Poruba přehrála Šumperk, nasázela šest gólů a jde zpět do čela ligy

14.01.2023, Pavlína Vítková

Poruba v rámci 38. kola Chance ligy zamířila do Šumperku, kde vyzvala místní Draky. A od první třetiny bylo jasné, kdo je tady favoritem zápasu.

CHANCE LIGA - 38.kolo so 14.1.17:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
1:6(0:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Průžek (Bartoš, Drtil) – 6. Berisha (Klimíček, Christov), 17. Vachovec (Lemcke), 18. Doudera (Vachovec, Gřeš), 30. Šlahař (Berisha), 39. Šlahař (Pšurný, Sedlák), 48. Gřeš (Bernovský, Vachovec). Rozhodčí: Cabák, Šudoma - Zídek, Bohuněk. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1232. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.
DRACI PARS ŠUMPERK: Lackovič (41. Hamalčík) – Dudycha, Drtil, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský – Žálčík, Bartoš, Průžek – Jelínek, Bernat, Svoboda – Mácha, Nedvídek, Vildumetz – Jouza, Křemen.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Voráček, Klimíček, Lemcke, Doudera, Mlčák, Sedlák – Vachovec, Gřeš, Berisha – Pšurný, Šlahař, Hrníčko – Střondala, Christov, Häring – Toman, Karafiát, Bernovský.

První minuty zápasu nevypadaly pro Porubu dobře, Vojtěch Střondala totiž dostal trest za krosček. Ostravané ale nakonec oslabení ustáli bez větších potíží a poté začali úřadovat v ofenzivě. Navíc se dočkali i přesilovky, kterou posléze šikovně zužitkovali. V čase 5:46 se totiž trefil Aaron Berisha. Z další branky se pak Porubané radovali v sedmnácté minutě, když z dorážky uspěl Michal Vachovec. A o necelou minutu později už to bylo dokonce 0:3. Svůj první gól v porubském dresu zapsal i obránce Lukáš Doudera.

Také prostřední část duelu zahájila Poruba oslabením, a to dokonce dvojitým. Ani to ovšem Šumperku nepomohlo. Následně měl početní výhodu pro změnu RT TORAX, tentokrát ji ale v gól neproměnil. Další branka přišla až po jejím skončení, když v čase 29:32 přesně zakončil k levé tyči Jakub Šlahař. Poté se nicméně domácí dočkali alespoň čestné trefy. Při přesilovce skóroval Jiří Průžek a snížil na 1:4. Tento stav ale neměl dlouhého trvání. Jakub Šlahař se totiž před odchodem do kabin prosadil ještě jednou a připsal si tak třináctý úspěšný pokus v sezoně.

Domácí beznaděj pokračovala i v koncovce. Šumperku nepomohlo ani střídání gólmanů. A tak v čase 47:03 mohla Poruba slavit šestý gól. Tentokrát z hole Tomáše Gřeše. Draci pak navíc museli hrát další oslabení, jejich naděje na solidní výsledek se tedy definitivně rozplynuly. RT TORAX už nicméně sedmý gól nepřidal. Veze tedy výhru v poměru 6:1 a další tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Lukáš Majer (DRACI PARS Šumperk): V 1. třetině jsme několikrát vypadli ze systému, to nás stálo stav 0:3. Od druhé třetiny jsme se nějakým způsobem nadechovali. Bojovali jsme, dostali jsme se gólem na 1:4 využitím přesilovky, ale pak jsme hned inkasovali. To se nám v posledních zápasech bohužel děje často. Potom už to byl takový letargický výkon. Klobouk dolů, že lidi neodešli a zůstali tu. Bohužel, tak to prostě je. Bojujeme 52 kol. Teď jsme prostě v situaci, v jaké jsme a uděláme vše pro to, abychom opět našli v zápasech cestu k vítězství. Dnes samozřejmě byla Poruba hokejovější a jednoznačně lepší. My jsme to mohli složit urputností, bojovností, úsilím a týmovým výkonem, ale tyhle atributy jsme tam měli jenom v určitých momentech, a to je strašně málo. Momentálně je před námi jediný cíl, aby tu večer 1. března byla Chance liga.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Odehráli jsme velmi dobré utkání. Myslím, že jsme hráli dobře už ve Frýdku-Místku, i když jsme tam prohráli 0:4. Bohužel jsme nedali branky, tentokrát jsme už měli větší klid na hokejkách. Naše zakončení bylo takové, jaké by mělo být. Kluci odvedli dobrou práci, teď se připravíme na středeční domácí utkání se Zlínem.




×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011