Vyrovnaný zápas nakonec pro Rytíře. Zápas na kladenském ledě rozhodl Marosz

27.01.2021, David Kubatík

V rámci dvacátého čtvrtého kola Chance ligy se hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 vydali na horkou půdu kladenského zimního stadionu, kde změřili síly mimo jiné také s legendami českého hokeje – Tomášem Plekancem a Jaromírem Jágrem. A s domácími Rytíři dlouho drželi krok. O osudu zápasu rozhodl až šest a půl minuty před koncem gól ještě nedávno extraligového Rostislava Marosze.

CHANCE LIGA - 24.kolo st 27.1.18:00
Rytíři Kladno
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(0:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Guman (Račuk, Marosz), 34. Pitule (Frye, Hlava), 54. Marosz (Guman) – 23. Raška (Sikora, Hudeček), 38. Stloukal (Jáchym, Korkiakoski). Rozhodčí: Zavřel, Bejček – Podrazil, Dědek. Vyloučení: 4:3, navíc Plekanec (KLA) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 22:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Rytíři Kladno: Košarišťan – Frye, Mikliš, Sorokin, Zacharčuk, Kehar, Suchánek – Melka, Plekanec, Jágr – Guman, Marosz, Račuk – Kubík, Machač, Bílek – Hajný, Pitule, Hlava.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Voráček, Urbanec, Teper, Slavík, Szathmáry, Kozák, Žovinec – Špaček, Toman, Kanko – Raška, Hudeček, Sikora – Korkiakoski, Jáchym, Stloukal – Pořízek, Klíma, Endál.

Úvodní část divákům nabídla poměrně svižnou a vyrovnanou hru. To, co však dělá hokej hokejem, tedy góly, v ní ale nepřišly. Nevedlo k nim ani celkem pět vyloučení a z nich plynoucích přesilovek. Obrany obou mužstev totiž pracovaly na jedničku. Tři minuty před koncem to střelou od modré zkoušel Jágr, jehož střelu ještě tečoval Marosz. Puk však zamířil mimo prostor tří tyčí, který hájil Frederik Foltán. Oba celky se tak vstříc první přestávce vydaly za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině už byla situace s padáním branek diametrálně odlišná. Hned na začátku dvacáté třetí minuty přihrál Račuk exporubskému Tomáši Gumanovi a ten pohotovou ranou otevřel skóre. Radost z vedení ale Rytířům vydržela pouhých šest sekund. Hned po vhazování se totiž na Košarišťana rozjel Sikora, který přihrál před odkrytou branku Adamu Raškovi, jenž vyrovnal. Vedení domácím vrátil ve třicáté čtvrté minutě Tomáš Pitule, který těsně před Foltánem tečoval dělovku Američana Fryeho. Ostravané ale znovu nic nevzdali a minutu a čtyřicet sekund před koncem znovu vyrovnal při přesilovce pěti proti třem Petr Stloukal. Před poslední periodou tak svítil na kostce kladenského stadionu nerozhodný stav.

Po necelých pěti minutách byl v dobré šanci Sikora, kterému však v rozhodující situaci sjel puk z hokejky. V minutě devětačtyřicáté pak mohli jít do vedení Rytíři, ale Zacharčuk trefil pouze břevno Foltánovy svatyně. Nakonec ale v třetí části gól padl. A bohužel pro Porubské do jejich branky. V padesáté čtvrté minutě přihrál Guman Rostislavu Maroszovi, který se tváří v tvář Foltánovi nemýlil a střelou z pár metrů jej propálil. Deset sekund před koncem si ještě Ostravané vzali oddechový čas a zkusili to v šesti, kýžený účinek to ale nepřineslo. Domácí Kladno tak nakonec zvítězilo těsně v poměru 3:2.

O nápravu se porubští hokejisté budou moci pokusit již v sobotu 30. ledna, kdy se v RT TORAX ARENĚ utkají s přerovskými Zubry.

Ohlasy k utkání

David Čermák (Rytíři Kladno): My jsme do zápasu šli s tím, že chceme získat tři body. Byla to pro nás i taková příprava na play off, protože jsme věděli, že přijel dobrý soupeř. Zápas z naší strany bohužel nebyl úplně dobrý. Dostali jsme se do vedení, kvůli naší nekoncentrovanosti ale bylo hned za šest sekund vyrovnáno. Potom přišel zbytečný faul, když jsme vedli, a hned zase gól na 2:2. Pozitivem je, že jsme to ve třetí třetině strhli na svoji stranu.

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Z výsledku jsme samozřejmě zklamáni, ale za předvedenou hru je třeba tým pochválit. Kluci hráli tak, jak jsme se na soupeře připravovali, jen škoda drobné chybičky u třetí branky Kladna, ale to je bohužel někdy hokej. V takových a podobných výkonech teď musíme pokračovat a budeme opět vyhrávat.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011