Z Třebíče bez bodů. Domácím výhru vystřelili Holec a Dočekal

16.11.2022, Pavlína Vítková

21. kolo Chance ligy nabídlo atraktivní souboj prvního a druhého celku tabulky. Poruba totiž zajížděla na půdu Třebíče, kde vyzvala domácí Horáckou Slavii.

CHANCE LIGA - 21.kolo st 16.11.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
2:0(0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Holec, 60. Dočekal. Rozhodčí: Zavřel, Jaroš – Roischel, Štěpánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1026. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 2:0.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Novák, Vodný, Holec – Ferda, Michálek, Krliš – Svoboda, Šilhavý, Meluzín – Michalčuk.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Lemcke, Klimíček, Voráček, Urbanec, Mlčák, Sedlák – Šoustal, Vachovec, Gřeš – Berisha, Pšurný, Šlahař – Karafiát, Toman, Vildumetz – Hrníčko, Střondala, Christov.

První třetina nabídla vyrovnaný hokej. Do větších šancí se nejdříve dostali domácí, Tomáš Vildumetz totiž musel hned ve druhé minutě na trestnou lavici. Poruba ale tuto početní nevýhodu přestála bez újmy. Ostravané se navíc následně tlačili do ofenzivních akcí. Nejvíce šli vidět Toman a Šlahař, gól z toho ovšem nebyl. Poté se diváci v KHNP Aréně dočkali dalších přesilovek, nejprve domácí a poté i porubské. Skóre ovšem stále zůstávalo beze změn. V patnácté minutě pálil z levého kruhu Aaron Berisha, on ani dorážející Střondala ovšem kotouč do Jekelovy brány nedotlačil. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:0.

Prostřední část začala lépe pro Třebíč. Už v čase 20:46 Miroslav Holec využil porubského zaváhání a poslal domácí do vedení, a to během vlastního oslabení. Poruba se snažila rychle vyrovnat, Střondala ani Berisha ovšem Jekela nepřekonali. Pak se znovu zapotil i Daniel Dolejš, musel totiž likvidovat rány Dočekala, Bořuty či Bittnera. V posledních pěti minutách pak bylo pro změnu opět rušno před Jekelem, kde řádili Lemcke, Hrníčko a Šlahař, ani tato aktivita ale srovnání nezajistila. Po druhé periodě tedy platilo skóre 1:0.

Také do koncovky naskočila lépe Horácká Slavia. Velké šance si vypracovali Krliš a Šilhavý, Dolejš si nicméně s těmito střelami poradil. Poté to zkoušel i Forman, jeho pokus ale pouze zazvonil na břevnu. Do akce se po chvíli dostali i Hrníčko a Šlahař, kotouč ale do brány nedoputoval. Ostravané se navíc museli posléze přesunout do defenzivy, Tomáš Šoustal si totiž vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění. V úplném závěru to RT TORAX ještě zkoušel bez brankáře, to ale vedlo pouze ke gólu domácích. Úspěšným střelcem byl Martin Dočekal.

Třebíč se tedy po výhře bodově dotáhla na Porubu, oba týmy mají aktuálně na kontě shodně 39 bodů.


Ohlasy k utkání

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Souhlasím s hodnocením Jirky Režnara. Přišlo mi, že v první třetině jsme byli trošku ustrašení, přitom k tomu nebyl žádný důvod, víme co v klukách je. Hodně nám odskakovaly puky a bylo to z naší strany hodně nervózní. Ztráceli jsme i v osobních soubojích, což se nám nelíbilo. V kabině jsme si to v klidu řekli, tým jsme chtěli spíš povzbudit. Paradoxně v oslabení jsme ujeli a dali gól na 1:0, který nám strašně pomohl do dalšího vývoje utkání. Asi osm až deset minut ve druhé třetině jsme se dostali pod obrovský tlak a Poruba tam ukázala, proč je v tabulce první. Její ofenzivní síla je obrovská a my jsme tam úplně vypadli ze systému a to soupeři nahrávalo. Díky Pavlovi Jekelovi jsme tam neinkasovali ne jeden, ale minimálně tři, čtyři góly. Zázračně to tam vytáhl a tím nás podržel v zápase. Třetí třetinu jsme začali slušně a vytvořili si nějaké šance. Zaměřili jsme se více na defenzivu, ve které si myslíme, že jsme hodně silní. Dařilo se nám to jen částečně, protože Poruba má v útoku takovou kvalitu, že si i tak šance vytvořila. Dnes nás ke třem bodům dovedl skvělý výkon Pavla Jekela a bojovný výkon celého týmu.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že to byl velice kvalitní zápas z obou stran. Hokej se divákům musel líbit. Bohužel my jsme dostali ve druhé třetině gól v naší přesilovce, což je průs.r. V závěru druhé třetiny, druhých deset minut jsme ale dostali Třebíč pod tlak, měli jsme tam čtyři tutovky a to si myslím, že rozhodlo celé utkání. Je to škoda, dřeli jsme, ale nakonec je z toho nula bodů. Máme slušná oslabení, takže jsme dnes všechny přesilovky domácích ubránili. Ráno jsme se na přesilovky připravovali. Spíš nás mrzí, že jsme nedali góla z rovnovážné hry pět na pět, protože šance jsme tam opravdu měli.