Stíhací jízda nestačila, Porubě v Krakonošově revíru utekla první třetina

02.10.2021, David Kubatík

RT TORAX se podruhé za sebou vrací z tripu s prázdnou. Ve Vrchlabí mu stejně jako na Lapači utekla první třetina, v níž nabral třígólové manko. Porubští bojovníci pak sice duel ještě pořádně zdramatizovali, ale těsnou porážku 3:4 už neodvrátili a v tabulce Chance ligy se propadli až na jedenácté místo.

CHANCE LIGA - 7.kolo so 2.10.17:00
HC Stadion Vrchlabí
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3(3:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Mrňa (Chalupa), 17. Mrňa (Urban), 19. Matýs (Formánek, Jelínek), 48. Kaut (Linhart, Urban) – 25. Guman (Szathmáry, Jenyš), 31. Kozák (Jenyš, Guman), 59. Korkiakoski (Guman, Husa). Rozhodčí: Veselý, Wagner – Horažďovský, Juránek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 606. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart, Jelínek, Kajínek, Oliva, Voženílek, Nedbal – Mrňa, Matýs, Kaut – Formánek, Zeman, Chrtek – Pochobradský, Chalupa, Urban – Kučera, Kloz, Kynčl.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Houdek, Husa, Urbanec, Voráček, Szathmáry, Kozák – Jenyš, Vachovec, Korkiakoski – Guman, Bitten, Gřeš – Kanko, Hotěk, Brodek – Toman, Špaček

Porubští začali na ledě Vrchlabí špatně. Už po necelých dvou minutách se do puku v mezikruží opřel Pavel Mrňa a rozvlnil síť za Muštukovsem poprvé. Následovala dvě porubská oslabení, z nichž to v pořadí druhé už domácí dokázali v sedmnácté minutě využít. Po Urbanově přihrávce pálil Pavel Mrňa v podstatě ze stejné pozice, jako při svém prvním přesném zásahu. A to nebylo vše. Minutu a půl před koncem přidal třetí hřebíček do porubské rakve Ondřej Matýs a stanovil tak stav první třetiny na hrůzostrašných 3:0.

Druhá část začala pro ostravské hráče už mnohem lépe. Ve dvacáté páté minutě využil přesilovku ranou z levého kruhu Tomáš Guman a snížil. A přišel i druhý porubský gól, a znovu z přesilovky. Na konci jednatřicáté minuty se prosadil svižnou střelou z pravého kruhu Lukáš Kozák. Oba celky si pak ještě vyměnily několik šancí, v druhé dvacetiminutovce už ale gól nepadl.

Ani třetí třetina nepatřila z pohledu Poruby mezi ty nejvydařenější. Ve čtyřicáté čtvrté minutě nezazářil v dobré šanci Bitten a o tři minuty později udeřili domácí již počtvrté. Přesilovkovou ranou z první se z levého kruhu prosadil Tomáš Kaut. Od té doby si už Východočeši šli jasně pro tři body. Porubští sice ještě nějaké šance měli, ale skórovat nedokázali. Tedy nakonec to dokázali Minutu a sedm vteřin před třetí sirénou se při power-play prosadil střelou z těžkého úhlu Markus Korkiakoski a vykřesal ještě malou naději. Ta však nakonec také pohasla. Vrchlaví – Poruba 4:3.

Příští zápas čeká ostravské borce již ve středu, kdy od 18:00 přivítají na ledě RT TORAX ARENY celek Stadionu Litoměřice.

Ohlasy k utkání

Martin Koudelka (HC Stadion Vrchlabí): Za mě byla první třetina výborná. Po dlouhé době výborný začátek, dokonce i góly z krásných akcí. Bavili jsme se s kluky, odkud ty góly padají, dvakrát to sehrála lajna s Pavlem Mrňou, parádní góly o tyčku, Matýs tam načapal gólmana, takže fantastická první třetina. Od druhé třetiny boj o každý metr, trošku víc se vytratila přesnost z naší hry, nejely nám už vůbec nohy, takže jsme pak zuby nehty bránili ten výsledek 4:3. Soupeř hrál jednoduše, nahazoval, my jsme si s tím nevěděli rady, takže těžké body, dobré body, vynikající body a za mě podstatné v tom, že se teď uklidníme, že zas furt držíme ten post, který chceme a kde bychom se chtěli nacházet. Do toho čtvrtého místa je to skvělý.

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Když vám uplave první třetina 3:0, kdy jsme tam byli opravdu špatní, na ledě jsme neplnily věci, jak máme, tak se ten zápas těžko honí. Ve druhé třetině jsme to nastartovali - 3:2, svoje šance jsme tam určitě měli, dvakrát sami na gól… I tam byla nějaká tyčka, ale bohužel domácí nás zase potrestali po zbytečném faulu a 4:2, 4:3 ke konci, kdy jsme se snažili ještě o power-play, tu branku jsme dali, ale v další části, na kterou nám zbývalo 40 sekund, jsme se už k další šanci nedostali. Ale jak jsem říkal, když zaspíte první třetinu, těžko se ten bod honí.