Přestřelka, obrat, body! Proti Sokolovu rozhodl v nájezdech Roman Pšurný

04.02.2023, Pavlína Vítková

Ve 45. kole Chance ligy zajížděla Poruba do dalekého Sokolova. A byla z toho neskutečně divoká přestřelka. Sokolovské tribuny viděly v základní hrací době dvanáct gólů a nakonec i samostatné nájezdy.

CHANCE LIGA - 45.kolo so 4.2.17:00
HC Baník Sokolov
HC RT TORAX Poruba 2011
6:7sn(4:2, 2:3, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Helt (Krutil, Zadražil), 3. Vrhel (Tomek, Kverka), 14. Osmík (Hajný), 20. Klejna (Tomek, Zadražil), 32. Csamangó (Kysela, Weinhold), 37. Hajný (Zabloudil, Osmík) – 11. Gřeš (Vachovec), 18. Vachovec (Klimíček), 26. Berisha (Sedlák, Vachovec), 33. Karafiát (Lemcke), 36. Bernovský (Lednický, Toman), 46. Lednický (Bernovský, Toman), rozh. náj. Pšurný. Rozhodčí: Zavřel, Micka – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 4:6, navíc Dufek (POR) TH. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 531. Střely na branku: 30:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 6:5, 6:7.
HC Baník Sokolov: Michajlov – Klejna, Novák, Tomek, Krutil, Rulík, Weinhold, Benda – Kysela, Kverka, Vrhel – Helt, Zadražil, Hauser – Osmík, Zabloudil, Hajný – Švec, Rohan, Csamangó.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Dluhoš – Gřeš, Vachovec, Berisha – Dufek, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský – Christov, Pšurný, Karafiát.

Hned úvodní třetina nabídla sokolovským divákům velice zajímavou podívanou. Uběhla totiž jen minuta a devatenáct vteřin a domácí slavili první branku utkání. Filip Helt šikovně tečoval před Dolejšovou klecí a otevřel tak skóre klání. Tento stav ovšem neměl dlouhého trvání. Již v čase 2:52 skóroval do odkryté brány i dvacetiletý Stanislav Vrhel a Baník vedl už 2:0. A jelikož byl poté Vojtěch Střondala potrestán za podrážení, Poruba musela hrát v oslabení. To však přečkala bez újmy a posléze se vydala i do útoku.

V jedenácté minutě pak domácí obrana poněkud zaspala, čehož využil Tomáš Gřeš, sjel si před brankáře Michajlova a zapsal svůj desátý gól v sezoně. Chvíli poté byl vyloučen domácí Krutil, RT TORAX ale této výhody nedokázal využít. A tak se ve čtrnácté minutě pro změnu opět radovali hráči Sokolova. Martin Osmík totiž našel mezeru nad Dolejšovým ramenem a korigoval na 3:1. Poté musela Poruba znovu do čtyř, Jiří Karafiát vyfasoval dvě minuty za krosček. Domácí však nečekaně zaváhali, což pohotově potrestal Michal Vachovec a ve vlastním oslabení opět snížil sokolovský náskok. Jenže poté putoval na trestnou lavici ještě Lukáš Doudera. A Sokolov se tedy dočkal čtvrté branky. Tentokrát z hole obránce Františka Klejny.

Sokolovští navíc zahájili prostřední část další přesilovkou. Tentokrát ji ovšem nezužitkovali. Za pár okamžiků se ale role obrátily a v čase 25:29 to bylo už 4:3. Za Porubu totiž snížil kanadský kanonýr Aaron Berisha. Asi o minutu později pak domácí už zase zvedali ruce nad hlavy, rozhodčí však jejich oslavy přerušili. Jan Dufek se ale poté provinil nedovoleným zásahem do hlavy, což pro Porubu znamenalo pět nepříjemných minut v oslabení. A Baník se chopil své příležitosti. V čase 31:28 se prosadil Štěpán Csamangó a zvýšil na 5:3.

Jenže pak zase domácí chybovali. Úplně zapomněli na Jiřího Karafiáta a byl z toho další ostravský gól. A v čase 35:06 bylo dokonce vyrovnáno. Ve skrumáži před Michajlovem našel kotouč Jan Bernovský a zapsal svou druhou přesnou trefu v porubských barvách. Nicméně ani tím divoká přestřelka nekončila. O zhruba minutu později vypálil z mezikruží Jakub Hajný a Sokolov tak opět odcházel do kabin spokojenější.

Do koncovky však naskočili lépe Ostravané. Domácí nebyli příliš aktivní a navíc se dopustili další hrubky. A tak bylo v čase 45:52 znovu vyrovnáno. Svůj premiérový gól za Porubu vstřelil Vojtěch Lednický. Další solidní šance poté měli Toman a Hrníčko, jejich střely ale gólem neskončily. Následně sudí potrestali Aarona Berishu za hrubost, domácí však nic kloudného nevymysleli. A nic dalšího už nestihla ani Poruba. Zápas tedy musel jít do prodloužení. Ani v tom se ale o výsledku nerozhodlo. Následovaly tedy i samostatné nájezdy. Ten rozhodující si nakonec připsal Roman Pšurný.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba 2011): Chtěli jsme odčinit nevydařené domácí utkání proti Litoměřicím, dva dny jsme se na to připravovali. Začátek utkání jsme ale nezachytili, dopustili jsme se řady chyb. To tedy znamenalo vedení Sokolova 4:2 po první třetině. Ale myslím, že ve druhé třetině se naše hra zlepšila, měli jsme herní převahu. Ale inkasovali jsme v oslabení, což nás sráželo. A v poslední třetině jsme se zvedli. Nepovedlo se to za tři body, ale vzhledem k vývoji utkání jsme rádi i za dva.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011