdo nechce. Všechny nás to mrzí rovněž kvůli fanouškům. Přišli a utratili vydělané peníze za to, aby viděli takovou ostudu. Nezbývá nic jiného než jim to vrátit v playoff tím, že budeme žrát led.

Josef Málek (DRACI PARS ŠUMPERK): Utkání se mi poprvé hodnotí dobře. Soupeře jsme měli přečteného. Věděli jsme, že musíme zhustit předbrankový prostor, protože mají šikovné hráče. Snažili jsme se proto hrát co nejvíc u nich v pásmu, byli jsme aktivní a napadalo nám to tam. Kluci mě nepřekvapili, vím, co v nich je. Myslím, že dodrželi úplně všechno, kousli se, výborně nám zachytal Petr Hamalčík a ve druhé třetině nám vyšla oslabení, během nichž jsme dokonce dvakrát sami skórovali. Máme radost, že nám utkání v Porubě vyšlo. Kluci si vítězství zasloužili a poprávu bereme tři body. Jen škoda, že už nám to sezonu nezachrání.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011