Poruba si připisuje další neúspěch. Proti Litoměřicím nepomohl ani bleskový gól

06.10.2021, David Kubatík

Hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 šli do zápasu s rozjetými Litoměřicemi s tím, že chtějí konečně zvítězit a do budoucna odstartovat svou pouť chanceligovou tabulkou směrem vzhůru. To se jim ale znovu nepovedlo. I přes skvělý start a vysoký počet přesilových her totiž nakonec nedokázali zápas dotáhnout ani do prodloužení a připsali si na své konto další neúspěch. Jedinou dobrou zprávou z tohoto zápasu tak může být jen to, že si svou první branku v porubském dresu připsal Michal Vachovec a svůj první bod v podobě asistence Martin Réway.

CHANCE LIGA - 8.kolo st 6.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Stadion Litoměřice
2:3(1:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Korkiakoski (Réway, Houdek), 26. Vachovec (Husa, Korkiakoski) – 10. Válek (Sihvonen, Přikryl), 13. Procházka (Jícha, Kadlec), 47. Svoboda (Koláček, Urban). Rozhodčí: Cabák, Marek – Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 1:4, navíc Výtisk (LTM) 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 670. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Houdek, Husa, Voráček, Žovinec, Szathmáry, Kozák – Réway, Vachovec, Korkiakoski – Jenyš, Toman, Špaček – Guman, Bitten, Gřeš – Kanko, Hotěk, Brodek.
HC Stadion Litoměřice: Král – Jebavý, Ticháček, Výtisk, Holý, Pinkas, Baláž, Kottek – Válek, Přikryl, Sihvonen – Procházka, Jícha, Kadlec – Urban, Koláček, Svoboda – Chlubna, Berka, Pajer.

Porubští se ničeho nezalekli a vlétli do zápasu ve velkém stylu. Už po šestadvaceti vteřinách přihrál Réway na pravý kruh Markusi Korkiakoskimu, který precizně zamířil a ranou nad Královu vyrážečku otevřel skóre zápasu. Ostravané pak svůj náskok mohli ještě navýšit, přesilovou hru ale nevyužili. A tak přišel trest. V desáté minutě přihrál Sihvonen na levý kruh Lukáši Válkovi, který pohotovou střelou z voleje vyrovnal. A za další dvě minuty bylo pro domácí ještě hůř. Svou bombu z mezikruží proměnil ve vedoucí branku hostující Ondřej Procházka. A jelikož pak svou přesilovkovou tutovku neproměnil aktivní Korkiakoski, skončila úvodní třetina těsným vedením hostujícího Stadionu.

Druhá část začala pro Porubu poměrně dobře. Už po necelých pěti minutách se jí totiž po ostrém faulu Jana Výtiska naskytla příležitost hrát pětiminutovou přesilovku, kterou také brzy využila. Z pravého kruhu pálil Husa a ze vzduchu puk za Králova záda přesně tečoval Michal Vachovec, který si tak připsal svůj první přesný zásah v porubském dresu. O dvě minuty později ale hosté mohli jít do vedení znovu. Po Husově faulu na Válka jel sám poškozený trestné střílení, které ale nepatřilo k těm nejpovedenějším. Ve třicáté čtvrté minutě se pak udála málo vídaná situace, kdy Muštukovs dobrých pět vteřin vůbec nevěděl, že za ním leží puk. Naštěstí pro domácí si toho ale notnou chvíli nevšiml vůbec nikdo, a tak už v této dvacetiminutovce žádný další gól nepadl.

Třetí třetinu Ostravané příliš dobře nezačali. Už po šesti a půl minutách vypálil zprava Přemysl Svoboda a puk skončil až za zády porubského gólmana. A to nebyl porubskému trápení konec. Šejbovi svěřenci následně nedokázali využít ani jednu z dvou po sobě jdoucích přesilových her a ani nadále nic nenaznačovalo tomu, že by se jim snad mělo podařit stav tohoto zápasu vyrovnat. A to se také skutečně nestalo i přes závěrečnou hru bez brankáře. Poruba prohrála třetí z pěti posledních zápasů a v tabulce jí patří velice nelichotivé jedenácté místo.

Šanci změnit nastavenou cestu budou mít svěřenci Jiřího Šejby a Davida Moravce již v sobotu 9. října, kdy budou zajíždět do pražského Edenu na zápas se Slavií.

Ohlasy k utkání

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Utkání začalo pro nás velice dobře, z prvního střídaní jsme vsítili vedoucí branku. Následně však přišly dvě chyby, po kterých jsme inkasovali dva góly ze stejného místa. Díky přesilovým hrám jsme se ale dostali zpět do utkání a vyrovnali na 2:2. Jenže přišla z naší strany další menší nedůslednost ve středním pásmu a soupeř dokázal zase odskočit do vedení. Zkoušeli jsme v závěru power-play, ale Litoměřice to dokázaly dohrát s přehledem až do konce.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme rádi, že si vezeme z venkovního a velice těžkého utkání tři body. Po té dlouhé cestě jsme chtěli hrát hodně opatrně a dostat se do zápasového tempa. Paradoxně jsme šli v první části do vedení a musím našim klukům pogratulovat k vítězství. I přes oslabení se nám nakonec podařilo vyhrát a domů odjíždíme spokojeni.