Série proher se prohlubuje, dorostenci padli v Havířově 0:1

20.11.2021, Patrik Rošič

Porubu zavedlo 16. kolo Extraligy dorostu na led nedalekého Havířova. Zápas, jenž byl bohatší na trestné minuty než na góly, dokázali vyhrát domácí hokejisté a stačila jim k tomu pouze jediná branka. Dorostenci tak nezaznamenali bodový zisk podeváté v řadě.

Extraliga dorostu - 16.kolo so 20.11.12:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba
1:0(0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Jung (Vadovič, Zielinski). Rozhodčí: Kapitanov – Konvička, Klimek. Vyloučení: 2:5, navíc Wendelín (POR) 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 1:0.
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Beleš, Maršálek, Valouch, Zielinski, Koubek, Pilíšek, Vadovič – Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Drábek, Jelének, Jung, Svozil, Loza, Toma
HC RT TORAX Poruba: Chylík – Jeřábek, Janeček, Kalužík, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný, Wendelín, Moravec, Šrubař, Wardas, Vehovský

V prví části byla k vidění dvě vyloučení. Nejprve byl vyloučeni Stasiuk a po dvou minutách nato Kršík. Havířov ale ani jednu možnost nevyužil. V druhé třetině museli Porubští opět dvakrát na trestnou lavici. Naneštěstí pro Porubu ale domácí už třetí trest v řadě využili. První a poslední branku utkání vstřelil Karol Samuel Jung. V třetí periodě také přibývaly trestné minuty. Tentokrát si v početní převaze zahrála i Poruba. Dvě nabídnuté možnosti ale nedokázala využít. V závěru to sice ještě hráči HC RT TORAX zkoušeli bez brankáře, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Dorost tak prohloubil svou sérii proher na číslo devět.