Poruba nestačila na lídra tabulky. Litoměřice potvrdily roli favorita

29.01.2022, Pavlína Vítková

Poruba ve 42. kole Chance ligy hostila lídra tabulky, HC Stadion Litoměřice. V první třetině silnému soupeři dokázala obstojně vzdorovat, v prostřední části si ale hosté vybudovali vedení, které si udrželi až do úplného závěru.

CHANCE LIGA - 42.kolo so 29.1.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Litoměřice
1:4(0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Gřeš (Vachovec, Žovinec) – 24. Válek (Sihvonen, Böhm), 27. Kracík (Klikorka), 44. Jícha (Tlačil, Jebavý), 60. Rouha (Výtisk, Jebavý). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Hranoš, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 625. Střely na branku: 40:20. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala – Žovinec, Voráček, Barinka, Szathmáry, Urbanec, Houdek – Stloukal, Korkiakoski, Hrníčko – Guman, Hajný, Bitten – Gřeš, Vachovec, Jenyš – Carter, Pořízek, Brodek.
HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Černohorský, Böhm, Výtisk, Jebavý, Klikorka, Kuboš – Válek, Přikryl, Sihvonen – Hauser, Kracík, Procházka – Rouha, Jícha, Smola – Tlačil, Sachr.

Úvod zápasu nabídl poměrně vyrovnanou hru. Poruba s lídrem ligové tabulky držela krok a dokonce ho i mírně přestřílela (poměrem 9:7). Oba gólmani si však s těmito pokusy dokázali poradit. Asi největší ostravskou šanci měl v závěru třetiny Pavel Jenyš, ani on však neuspěl.

Prostřední část už jasně patřila Litoměřicím. V čase 23:59 se ke kotouči dostal Riku Sihvonen, našel před Brízgalovou bránou čekajícího Lukáše Válka a porubský gólman už mohl jen smutně koukat. Jen o tři minuty později to navíc bylo 0:2. Jaroslav Kracík objevil díru v domácí defenzivě a navýšil vedení svého týmu. Poruba pak následně nevyužila přesilovku, do zaznění sirény se tedy již skóre neměnilo.

Do třetí třetiny opět vstoupili lépe hosté. V čase 43:07 po rychlém útoku skóroval Josef Jícha. RT TORAX se ale přeci jen také dočkal. V pětačtyřicáté minutě se prosadil Tomáš Gřeš a snížil na rozdíl dvou branek. Poté nicméně Poruba opět nebyla schopná využít nabídnutou početní výhodu. A nezužitkovala ani další solidní střelecké příležitosti. A že jich nebylo málo. Při hře bez brankáře pak ovšem utkání zpečetil Michal Rouha. Body tedy po výsledku 1:4 putují do Litoměřic.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Kdybychom hráli celé utkání jako poslední dvacetiminutovku a brankáři byli opačně, tak jsme možná neprohráli, ale vyhráli mnohem víc. Král to zavřel a my dostali hloupé góly. Litoměřice nepředvedly nic světoborného, ale my jsme nebyli schopni překonat jednu překážku a to byl jejich brankář Král. Jednoduše jsme tahali za kratší provaz.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice Máme zraněné klíčové hráče, dva hráče jsme poprvé viděli až v autobuse. Dnes byl zápas komplikovaný, chtěli jsme odehrát první třetinu poctivě do obrany, což se při skóre 0:0 povedlo. Postupem času jsme si dovolili více dopředu, odskočili jsme na 2:0 po dvou třetinách. A pak jsme už zápas odehráli, podržel nás klíčový hráč Tomáš Král, k tomu jsme sehráli bezvadná oslabení.