V Přerově se servírovala desítka gólů, poslední slovo měla Poruba gólem Stasiuka

22.01.2022, Gabriela Juříková

Na sobotní utkání v MEO Areně Přerov budou chtít porubští dorostenci rychle zapomenout! Chylík inkasoval poprvé ve čtvrté minutě, tedy 126 minutách v brankovišti. Domácí si do první přestávky vytvořili třígólový náskok, který v druhé části utkání navýšili dvěma góly v oslabení. To už brankoviště hájil Martin Mareček. Ve třetím dějství se Zubří brankostroj zastavil na devíti gólech. Poslední slovo měl Lev Stasiuk, jenž tři minuty před koncem základní hrací doby odčaroval Vojtkovi čisté konto.

Extraliga dorostu - 10.kolo so 22.1.13:30
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba
9:1(3:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 4. Galnor (Svozil, Vojtek), 7. Hanák (Svozil), 17. Kuchta (Kolařík), 30. Kolařík (Svoboda), 30. Kuchta (Hanák), 51. Kolařík (Kuchta, Harásek), 52. Svoboda (Šindler, Polame), 52. Hanák (Harásek, Škňouřil), 57. Hanák (Kuchta, Kolařík) – 57. Stasiuk (Janeček). Rozhodčí: Karpíšek – Komínek, Zábršová. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 101. Střely na branku: 45:19. Průběh utkání: 9:0, 9:1.
HC ZUBR Přerov: Vojtek – Škňouřil, Svozil, Janek, Polame, Harásek – Galnor, Hanák, Paska, Kolařík, Toman, Dobša, Kuchta, Šindler, Svoboda
HC RT TORAX Poruba: Chylík (40. Mareček) – Janeček, Pavlíček, Michalčík, Kalužík, Glos – M. Vehovský, Moravec, Stasiuk – Konečný, Kršík, T. Vehovský – Šrubař, P. Sobol, Veselý

První třetina byla v podání Porubanů nešťastná. Od čtvrté minuty prohrávali gólem Jakuba Galnora, ke kterému mu druhou asistencí pomohl gólman Martin Vojtek. Po třech minutách překonal Chylíka, který do prvního přerovského gólu odchytal 126 minut bez inkasování, Jan Hanák. RT TORAX ustál oslabení, ale do šaten šel s třígólovým mankem, poněvadž v sedmnácté minutě skóroval Tobiáš Kuchta.

V druhé třetině brankoviště obsadil Martin Mareček. Tato změna, tento impuls tým nenakopl. V polovině základní hrací doby v početní výhodě dokonce dvakrát inkasovali. Góly Ondřeje Kolaříka a Tobiáše Kuchty, pro nějž to byla druhá trefa, dělila půlminuta. Pak ovšem přečkal RT TORAX oslabení a poučen z předchozí přesilovky si pohlídal zadní vrátka, takže se do druhé přestávky skóre neměnilo.

To nastalo až v polovině třetího dějství, kdy svou druhou branku vsítil Ondřej Kolařík a po půl minutě navýšil vedení Zubrů na 7:0 Petr Svoboda. Hned poté hrály týmy ve čtyřech a ani v této herní variantě se Porubě nedařilo ohrozit Vojtovo čisté konto. Jenže ani zabránit dalšímu gólu v Marečkově bráně. Třetím hráčem s dvěma góly na krku se stal Jan Hanák, který záhy zkompletoval hattrick. V 57 minutě na světelné tabuli u RT TORAX Poruby již nesvítila nula. Vojtka o ni připravil Lev Stasiuk za asistence Daniela Janečka a dali zápasu konečný stav 9:1 pro domácí Zubry.