Dva góly Kolata nestačily. Junioři ani napotřetí nevyzráli na vedoucí Přerov

05.11.2021, Patrik Rošič

V dalším kole Ligy juniorů přivítala Poruba v Kooperativa aréně vedoucí Přerov. Už od začátku bylo jasné, že to nebude jednoduché utkání. To se i potvrdilo. Hosté po vstřelených brankách zápas kontrolovali a došli si pro plný bodový zisk. Nutno však vyzdvihnout bojovnost domácích mládežníků, kteří hráli naplno do posledních minut a chtěli s výsledkem ještě něco udělat. Proti prvnímu týmu tak podali výkon, za který se přes porážku 2:5 nemusejí stydět.

Liga juniorů - 15.kolo pá 5.11.17:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
2:5(0:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 37. Kolat (Macias, Lysoněk), 50. Kolat (Dinmukhammed, Macias) – 7. Hanák (Kuchta, Hradil), 29. Švejda (Buršík, Brázda), 40. Fencl (Gréč, Hradil), 43. Kleniar (Kolařík, Němec), 56. Kleniar. Rozhodčí: Kapitanov – Klimek, Janoško. Vyloučení: 6:3, navíc Chovanec (POR) 10 min. OT, Hradil (PRE) 5 + 20 OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Dinmukhammed, Černý, Macias, Hlaváč, Kelnar, Fišara – Mikula, Chovanec, Elze, Barčák, Koudelný, Halata, Žák, Lysoněk, Kolat, Urbančík, Fornál
HC ZUBR Přerov: Hendrych – Němec, Nesvadba, Gréč, Hanák, Billa, Koblížek – Hradil, Hlávka, Kleniar, Brázda, Kruták, Kuchta, Švejda, Bursík, Fencl, Kolařík, Hyža

Začátek duelu musel být o patnáct minut posunut, protože jeden z domácích hokejistů vysklil tvrzené sklo a ledaři dělali vše pro to, aby střepy včas odklidili a sklo nahradili. Po výměně se začalo třetinou, která toho moc nepřinesla. O jedinou branku úvodní části se postaral hostující Tomáš Hanák. V druhé periodě už padly góly tři. Nejprve navýšil na dvoubrankový rozdíl Petr Švejda. Zanedlouho to bylo zase jenom o gól. Na dostřel jediné branky snížil Dominik Kolat. Necelou minutu před sirénou ale využil přesilovku Jan Fencl a bylo to 1:3.

Třetí tercii moc dobře Porubští nezačali. Za vysokou hůl byl vyloučen domácí Kolat a Zubři tuto mužnost využili. Na 1:4 upravil Patrik Kleniar. Následně se hodně vylučovalo. Domácí Chovanec dostal 10 minut za nesportovní chování a o pár minut později byl vyloučen přerovský Hradil na 5 minut plus do konce utkání za napadení. Hráči HC RT TORAX tak měli dlouhou početní výhodu. Poruba ale tuto možnost využila pouze jednou. Stav utkání snížil svým druhým gólem Dominik Kolat. Do konce zápasu přišla ještě jedna branka. Tu vstřelil Patrik Kleniar a bylo hotovo. Porubští tak padli s Přerovem i potřetí v sezóně.