Drama v Kolíně: V prodloužení rozhodl domácí Ouřada a návrat na čelo Chance ligy se nekoná

07.01.2023, Pavlína Vítková

Porubský A-tým v rámci 35. kola Chance ligy zajížděl do Kolína, ve třetí třetině vedl průběžně 3:1 a vypadalo to (i s ohledem prohry Vsetína v Litoměřicích) na návrat do čela ligy. Jenže domácí i díky nedisciplinovanosti hostí srovnali a v prodloužení si vystřelil prémiový bod. Poruba podlehla 3:4.

CHANCE LIGA - 35.kolo so 7.1.17:00
SC Marimex Kolín
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3p(1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Piegl (Koukal, Ouřada), 52. Lang (Marcel, Král), 57. Sklenář (Síla, Čáp), 62. Ouřada (Marcel) – 25. Hrníčko (Střondala, Mlčák), 34. Šoustal (Střondala, Hrníčko), 41. Gřeš (Vachovec, Klimíček). Rozhodčí: Čáp, Micka – Roischel, Dědek. Vyloučení: 6:8, navíc Aubrecht (KOL) a Voráček (POR) oba 5 + OK, Král (KOL) a Mlčák (POR) oba 5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 801. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Čáp, Aubrecht, Marcel, Cibák, Zajíc, Naar, Jelínek – Ouřada, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Morong – Síla, Matějček, Lang – Šedivý.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Urbanec, Voráček, Krenželok, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Doudera – Šlahař, Pšurný, Berisha – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Hrníčko, Střondala, Mlčák – Häring, Toman, Brodek.

Utkání začalo lépe pro domácí. Už po půl minutě si totiž Jakub Šlahař vykoledoval dvě minuty za hákování. Poruba to ovšem ustála bez větších komplikací. Po skončení početní výhody se do akce dostali Sklenář a Korkiakoski, ani jeden ale nezakončil přesně. Za RT TORAX to zkoušel z dorážky Berisha, stav ale zůstával beze změn. V čase 12:21 už se nicméně kolínské tribuny přeci jen mohly radovat. Obránce René Piegl byl ve správnou chvíli na správném místě a otevřel stav zápasu. Oba celky si pak zahrály přesilovku, to ale k dalšímu gólu nevedlo.

Do prostřední části naskočili lépe Ostravané. V čase 24:38 se totiž prosadil Dominik Hrníčko, zapsal svou dvanáctou branku sezony a srovnal tak na 1:1. Jen o pár okamžiků později pak došlo na bitku, za kterou byli následně potrestáni Tomáš Voráček a David Aubrecht. Poruba si poté vytvářela ofenzivní tlak, kolínský gólman Soukup byl ale pozorný. Ve čtyřiatřicáté minutě ovšem došlo na druhou šarvátku. Tentokrát byli hříšníky Jan Mlčák a Zdeněk Král. A Poruba této situace využila. V čase 33:44 se trefil Tomáš Šoustal a poslal RT TORAX do vedení.

Také koncovku zahájila lépe Poruba. Uběhlo jen 20 vteřin a v domácí bráně byl další gól. Tentokrát zásluhou Tomáše Gřeše, který skóroval při vlastním oslabení. Poruba pak ale po trestu Romana Pšurného musela do oslabení znovu. A tentokrát toho Kolín dokázal využít. Kryštof Lang snížil na rozdíl jediné branky. A o pět minut později bylo opět vyrovnáno. Třetí kolínský gól přidal zkušený Jakub Sklenář. A to bylo ze základní hrací doby vše.

V prodloužení extra bod pro Kolín vystřelil Kryštof Ouřada, Poruba místo návratu na čelo ligy padá na třetí pozici, když se přes ní přehnala Třebíč. Ztráta na první dvojici celků je dvoubodová, Ostravští tak v novém roce stále čekají na vítězství, podaří se v pondělí proti Pardubicím?

Ohlasy k utkání

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Za dva body jsme šťastní! Diváci, kteří dnes dorazili na hokej, nemůžou litovat, protože viděli parádní hokej plný šancí, nasazení, šarvátek i bitek. Do utkání jsme vstoupili dobře, první třetina byla velice povedená a po zásluze jsme vedli. Ve druhé třetině jsme udělali dvě zbytečné chyby a hosté otočili. Věděli jsme, že ve třetí třetině musíme zapnout všechny motory, abychom se pokusili něco ze zápasu urvat. Bohužel při naší přesilovce jsme dostali branku a nevypadalo to dobře. Nabádali jsme kluky, že se nic neděje, že je před námi spousta času, že se musíme tlačit před bránu, rvát to tam, a že se nám to podaří srovnat. Když jsme snížili, tak jsme věděli, že to už musíme domlátit. Do prodloužení jsme šli s tím, že druhý bod musí být náš. A nakonec je, jsme opravdu šťastní.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro nás špatný zápas, protože stav 3:1 by tak zkušený tým a tak zkušení hráči měli udržet. Bohužel jsme měli strašně moc vyloučených a doplatili jsme na to tím, že si odvážíme pouze jeden bod, místo tří. Je potřeba se nad tím zamyslet. Pokud budeme hrát takhle, tak půjdeme tabulkou dolů. Je opravdu třeba se zamyslet. Zítra to rozebereme a pak půjdeme snad zase trošičku nahoru.