Poruba přehrála Kolín rozdílem 5:2 a drží druhé místo

18.02.2023, Pavlína Vítková

V rámci 48. kola Chance ligy Poruba na domácí půdě přivítala soupeře z Kolína. A od úvodní třetiny jasně ukazovala, že by body tentokrát měly zůstat doma.

CHANCE LIGA - 48.kolo so 18.2.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SC Marimex Kolín
5:2(3:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Brodek (Häring, Urbanec), 10. Střondala (Šoustal, Lemcke), 11. Šoustal (Pšurný, Bernovský), 37. Doudera (Lemcke, Dufek), 45. Šoustal (Vachovec) – 25. Koukal (Aubrecht), 30. Novák (Ouřada). Rozhodčí: Cabák, Rapák – Kleprlík, Kučera. Vyloučení: 4:5, navíc Šoustal (POR) a Morong (KOL) 5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1089. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Dufek – Lednický, Pšurný, Šoustal – Šlahař, Střondala, Hrníčko – Brodek, Toman, Bernovský – Häring.
SC Marimex Kolín: Sajdl (52. Soukup) – Piegl, Čáp, Aubrecht, Gaspar, Zajíc, Naar – Novák, Koukal, Král – Sklenář, Matějček, Ouřada – Šedivý, Morong, Pajer – Jiruš, Korkiakoski, Jelínek.

Start utkání zvládla lépe Poruba. Hned na začátku čtvrté minuty totiž Jiří Brodek zapsal svůj druhý letošní gól a poslal domácí výběr do rychlého vedení. Následně se David Aubrecht provinil vysokou holí, což přesnou střelou pod horní Sajdlovu tyč potrestal Vojtěch Střondala. Ani toto skóre ovšem příliš dlouho neplatilo. Kolínští se ještě nestihli vzpamatovat a prohrávali už 0:3. V čase 10:18 skóroval Tomáš Šoustal a pro hosty to nevypadalo moc dobře. RT TORAX si pak navíc zahrál ještě jednu přesilovku. Tentokrát ji však zužitkovat nedokázal.

Kolín ovšem naskočil do prostřední části kurážně. A v pětadvacáté minutě se tak mohl radovat z prvního gólu. Do odkryté Dolejšovy brány šikovně zakončil Petr Koukal. Poté si Justin Lemcke vykoledoval dvě minuty za podrážení, hosté se tudíž mohli usadit v útočném pásmu. A když Lemcke opouštěl trestnou lavici, Kolín vstřelil další gól. Jeho autorem byl zkušený Martin Novák. Poruba se tedy musela trochu oklepat, pohodlný náskok se totiž rozplýval. V čase 36:59 ovšem Lukáš Doudera vstřelil svou druhou branku v ostravském dresu a opět tak domácí uklidnil. Při odchodu do kabin platil průběžný stav 4:2.

Do koncovky pak opět lépe vkročila Poruba. Když v pětačtyřicáté minutě Michal Vachovec vyhrál buly, Tomáš Šoustal nezaváhal, pohotově vypálil a zapsal další gól. Ostravané tedy opět vedli o tři branky. Kozlové se následně rozhodli pro střídání gólmanů, do branky se tedy podíval i Jakub Soukup. A o zajímavou podívanou se poté ještě postarali Šoustal s Morongem, jejichž bitka byla „odměněna“ pěti minutami na obou stranách. Na gól už nicméně nedošlo. Poruba tedy vyhrála rozdílem 5:2 a aktuálně drží druhé místo v ligové tabulce.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): I když to tak možná podle výsledku nevypadá, byl to strašně těžký zápas. Kolín bojuje o playoff a hrál nepříjemný, důrazný hokej. Dostali jsme se sice lehce do vedení 3:0, ale to je v hokeji nejhorší možný výsledek. Hráči už mají podvědomě pocit, že je hotovo, ale potom dostanete dva góly a najednou se to celé sesype. Naštěstí jsme ještě ve druhé třetině dali čtvrtý gól, na začátku třetí části pátý a utkání jsme uhráli. Ale takový výpadek, jaký jsme měli ve druhé části, se nám nesmí stávat.

Jan Šťastný (SC Marimex Kolín): Jsme naštvaní sami na sebe za to, co jsme předvedli první třetinu, která rozhodla o celém utkání. Vyloženě jsme ji prochrápali. Přijeli jsme tady s tím, že budeme hrát výborně z defenzivy, jenže po deseti minutách jsme prohrávali už 0:3, a to ještě soupeř nevyužil další vyloženou šanci. Ve druhé části jsme se zvedli, byli jsme i lepší, ale neproměnili jsme šance. Nastřelili jsme třikrát břevno, ale na to se už nikdo ptát nebude. Ve třetím dějství jsme to ještě chtěli zkusit, ale dostali jsme gól v podstatě z buly a bylo rozhodnuto. Poruba má hodně kvalitní tým, takže už si v závěru výsledek pohlídala.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011