To byl boj! Junioři třikrát prohrávali, nakonec proti Vsetínu zvítězili po nájezdech

20.02.2022, Patrik Rošič

Junioři po dlouhé době odehráli další kolo Ligy juniorů na svém ledě, když do Poruby přijel Vsetín. Od začátku to bylo bojovné utkání, ve kterém hosté třikrát vedli. Porubané ale dokázali pokaždé vyrovnat a nakonec i vyhrát, když dominovali v samostatných nájezdech.

Liga juniorů - 39.kolo ne 20.2.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
5:4sn(2:2, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Černý (Halata, Lysoněk), 20. Lysoněk (Halata, Hlaváč), 48. Lysoněk (Ludvík), 60. Halata (Ludvík, Černý), rozh. náj. Macias – 13. Mojžíš (Bachánek, Veselý), 16. Veselý (Machů, Maštalíř), 27. Broža (Janíček, Prčík), 53. Fojtík (Liss, Przybyla). Rozhodčí: Pavel – Rychlý, Bubela. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:3. Diváci: 98. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3. 3:3, 3:4, 5:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Dinmukhammed, Ludvík – Siekierka, Lysoněk, Hradil, Kolat, Prokeš, Mikula, Hlaváč, Halata, Koudelný, Elze
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Liss, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Sviták, Mojžíš – Janíček, Maštalíř, Przybyla, Bednařík, Veselý, Bachánek, Ramert, Broža

První část hry byla bohatá především na góly. První branka padla v 13. minutě, když se prosadil hostující Matěj Mojžíš. Za pár okamžiku Vsetín vedl už o dvě branky. Na 0:2 upravil Matyáš Veselý. Vše směřovalo k první siréně, jenže přišel faul hostů a Poruba hrála přesilovku. Tu dokázal využít za 13 vteřin Vojtěch Černý. Hned na to šel ale Vsetín zase do čtyř a Porubští v krátkém sledu využili další početní výhodu. Pouhé 4 vteřiny před přestávkou vyrovnal Ludvík Lysoněk.

Další branka padla ve 27. minutě. Za Valachy taktéž využil přesilovku Ondřej Broža. Do konce periody přišly dva tresty na straně domácích i hostů. Ani jeden z týmů ale tyto šance nevyužil. V třetí části byl k vidění gól přibližně v polovině třetiny. To vyrovnával svou druhou trefou Ludvík Lysoněk. Poruba následně naskytla Valachům další početní výhody. První ještě Vsetín nevyužil, tu druhou však už proměnil Ondřej Fojtík. V závěru to Porubané zkoušeli bez brankáře a tento risk se vyplatil. Velkolepou radost odšpuntoval 19 vteřin před koncem Matěj Halata.

Následovalo pětiminutové prodloužení, ve kterém byli jasně lepší hostující junioři. V brance ale stál Marek Slíž, který v těchto situacích svůj tým podržel. Po prodloužení následovaly nájezdy a Porubané dominovali. Zatímco za Porubu proměnil své pokusy Lysoněk, Macias i Hlaváč, tak za Vsetín se trefil pouze Veselý. Poruba tak zvítězila za dva body, když rozhodující nájezd proměnil Kacper Macias.