Parádní vstup do závěrečné čtvrtiny! Poruba vynulovala Duklu, Bláha chytil 38 střel

21.01.2023, Adam Bagar

Porubští hokejisté vykročili do závěrečné čtvrtiny základní části skvěle, když si počtvrté v sezoně poradili s Jihlavou. Tentokrát ji nepovolili ani gól a díky trefám Adama Sedláka, Jakuba Šlahaře, Romana Pšurného a Justina Lemckeho zvítězili jasně 4:0, Ondřej Bláha pochytal všech 38 střel soupeře.

CHANCE LIGA - 40.kolo so 21.1.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Dukla Jihlava
4:0(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Sedlák (Šlahař, Hrníčko), 38. Šlahař (Berisha), 53. Pšurný (Berisha), 57. Lemcke. Rozhodčí: Koziol, Grygera – Bezděk, Veselý. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení:1:0. Diváci: 1208. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 4:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Klimíček, Voráček, Doudera, Lemcke, Mlčák, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Bernovský – Šlahař, Pšurný, Berisha – Christov, Střondala, Hrníčko – Karafiát, Toman, Häring.
HC Dukla Jihlava: Beran – Bilčík, Chvátal, Kolář, Kachyňa, Dundáček, Vala, Kočí – Čachotský, Skořepa, Havránek – Harkabus, Menšík, Meluzín – Tecl, Pořízek, Chlubna – Cachnín, Juda, Brož.

Po opatrném začátku převzala aktivitu Poruba. Pomohla jí k tomu takřka dvě minuty trvající přesilovka pět na tři. Vachovec v ní ještě ztroskotal na vymrštěném betonu gólmana Berana, ale Adam Sedlák už byl úspěšný s přesně mířenou dělovkou z levého kruhu.

Na startu druhého dějství vyrobili hosté v krátkém sledu tři fauly a RT TORAX měl k dispozici další výhodu dvou mužů v poli, tentokrát ji ale nevyužil. Stejně jako následné situace dva na jednoho zakončené neúspěšně Vachovcem a Häringem, který napálil tyčku.

Pak přišla zdařilá pasáž Dukly, která mohla hned několikrát vyrovnat. Nejdřív v přečíslení exporubským Pořízkem a následně Havránkem, jihlavská osmadvacítka dvakrát v krátkém sledu nastřelila tyč – z úniku a krátce nato po buly před bezchybným Bláhou.

Skóre se tak měnilo až v čase 37:44. Vala na útočné modré ztratil kotouč, na Berana se řítil Berisha a udělal to mazácky, když vylákal gólmana z brankoviště, poslal kotouč pod sebe na Jakuba Šlahaře a ten už měl snadnou práci trefit v podstatě prázdnou bránu.

Jihlava do třetí části vykročila se snahou udělat něco s výsledkem, ale převahu ve snížení nepřetavila. Naopak necelých osm minut před koncem uklidnil Porubu Roman Pšurný, jenž si po vyhraném buly našel odražený puk po střele Berishy a poslal ho za Berana.

Agilní Pořízek se zanedlouho dožadoval gólu, ale skvělý Ondřej Bláha patrně udržel kotouč na brankové čáře. Porubský gólman chytil všech 38 střel, zapsal druhou nulu v sezoně a v 57. minutě ještě sledoval, jak Justin Lemcke trefil opuštěnou jihlavskou svatyni.

RT TORAX vyzrál na trápící se Duklu i počtvrté v ročníku a zůstává v čele tabulky Chance ligy. Hájit vedoucí postavení nyní bude při náročné venkovní sérii. Ve středu se ukáže na Vsetíně, příští sobotu v Prostějově a lednový program pak zakončí v pondělí v Přerově.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zcela upřímně musím říct, že se dnešní výhra rodila velmi těžce. Jihlava je velmi kvalitní mužstvo s mnoha zkušenými hráči jako je Čachotský, Skořepa a kolem nich mladí kluci, co do týmu vnáší energii. Byl to takový už playoffový důrazný zápas. Dukla je hodně bruslící mužstvo a my se na ni dobře připravili. Se Zlínem, kdy to dopadlo, jak to dopadlo, kdy jsme měli hodně šancí a nepadl nám tam žádný gól, tak jsme dali tři branky a čtvrtou do prázdné a jsme spokojeni.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Letos nám sezona bohužel nějakým způsobem protéká mezi prsty, ale klukům tentokrát nemůžu vůbec nic vytknout. Jsme ve fázi, kdy to vypadá, že máme hokejky, do kterých jde proud a puk nám odskakuje v důležitých okamžicích. Když už se dostaneme do šance, tak dáme dvě tyčky. První gól jsme inkasovali v oslabení tři na pět a proti té střele se nedá nic říct. Ale i my jsme měli spoustu podobných šancí a nejsme schopni je proměnit. Byla naše chyba, že jsme soupeři dali dvě přesilovky pět na tři technickými chybami. Jako bychom na sobě měli zátěžovou vestu, a když už se dostaneme do šance, tak nám ještě ztěžkne dalším závažím. Ale jak říkám, kluci se snaží, makají, zvládli oslabení, ale dopředu jsme bezzubí. Asi nás teď už drtí jen psychika.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011