Jako na Slavii, jenže zrcadlově. Poruba ztratila náskok a s Třebíčí bere jen bod

02.02.2022, Redakce

Porubští hokejisté si podruhé za sebou za stavu 4:4 zahráli prodloužení. Ale zatímco na Slavii v něm dokonali úchvatný závěrečný obrat, proti Třebíči naopak vedení 4:2 ztratili a z dobře rozehraného zápasu berou jen bod.

CHANCE LIGA - 44.kolo st 2.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
4:5p(0:0, 3:2, 1:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Jenyš (Gřeš, Voráček), 32. Vachovec (Žovinec, Voráček), 37. Hrníčko (Korkiakoski, Voráček), 41. Hajný (Korkiakoski, Žovinec) – 29. Střondala (Bittner, Vodný), 38. Meluzín (Šťovíček, Sklenář), 51. Dočekal (Bittner, Střondala), 52. D. Michálek (Sklenář, Krliš), 65. Šťovíček (Doudera). Rozhodčí: Květoň, Tvrdoň – Gančarčík, Kučera. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 672. Střely na branku: 44:45. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Husa, Szathmáry, Žovinec, Voráček, Urbanec, Houdek – Stloukal, Toman, Hrníčko – Guman, Korkiakoski, Hajný – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Pořízek, Bitten, Brodek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Doudera, Hunkes, Forman, Furch, Poizl, Tureček, Popela, Mlčák, Zukal – Dočekal, Bittner, Střondala – Šťovíček, Meluzín, Sklenář – Krliš, Michálek, Lang – Vodný.

V porubském brankovišti se potřetí v řadě představil Adam Brízgala, který měl v první třetině více práce než jeho protějšek Jan Mičán. Třebíč ale nevyužila ani takřka minutovou přesilovku čtyři na tři a na otevírací trefu si musela počkat až do 29. minuty, kdy se v početní výhodě prosadil z mezikruží nepokrytý Vojtěch Střondala, jenž hokejově vyrůstal právě v Porubě.

Už za 187 sekund ale bylo vše jinak. Více než 166 minut dlouhou neprůstřelnost Horácké Slavie nejdřív ukončil Pavel Jenyš, když si po šikovném přiťuknutí Voráčka nabruslil do prostoru pravého kruhu a zamířil přesně, a zanedlouho dokonce poslal domácí celek do vedení Michal Vachovec poté, co protečoval za Mičána Žovincovu střelu od modré čáry.

Najednou se s góly roztrhl pomyslný pytel. Přesně po 37 minutách hry zkoušel Korkiakoski starý známý Michigan, nebo chcete-li lakrosovou či florbalovou fintu. Sice neuspěl, jenže na brankovišti se dobře zorientoval Dominik Hrníčko a ten už protlačil puk do sítě. Za dalších 27 sekund už to ale bylo zase jen o gól, Brízgalu prostřelil ranou z kruhu mladík Erik Meluzín.

RT TORAX ve druhé části přestřílel soupeře 24:9 a skvěle vykročil i do třetí třetiny, když se hned v jejím úvodu prosadil z dorážky Jakub Hajný. Poruba vedla 4:2 a zdálo se, že kráčí za jasným ziskem tří bodů, jenže během 88 sekund bylo její vedení fuč. Nejdřív po Bittnerově přihrávce udeřil zkušený Martin Dočekal a na 4:4 následně vyrovnával David Michálek.

Hosté si tak vynutili prodloužení, ve kterém byli výrazně lepší. Brízgalu zasypali deseti střelami, aktivitou si vynutili faul a v přesilovce rozhodli – po pokusu Doudery doklepl puk do poloprázdné klece Martin Šťovíček. Druhá Třebíč vyhrála počtvrté v řadě, Poruba zůstává třináctá. Ze ztráty dvou bodů se ale musí rychle oklepat, hned ve čtvrtek totiž hostí Sokolov.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba 2011): Třebíč hrála ze zajištěné obrany a my jsme z nepřesností udělali asi 5 icingů, čímž jsme se zbytečně dostávali pod tlak. V druhé části jsme hru zlepšili, měli jsme hodně šancí, které jsme ale nevyužili podle našich představ, mohli jsme klidně vést i 5:2. V třetí třetině jsme udělali individuální chyby a po těchto nepřesnostech se celý systém bortí. V domácím prostředí prohrát je každopádně citelná ztráta. Do konce zbývá pár zápasů a chyby, které děláme, se stále opakují.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): Chtěli jsme vycházet z dobré obrany, což si myslím, že se nám v první třetině dařilo. Čekali jsme na brejky, které jsme ale bohužel neproměnili. V druhé části jsme si pomohli přesilovou hrou, díky které jsme se dostali do vedení. Domácí ale rychle vyrovnali a od té doby byli lepším týmem. Když to bylo 3:1, tak jsme se dokázali ještě dostat na dostřel jediné branky a od té doby jsme chtěli hrát trpělivě, což se nám moc nepodařilo a Poruba si vzala dvoubrankové vedení zpět. Potom jsme stáhli útok na tři lajny a šli jsme do rizika. To se nám vyplatilo a dokázali jsme vyrovnat. Dále v prodloužení jsme byli lepším týmem a myslím si, že jsme si dva body nakonec i zasloužili.