Čtyřka se vzdaluje. Porubě v Jihlavě utekl začátek, padla počtvrté v řadě

27.02.2021, David Kubatík

V rámci 31. kola Chance ligy se porubští hokejisté vydali do Jihlavy s cílem utnout sérii špatných výsledků. To se jim ale absolutně nepodařilo. Už po úvodní třetině totiž prohrávali 0:3. Dukla v taháku kola zaslouženě dokráčela pro jasné vítězství 5:2 a upevnila si čtyřku, na kterou RT TORAX tři kola před koncem základní části ztrácí už šest bodů.

CHANCE LIGA - 31.kolo so 27.2.17:30
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011
5:2(3:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Skořepa (Pekr, Kolář), 11. Illéš (Zadražil, Harkabus), 12. Fronk (Černý, Čachotský), 33. Harkabus (Illéš), 35. Fronk (Jiránek) - 25. Korkiakoski (Stloukal, Jáchym), 54. Hotěk (Voráček, Pořízek). Rozhodčí: Barek, Květoň – Špringl, Roischel. Vyloučení: 6:5 + Pastor (POR) 10 OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Kolář, Mareš, Eliáš, Černý, Bilčík, Strejček, Dvořák – Harkabus, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – Havránek, Lichanec, Chlubna.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Voráček, Žovinec, Szathmáry, Kozák, Teper, Pastor, Rudl – Špaček, Toman, Kanko – Korkiakoski, Jáchym, Stloukal – Žolobov, Hudeček, Endál – Brodek, Hotěk, Pořízek.

Porubští do tohoto zápasu nevstoupili vůbec dobře. Už v sedmé minutě šli do tří, což domácí nenechali jen tak. Pekrovu dělovku ještě Foltán vyrazil, ale pouze na hokejku Josefa Skořepy, který pohodlně otevřel skóre. Tento gól Dukelské nabudil a brzy začali přidávat další. V rozmezí jedné jediné minuty se nejdříve prosadil exporubský Jakub Illéš a následně proměnil v gól další přesilovku Jiří Fronk. Hru v početní převaze si pak vyzkoušeli i Ostravané. Největší šanci měl na začátku šestnácté minuty Korkiakoski, jehož střela do protipohybu Žukova ale nakonec prostor tří tyčí minula. První třetina tak skončila za pohodlného vedení domácích hráčů.

Ani druhá třetina nebyla z pohledu porubských hokejistů příliš úspěšná. A to i přes poměrně dobrý start. Už po čtyřech minutách totiž Stloukal přihrál Markusi Korkiakoskimu, který si s pukem sjel na pravý kruh a odtud s přehledem Žukova propálil. Další tlak ale Porubanům narušovala častá zbytečná vyloučení. A tak na začátku třiatřicáté minuty přišel další gólový zářez domácích, když se Tomáš Harkabus prosadil po Illéšově přihrávce parádní trefou z první. O dvě minuty později pak podtrhnul porubský zmar Jiří Fronek, který skóroval dokonce ve vlastním oslabení. Po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli jihlavského zimáku svítil jednoznačný stav 5:1.

Ve třetí části vyhráli sice Porubští na střely na branku 12:1, ale naprosté většině jejich pokusů chyběla potřebná kvalita. Blízko snížení byl ve čtyřicáté deváté minutě Špaček, který však z dobré pozice trefil jen boční konstrukci jihlavské svatyně. A tak jediným střelcem poslední dvacetiminutovky se nakonec stal Michal Hotěk, který v padesáté čtvrté minutě prostřelil Žukova střelou zpoza pravého kruhu. Následnou přesilovou hru už ale Ostravané neproměnili, a tak si na své konto připsali již čtvrtou porážku v řadě.

V současné chvíli ztrácejí svěřenci Františka Výborného a Marka Pavlačky na čtvrté místo již šest bodů, a tak budou muset v posledních třech mačích pořádně zabrat. První příležitost budou mít už ve středu 3. března, kdy v RT TORAX ARENĚ přivítají od 17:30 svého tabulkového souseda, pátou Třebíč.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme jednoznačně velmi nespokojení. Jeli jsme sem soustředění a možná to bylo až na škodu, jak jsme byli možná až křečovití. Začali jsme ustrašeně a z toho pramenily dva hloupé fauly. Domácí to nakoplo, protože přesilovky hned proměnily. První třetina rozhodla o dění celého zápasu. Snažili jsme se zvednout hlavy a hráči odpracovali zápas až do konce. Ale bylo těžké dohánět Jihlavu s náskokem. Pak jsme dostali nešťastný gól na 1:4 a bylo po zápasu. Smekám před hráči, že zápas nevypustili a hráli naplno až do konce, i když deka už na naší hře byla. Všechno bylo v křeči a už to není s tou hlavou nahoře, jak by to mělo vypadat. Možná nás svazovalo i to, že jsme přijeli přemíru soustředění v boji o první čtyřku. Z toho pramenila ustrašenost. Domácí na nás skočili, vlítli. Na to jsme se připravovali a věděli jsme, jak to bude vypadat. Ale byli jsme svázaní, z čehož pramenil jeden hloupý faul, druhé špatné střídání, třetí zbytečný faul a bylo po zápasu.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Můj pohled je takový, že do zápasu jsme vstoupili dobře. Dostávali jsme soupeře pod tlak. Vyrukovali na nás s odstoupenou obranou a zas tolik po nás nešli. Pak jsme dostali přesilovku pět na tři, kterou jsme nesehráli dobře, ale využili jsme jí - takže možná dobře, než kdyby vypadala dobře a nevyužili jí. První třetinu jsme vyhráli 3:0 a bylo jasné, že Poruba na nás nastoupí jinak, než v první třetině. To se také stalo. Druhou třetinu jsme začínali v oslabení a trošku se to na nás podepsalo, protože dvanáct minut jsme nebyli schopní uhrát zase skoro nic. Soupeř snížil a zápas rozhodl náš gól v oslabení na 4:1, navíc jsme poté dali pátý gól. Třetí třetinu až na jednu teč a druhý gól Poruby jsme si celkem pohlídali a když jsme měli problémy, tak nás podržel Max. Hráče jsme upozorňovali, že vedení 3:0 je velmi ošidné, ale oni už to ví. Vést 3:0 je asi nejhorší vedení, co může být, jelikož koncentrace jde trošku dolů. Ale kvůli tomu jsme tak nevstoupili do druhé třetiny. Trošku se na ní podepsalo naše oslabení, kdy po nás soupeř začal chodit a chodil až do konce zápasu. Toho času jsme moc neměli a chtěli jsme hlavně puky rychle dostávat ven z pásma. To se nám občas nedařilo, jelikož jsme je předržovali nebo jsme je nedokázali vyhodit. Ale zvládli jsme to a při problému gólman podržel.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011