Ani střelecká převaha tentokrát nepomohla. Poruba prohrála se Zlínem

18.01.2023, Pavlína Vítková

Poruba v rámci 39. kola Chance ligy hostila v RT TORAX Areně PSG Berany Zlín. A vstup do zápasu jí tentokrát moc nevyšel.

CHANCE LIGA - 39.kolo st 18.1.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
0:2(0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kratochvíl (Suhrada, Sedlák), 11. Pospíšil (Zbořil). Rozhodčí: Kubičík, Vrba – Kučera, Peluha. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1767. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 0:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Voráček, Doudera, Lemcke, Mlčák, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Bernovský – Šlahař, Pšurný, Karafiát – Christov, Střondala, Hrníčko – Brodek, Toman, Häring.
PSG Berani Zlín: Huf – Gazda, Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Kubiš, Hejcman, Mrázek – Köhler, Gago, Sedláček – Heš, Luža, Pospíšil.

Začátek zápasu zvládl lépe Zlín. Hosté si totiž od úvodních minut vytvářeli tlak a Daniel Dolejš se tak v bráně rozhodně nenudil. A tato ofenzivní aktivita se Zlínu také po chvíli vyplatila. V čase 9:26 přesně vystřelil Petr Kratochvíl a otevřel skóre utkání. Tento stav ovšem platil jen zhruba půl minuty. Poté se totiž ke kotouči dostal i zkušený Tomáš Pospíšil, vyslal ránu z mezikruží a Poruba prohrávala už 0:2. Ostravané se pak sice ve druhé polovině třetiny snažili snížit, akce Vachovce, Gřeše, Bernovského či Šlahaře nicméně ke gólu nevedly.

Také v prostřední části chtěla Poruba srovnat krok. Postupně to tedy v útoku zkoušeli Voráček, Hrníčko, Šlahař, Vachovec, Střondala i Christov, Daniel Huf ale stále držel čisté konto. RT TORAXu navíc nepomohla ani přesilovka, na porubském kontě tak zůstávala nepříjemná gólová nula. Na konci periody si pak Lukáš Doudera vykoledoval dvě minuty za krosček, domácí pozornost se tudíž musela přesunout do obrany.

I do koncovky naskočili Porubané aktivně. Huf byl ale ve zlínské kleci i nadále pozorný a všechny domácí pokusy pohotově kryl. Velkou šanci měl na holi Tomáš Gřeš, ani tato snaha ovšem ke snížení nestačila. A gólový recept následně marně hledali také Vachovec a Christov. Tři body tedy tentokrát putují do Zlína, který si veze výhru v poměru 2:0.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Škoda dalšího utkání. My jsme se připravovali a chtěli jsme všechny body doma udržet. Pouhých třicet vteřin rozhodlo o celém utkání a my jsme za další dvě třetiny nebyli schopni ty góly dát, což rozhodlo.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): První část hry nebyla z naší strany až tak špatná. Domácí hokejisty jsme dokázali přestřílet. V druhé a třetí třetině nás podržel náš brankář a musíme mu jenom poděkovat. Bez něj bychom tři body těžko odvezli.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011