Po reprezentační pauze bez bodů. Poruba nestačila na Prostějov

20.12.2021, Pavlína Vítková

Poruba se v rámci 29. kola Chance ligy vydala do Prostějova. A po reprezentační pauze naskočila na led v posílené sestavě, na soupisce už se totiž objevili i nováčci Cole Carter a Jakub Hajný. Ani změny v kádru nicméně úspěch nepřinesly. Prostějov dvakrát využil přesilovku a zapisuje vítězství.

CHANCE LIGA - 29.kolo po 20.12.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Beránek (Rudovský, Havlík), 31. Kloz (Klimíček, Mrázek) – 23. Toman (Stloukal, Žovinec). Rozhodčí: Kostourek, Šudoma – Kotlík, Hanzlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 514. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Husák, Klimíček, Babka, Vala, Krejčí, Havlík, Motloch – Švec, Kloz, Mrázek – Beránek, Jáchym, Jelínek – Novák, Rudovský, Štefka – Koblížek, Dubský.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Szathmáry, Husa, Voráček, Žovinec, Houdek, Barinka, Urbanec – Stloukal, Toman, Hrníčko – Carter, Bitten, Hajný – Jenyš, Korkiakoski, Gřeš – Guman, Kanko, Brodek.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím. V páté minutě byl totiž za nedovolené bránění potrestán Tomáš Guman, což se ukázalo jako klíčový moment. Petr Beránek procedil kotouč za Muštukovsova záda a Jestřábi vedli 1:0. Na opačné straně se Gřeš, Houdek či Hrníčko snažili střelecky překvapit gólmana Bláhu, jejich pokusy však branku nepřinesly.

Do prostřední části vstoupil pro změnu aktivněji RT TORAX. A už po chvíli mohl také slavit. Petr Stloukal rychle pronikl do útočného pásma, našel Radima Tomana a ten srovnal na 1:1. Další radost mohli opět zařídit Hrníčko a Houdek, ani tentokrát ale neuspěli. A tak v čase 30:25 při další přesilovce zvedali ruce nad hlavy domácí, tentokrát zásluhou Jana Kloze.

V koncovce se Porubané snažili vytvářet tlak, v šestačtyřicáté minutě byl blízko vyrovnávací brance Patrik Urbanec, jeho rána však skončila na pravé tyči. A o několik okamžiků později měli obrovskou příležitost také Bitten s Hrníčkem, stav se ale stále neměnil. Hrníčko tedy trápil své bývalé spoluhráče marně. Porubským navíc nepomohla ani hra bez brankáře, domů se tedy vrací s prázdnou.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Opět se to hodnotí špatně, prohráli jsme. Už potřebujeme body jak sůl. Ta hra nebyla špatná, ale prostě nejsme schopni ze 100 % gólovek něco vytěžit a dát góly. Těch šancí jsme dneska měli strašně hodně a bohužel jsme dali jen jeden gól. To je důvod, proč si neodvážíme body.