Přetahovaná s vítězným koncem! Poruba zdolala Přerov 5:3

30.01.2021, Pavlína Vítková

V rámci 25. kola Chance ligy se Poruba na domácím ledě střetla s rivaly z Přerova. Od úvodní třetiny šlo o napínavou přetahovanou, kterou výrazně ovlivnily přesilové hry. Nakonec utkání dopadlo lépe pro domácí, RT TORAX po boji zvítězil rozdílem 5:3.

CHANCE LIGA - 25.kolo so 30.1.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
5:3(1:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Špaček (Hudeček, Teper), 22. Korkiakoski (Stloukal, Kozák), 40. Szathmáry (Žovinec, Korkiakoski), 53. Korkiakoski (Kozák), 60. Hudeček (Sikora) – 3. Dřímal (Dluhoš, Štefka), 25. Dostálek (Pšurný, Hrabal), 33. Hrabal (Dluhoš, Dostálek). Rozhodčí: Kašík, Barek – Hanzlík, Gančarčík. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Voráček, Urbanec, Szathmáry, Kozák, Teper, Slavík, Žovinec – Špaček, Toman, Kanko – Korkiakoski, Jáchym, Stloukal – Raška, Hudeček, Sikora – Pořízek, Žolobov, Endál.
HC ZUBR Přerov: Holík – Hrabal, Dluhoš, Mlčák, Forman, Dřímal, Zbořil – Doležal, Pšurný, Dostálek – Süss, Hejcman, Číp – Štefka, Macuh, Ryšavý – Svoboda, Indrák, Goiš.

Vstup do utkání Porubě nevyšel podle představ. Už v čase 2:01 totiž přerovský Tomáš Dřímal nahodil puk před bránu a pak už jen sledoval, jak kotouč putuje pod Muštukovsovou lapačkou do sítě. Zubři se ujali rychlého vedení 1:0. Hra se následně přesouvala po celé ploše kluziště, za domácí mohl srovnat Petr Kanko, střela mu ale sjela z hole. V sedmnácté minutě se nicméně Ostravané dočkali. Marek Špaček vyslal ránu do horního rohu Holíkovy brány a korigoval na 1:1. Před koncem třetiny byl ještě RT TORAX obdarován dvojitou přesilovkou, Stloukal ale nepřesně zamířil a vyslal puk mimo klec. Do kabin tak týmy odcházely za vyrovnaného stavu.

Přečíslení pokračovalo i po přestávce. A v čase 21:17 již přineslo kýžené ovoce. Z dorážky byl úspěšný Markus Korkiakoski. Porubské vedení však nemělo příliš dlouhého trvání. V pětadvacáté minutě totiž putoval na trestnou lavici Marek Sikora, což dokázal zužitkovat Vlastimil Dostálek. Další gól mohl o chvíli později přidat i Radek Číp, nastřelil však pouze tyč. Za porubskou stranu to zkoušel Jan Hudeček, ale ani on nepochodil. Branku tak přineslo až další vyloučení, a to když si dvouminutový trest vykoledoval Lukáš Kozák. Josef Hrabal vypálil dělovku, kterou poslal Přerov opět do vedení. Domácí ale nechtěli odcházet do kabin za nepříznivého stavu. Půl minuty před koncem periody tedy zaúřadoval Šimon Szathmáry a upravil skóre na 3:3.

I v koncovce týmy předváděly napínavou přetahovanou. Tempo nepolevovalo a o útočné akce nebyla nouze. Zajímavé šance si vypracovala zejména Hudečkova lajna, ale na výsledku se nic neměnilo. Porubská radost se však přeci jen dostavila. Při hře 4 na 4 se v čase 52:40 prosadil Markus Korkiakoski a znovu zvrátil výsledek v ostravský prospěch. Na to už hosté odpověď nenašli. Jan Hudeček při vlastním oslabení navíc gólem do prázdné brány zvýšil na 5:3 a pojistil domácí výhru. RT TORAX tedy připisuje další důležité body do prvoligové tabulky.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Dnes jsme předvedli výborný a taktický výkon, který nás dovedl ke třem bodům a za to hráčům děkuji.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Myslím si, že je to zbytečná prohra. Když jsme si plnili věci, které jsme si měli plnit, měli jsme klid. Rozhodly individuální chyby a nedůslednost.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011