Derby rozseklo až prodloužení, Havířov vrátil Porubě porážku

20.02.2021, Pavlína Vítková

Po dvou týdnech se Poruba opět střetla s rivaly z nedalekého Havířova. A derby tentokrát skončilo lépe pro AZ. Ten v dramatickém prodloužení zvítězil zásluhou Jakuba Mrvy rozdílem 2:1.

CHANCE LIGA - 10.kolo so 20.2.16:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1p(0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Procházka, 64. Mrva (Rašner, Procházka) – 29. Korkiakoski (Stloukal, Jáchym). Rozhodčí: Dědek, Šudoma – Hanzlík, Měkýš. Vyloučení: 4:4 + Voráček (POR) 10 + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Hráno bez diváků. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka – Chroboček, Rašner, Kachyňa, Bořuta, Mrowiec, Havel – Rudovský, Prokeš, Szturc – Doktor, Seman, Procházka – Mrva, Maruna, Cihlář – Petriska, Kořenek, Becher.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Slavík, Voráček, Kozák, Urbanec, Žovinec, Szathmáry – Kanko, Klíma, Špaček – Stloukal, Jáchym, Korkiakoski – Sikora, Hudeček, Pořízek – Endál, Raška, Žolobov – Häring.

První třetina příliš ofenzivní parády nepřinesla. V úvodních minutách to za Havířov zkoušeli Rašner, Doktor, Prokeš či Seman, gólman Muštukovs byl nicméně ve střehu a všechny pokusy dokázal zneškodnit. Na opačné straně se chtěli předvést Dušan Žovinec a Marek Špaček, ale ani oni nebyli úspěšní. Při odchodu do kabin tak stále platil nerozhodný stav 0:0, na střely pak zvítězil domácí AZ (a to poměrem 13 ku 8).

Do druhé periody vstoupil o něco lépe RT TORAX. Ani šance Korkiakoskiho, Stloukala a Hudečka však nedoputovaly do brány. Zhruba po šesti minutách se do sebe následně pustili Voráček s Kachyňou, za což byli oba vzápětí potrestáni (Voráček dokonce osobním trestem do konce utkání). V čase 28:54 pak konečně padl gól, a to po povedené střele Markuse Korkiakoskiho. V dvaatřicáté minutě se ale před Muštukovsem objevil Cihlář, jehož akci zastavil až faul. Ondřej Procházka si tak mohl vyzkoušet trestné střílení, díky kterému vyrovnal na 1:1. Porubští si navíc po chvíli prožili další oslabení. To ale domácím ke vstřelení branky nepomohlo. I druhá část tedy skončila za vyrovnaného stavu.

Do koncovky oba týmy naskočily aktivně. Na jedné straně se do velké šance dostal Jan Maruna, na druhé to zkoušel Radek Pořízek. Skóre ale zůstalo i tak nezměněno. Při přesilovce se pak k další příležitosti probojoval Korkiakoski, jeho rána ale skončila mimo. Na opačné straně ledové plochy se pro změnu netrefil Seman, a tak napětí začalo narůstat. Výsledek chtěl poté ještě znovu zvrátit Korkiakoski, jeho opětovná snaha nicméně nestačila. Utkání tedy muselo jít do prodloužení. V něm si po Bořutově podražení Poruba zahrála v přečíslení. Stezka ale vytáhl z repertoáru několik parádních zákroků a zachránil, co šlo. V čase 63:46 nakonec přesně zamířil Jakub Mrva a vybojoval bod navíc pro domácí AZ.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011