První mečbol junioři nevyužili, se Vsetínem prohráli 1:2 po brance z padesáté deváté minuty

23.03.2022, Patrik Rošič

Třetí zápas druhého kola play down nasměroval porubskou juniorku na led Vsetína. Porubané zajížděli na Lapač se stavem série 2:0 a mohli po případné výhře slavit udržení Ligy juniorů pro nadcházející sezónu. Hrálo se dlouho bez gólů až do poslední pětiminutovky. V té padly celkem tři góly, z toho dva do sítě Poruby. Porubané tak první mečbol nevyužili a Valaši tak snížili stav série na 1:2 ze svého pohledu.

Liga juniorů - FPD3 st 23.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 56. Horský, 59. Bachánek (Čapka) – 58. Chovanec (Hlaváč). Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 43:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Stav série: 2:1.
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Fojtík, Čapka, Liss, Machů, Sviták, Mojžíš, Sýkora – Veselý, Janíček, Przybyla, Maštalíř, Bednařík, Ramert, Bachánek, Horský, Broža, Jurek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Hlaváč, Ludvík – Kolat, Mikula, Halata, Chovanec, Barčák, Koudelný, Siekierka, Žák, Elze, Prokeš, Lysoněk.

První dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej s šancemi jak na jedné, tak na druhé straně. Také přišlo nespočet trestných minut. V první třetině museli na trestnou domácí třikrát, v druhé části je čekal trest pouze jednou a poté už hráli až do konce disciplinovaně. To Porubané faulovali přesně šestkrát. Ani jeden tým však početní převahy nevyužil. Na góly se naopak čekalo do poslední pětiminutovky. Nejprve otevřel stav utkání v 56. minutě Matyáš Horský. Za dvě minuty bylo srovnáno a porubskou střídačku rozjásal Pavel Chovanec. Do závěrečné sirény padla ještě jedna branka. Naneštěstí pro Porubu do její sítě. Na 2:1 upravil Adam Bachánek. Porubané to zkoušeli v závěru ještě v šesti, gól už však vsítit nedokázali.