Proti Třebíči stačil jediný gól. Vítězství vystřelil Aaron Berisha

05.10.2022, Pavlína Vítková

Poruba v 8. kole Chance ligy hostila na domácí půdě SK Horáckou Slavii Třebíč. A tentokrát vstoupila do utkání výborně. Po 17 vteřinách se prosadil Aaron Berisha a zařídil tak pro domácí celek cenné (fotbalové) vítězství.

CHANCE LIGA - 8.kolo st 5.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
1:0(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Berisha (Lemcke, Klimíček). Rozhodčí: Cabák, Kostourek – Peluha, Veselý. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 834. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 1:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Hudeček, Toman – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Střondala, Karafiát, Christov.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Poizl, Stehlík, Kovář, Hunkes, Forman, Tureček, Furch – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Vodný, Svoboda – Krliš, Michálek, Ferda – Michalčuk, Novák, Meluzín.

Start zápasu vyšel lépe Porubě. Uběhlo totiž jen 17 vteřin a Aaron Berisha svou střelou nad lapačku zařídil domácí vedení. To Ostravany navnadilo. Další solidní pokusy předvedli Toman, Pšurný, Šoustal či Gřeš. Jekel už byl ale pozorný. Poté se postupně do ofenzivy začala drát i Horácká Slavia. Do zajímavých akcí se dostali Vodný a Bittner, jejich rány ovšem vyrovnání nepřinesly.

I v prostřední části se Třebíč snažila dorovnat skóre zápasu. Porubská defenziva nicméně odváděla zodpovědnou práci. Dění se následně přesouvalo z jedné strany na druhou a oba gólmani tudíž museli bedlivě sledovat hru. Na domácí straně měli dobré příležitosti Střondala a Karafiát, skóre se ale neměnilo. Za Třebíč to zkoušeli Holec, Michalčuk či Psota, ani oni ale Dolejše nepřekonali. Na konci třetiny ještě pálil Vildumetz, do kabin se ovšem i tak odcházelo za nezměněného stavu.

Hned v úvodu třetí třetiny se opět výrazným způsobem ukázal Berisha. Po povedeném úniku ovšem zakončil jen do připraveného Jekela. O chvíli později se před bránu tlačil i Šlahař, jeho dělová rána ovšem do vytouženého cíle nedoletěla. Na ledě probíhal boj o každý centimetr, ani jedna strana nechtěla chybovat. Dolejšovi znepříjemňovali život zejména Bittner, Holec a Forman, jejich snaha ovšem byla marná. Domácí brankář uhlídal čisté konto a Poruba tedy zapisuje 3 body.

Další utkání čeká RT TORAX v sobotu. Tentokrát zamíří na led Kolína.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Odehráli jsme dobré utkání. Třebíč hraje takového zanďoura, střední pásmo, připravovali jsme se na to a nedali jim šanci, aby to na nás hráli. Rychle jsme otáčeli hru, ale zatím nás trápí, že neproměňujeme šance. Měli jsme jich tam několik za stavu 1:0, ale soupeř potom taky. Kluci podali trpělivý výkon a co jsme si řekli, do puntíku splnili. Tři body jsou doma, a to je důležité.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Každá prohra mrzí, obzvlášť taková, kdy dostanete rozhodující gól už sedmnáct sekund po začátku utkání. Je to velké ponaučení, abychom dobře vstupovali do zápasů. Cesta tady trvá asi tři a půl hodiny a nevím, jestli nás tak zničila, ale prvních deset minut jsme na ledě nebyli. Nebyli jsme schopni plnit, co jsme si řekli. Domácí byli jasně lepší, my jsme začali hrát až zhruba od půlky první třetiny. Ve druhé jsme byli podle mě lepším týmem. Výborně chytal Daniel Dolejš, i když naše koncovka nebyla asi tak precizní, abychom takovému gólmanovi, když chytá v takovém laufu, dali gól. Poruba potom měla nějaké šance, aby zvýšila na 2:0, nedala. My jsme si v závěru vytvořili tři šance a jasně to ukázalo, že nám gól nebyl souzený. Porážka mrzí, ale musíme ji hodit za hlavu, protože už v sobotu nás čeká derby s Jihlavou.