Dorostenci ve Vsetíně střelecky excelovali, efektivní byl ovšem domácí tým

09.12.2021, Gabriela Juříková

Třetí utkání o postup do play off odehráli porubští dorostenci ve Vsetíně. Po první třetině držel RT TORAX vedení po gólu Maxima Vehovského. Ovšem do druhé přestávky šly týmy již za nerozhodného stavu 1:1. O vítězi rozhodla třetí dvacetiminutovka, kdy ROBE šlo do vedení, o které ale po dvanácti vteřinách přišlo gólem Lva Viktoroviče Stasiuka. Vyrovnaný stav i přes střeleckou převahu Poruba neudržela. Domácí si vzali vedení zpět a v závěru základní hrací doby jej ještě pojistili čtvrtou brankou.

Extraliga dorostu - 3.kolo čt 9.12.19:15
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba
4:2(0:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Frolo (Raušer, Šedlbauer), 43. Raušer (Budín, Frolo), 45. Raušer (Budín, Frolo), 56. Juráň (Vaněk) – 16. Vehovský, 43. Stasiuk (Wardas). Rozhodčí: Šudoma – Maloušek, Poláček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 34:47. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.
VHK ROBE Vsetín: M. Konečný – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Bartoněk, Koláček, Juráň, Vaněk, Kovář, Budín, Frolo, Pejchar, Raušer
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Janeček, Kalužík, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, D. Konečný, Wendelín, Moravec, Murín, Šrubař, Wardas, Vehovský

Střeleckou přetahovanou ukončil v 16. minutě Maxim Vehovský když si ze vsetínských obránců udělal kužele a prokličkoval se až k efektivnímu zakončení do pravého horního rohu Konečného branky. Porubané měli v prvním dějství větší střeleckou aktivitu, ovšem další gól ve vsetínské bráně neslavili. A protože gólman Mareček nepustil žádný s deseti vsetínských pokusů, šel do kabin spokojeněji RT TORAX.

Druhé třetiny porubským dorostencům prostě nejdou. Vsetínští od prvního buly dotírali na Marečkovu bránu, až ve druhé minutě srovnal stav v přesilovce Jakub Frolo, kterého nechala hostující obrana samotného u druhé tyče, a po několika dorážkách dopravil puk za brankovou čáru. Skoro v polovině třetiny střílel Kršík jen do betonů a následovalo přečíslení tři na jednoho. Puk ale přeskočil domácí hokejky a Mareček ani nemusel zasahovat. K vidění byly další tutové šance na obou stranách, ale skóre se neměnilo. Po dvou třetinách byl stav 1:1.

Brzy po přestávce se ale skóre několikrát měnilo. ROBE šlo do vedení brankou Adama Raušera, jenž byl posledním dorážejícím. Dlouho se domácí ale z vedení netěšili. Dvanáct vteřin poté srovnal na 2:2 Lev Viktorovič Stasiuk. Uběhly dvě minuty hry a Vsetín druhou brankou Adama Raušera v přečíslení opět vedl. RT TORAX střílel, jak to šlo, taky nasbíral víc jak deset střel než soupeř, jenže Konečného již neprostřelil. Naopak Vsetín po ubráněném oslabení pojistil vedení na 4:2 brankou Matěje Juráně. Do konce základní hrací doby zbývaly čtyři minuty. Poruba získala přesilovku, ale gól z ní nevytěžila. V úplně samém závěru třetí třetiny sáhl trenér Moravec po hře bez gólmana. Po siréně se ještě rozhodčí přesvědčoval, zda nebylo dosaženo hosty gólu, když důrazně působili v brankovišti. Utkání skončilo 4:2 pro ROBE.