Poruba nestačila na lídra ligy. V Třebíči prohrála rozdílem 3:5

15.02.2023, Pavlína Vítková

Poruba v rámci 47. kola Chance ligy zajížděla do Třebíče, kde vyzvala domácí Horáckou Slavii, lídra soutěže. A utkání nezahájila vůbec špatně, v deváté minutě šla dokonce do vedení. O to ovšem přišla a nakonec se po prohře 3:5 vrací domů bez bodů.

CHANCE LIGA - 47.kolo st 15.2.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
5:3(1:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 15. Pšenička (Michálek, Sedláček), 24. Dočekal (Bittner, Psota), 43. Michálek (Sedláček, Poizl), 44. Psota (Bittner), 59. Dočekal (Vodný, Bittner) – 9. Šlahař (Střondala, Hrníčko), 42. Hrníčko (Střondala, Urbanec), 58. Šlahař (Střondala, Dufek). Rozhodčí: Bejček, Pilný – Štofa, Pěkný. Vyloučení: 5:8, navíc Svoboda (TRE) a Lemcke (POR) 5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1312. Střely na branku: 35:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Vodička, Forman, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Malý, Klímek – Sedláček, Michálek, Pšenička – Novák, Svoboda, Šilhavý – Vodný.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Brodek, Karafiát, Dufek – Šlahař, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský.

Začátek zápasu vyšel lépe Porubě. Od úvodních minut si vytvářela ofenzivní tlak a zaměstnávala domácího gólmana. A útočné snažení nakonec přineslo své ovoce. V čase 8:05 se z dorážky prosadil Jakub Šlahař a poslal RT TORAX do vedení. Horácká Slavia se pak ovšem probrala a rušno najednou bylo i před Bláhou. A tak se v patnácté minutě domácí výběr dočkal srovnání stavu. K vyraženému kotouči se totiž dostal Tomáš Pšenička a zakončil do odkryté porubské brány. Další velkou šanci měl následně Vojtěch Střondala, skóre se nicméně neměnilo. Do kabin hráči odcházeli za stavu 1:1.

Do prostřední části poté naskočili lépe domácí. A jejich aktivita byla také rychle odměněna. V čase 23:52 Ladislav Bittner našel před Bláhovou bránou dobře postaveného Martina Dočekala a bylo to 2:1. Ferda pak navíc trefil tyč a pro Porubu to nevypadalo moc dobře. Třebíč se hnala do útoku a očividně chtěla odskočit na rozdíl dvou branek. Obě strany si také otestovaly své přesilovky. Další gól z toho ale ve druhé třetině nebyl.

Do koncovky ale pro změnu vkročila lépe Poruba. A hned v čase 41:50 bylo opět srovnáno. Autorem celkem překvapivého gólu byl Dominik Hrníčko. Jenže toto skóre nemělo dlouhého trvání. Ani ne o minutu později znovu slavila Horácká Slavia. Tentokrát zásluhou Davida Michálka. Tím však Třebíč ještě nekončila. Opět neuplynulo ani šedesát vteřin a Ondřej Bláha lovil z klece další puk. Střelcem čtvrté domácí branky byl zkušený Matěj Psota. Třebíčtí si pak po vyloučení Šoustala a Doudery mohli ještě užít i výhodu pět na tři. Tu nicméně nezužitkovali. Po chvilce se ovšem situace opakovala. A to při trestu Hrníčka a Brodka. Ani to však kupodivu ke zvýšení domácího náskoku nevedlo. Naopak se prosadili Ostravané. Svůj druhý gól v zápase zapsal Jakub Šlahař. V samotném závěru pak ale do prázdné klece zakončil Martin Dočekal a korigoval tak na konečných 5:3.

Ohlasy k utkání

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Šlágr kola, bez diskuze. Chtěli jsme na domácím ledě pro diváky, kteří celý zápas fandili, vyhrát. Svazovala nás první třetina, tu jsme prohrávali, ale ve druhé jsme byli lepší my, byli jsme pozorní v obraně. Třetí třetina byla divočina, soupeř nejtrestanější soupeř v soutěži, dvakrát šel do tří a mrzí mě, že jsme čtyři minuty proti třem neproměnili. Soupeř sice kontroval, ale napotřetí to Dočekal při power play využil.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Měli jsme velice dobrý vstup do utkání, vstřelili jsme i branku, mohli jsme dát více, ale bohužel jsme nedali. Co nám nešlo, byly přesilovky, které jsme hráli katastrofálně, a to asi rozhodlo. Těžko se vyhrává v Třebíči, má výbornou první lajnu, má diváky, atmosféru jako na Vsetíně. Škoda utkání, první třetina výborná a pak už řada vyloučení.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011