Druhá venkovní prohra! Najít cestu přes nepropustnou přerovskou obranu se nepodařilo

03.10.2020, Gabriela Juříková

Osmé kolo Chance ligy odehráli hráči HC RT TORAX Poruba 2011 na ledě Přerova. Lídrovi ligy v tomto utkání nevycházelo od začátku zhola nic. Porubanům uteklo prvních dvacet minut a pak už naráželi na neprůstřelného Kacetla, přestože od druhé třetiny měli dostatečný počet střel. Poprvé Porubané nevsítili ani jednu branku. V závěru se zaskvěli gestem fair-play, když odvolali Zubrům trest.

CHANCE LIGA - 8.kolo so 3.10.17:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Hajšman (Číp, Hejcman), 14. Dostálek (Hrabal, Král), 31. Číp (Indrák, Pšurný). Rozhodčí: Fiala, Ondráček – Komínek, Blažek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 764. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 3:0.
HC ZUBR Přerov: Kacetl – Hrabal, Král, Zbořil, Kubeš, Kučeřík, Dřímal – Doležal, Pšurný, Dostálek – Hajšman, Hejcman, Číp – Svoboda, Dvořák, Süss – Dobša, Indrák, Fencl.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Teper, Žovinec, Slavík, Kozák, Voráček, Pastor, Rudl – Špaček, Jáchym, Pořízek - Stloukal, Korkiakoski, Endál - Káňa, Kanko, Toman - Brodek, Hlinka, Hotěk.

Po zahřívacích minutách a několika šancích na obou stranách se v osmé minutě střelecká listina otevřela. Porubané nechali domácím hodně prostoru k zahájení útoku a po dlouhých, ale přesných nahrávkách do jízdy, vsítili Zubři úvodní branku utkání. Foltán neměl proti Kamilu Hajšmanovi šanci. Po třech minutách mohlo být vyrovnáno, jenže Toman, který získal puk po špatné rozehrávce Kučeříka, vzdálenější tyč minul. Foltán pak čelil podobné situaci, ale Přerovští vedení nenavýšili. To se povedlo až ve 14. minutě z přesilovky. Spoustu střel Foltán likvidoval, ale na střelu Vlastimila Dostálka z otočky v prostoru mezikruží už nedosáhl. Domácího gólmana Kacetla prověřil Hlinka a v poslední půlminutce i obránce Žovinec. Snížit přerovské vedení před přestávkou se ale nezdařilo.

Porubané do druhého dějství vstoupili aktivněji, dokonce získali početní výhodu, jenže Kacetlovi nulu nevymazali. Těsně po přesilovce ale mohli opět inkasovat, kdyby Doležal netrefil jen tyč Foltánovy brány. V polovině třetiny byl Porubanům signalizován trest a velmi dlouho čelili šesti hráčům. Z posledních sil se snažili ubránit tlaku. Jenže Indrák s Radkem Čípem sehráli ťukanec, když prvně jmenovaný nahrál kotouč před bránu, kde najížděl Číp a zakončil do odkryté brány. Ostravané nicméně zbraně neskládali. Drama v útočné třetině vytvořil Brodek a posléze se hosté v pásmu usadili, protože měli početní výhodu. A i když ani tuto neproměnili, získali aspoň souvislejší tlak a zdramatizování utkání. Žovinec, Korkiakoski ani Kanko či Kozák nedostali kotouč za Kacetlova záda. V závěru třetiny střílel Jáchym, ale ani jeho počin nebyl úspěšný.

Přečíslení tři na jednoho zhatilo špatné zpracování puku Pšurným. Na druhé straně měl Kanko parádní šanci na snížení, ale nápřahem trefil jen gólmanovu masku. Korkiakoski nastřelil protihráče a další porubskou ofenzívu přerušilo vyloučení. Hosté jej odehráli aktivně a Zubři neměli sebemenší šanci navýšit vedení. Kacetlova nula byla v ohrožení při střele Pastora, ale ani jemu se nezdařilo zažít gólovou radost. Poslední minuty RT TORAX tlačil a hledal cestu kudy do brány puk dopravit, avšak přerovská obrana a hlavně gólman Kacetl byli nepropustní. Na konci třetiny mohli Porubští hrát přesilovku, navýšit tak tlak do brány, ale gestem fair-play Tomáš Jáchym faul odvolal. HC RT TORAX Poruba 2011 poprvé nevstřelil gól a podruhé odjíždí z venkovního ledu bez bodů.

Ohlasy k utkání

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Celkově jsme předvedli dobrý taktický výkon. Je vidět, že hrajeme jako tým. Kluci se podporovali, stáli za sebou. Vzadu to pak zavřel Káca (Kacetl - pozn. red.). Hrozně nám to pomohlo, stejně jako vynikající diváci. Chtěli bychom jim poděkovat i za Slavii, kde nám vytvořili výbornou atmosféru. Všichni víme, jak to bude v pondělí. Ale věříme, že energii od fanoušků budeme dostávat, i když tu nebudou. Věříme, že v tomhle duchu budeme pokračovat dál.

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Výhru jsme si jednoznačně nezasloužili, možná ani ten gól ne. Soupeř byl od první minuty rychlejší a urputnější ve všech osobních soubojích. Hrál přímočaře a čekal, jak si budeme vybíjet zuby ve středním pásmu. Z brejků byl nebezpečný a mohl vstřelit víc branek – klidně už v první třetině. My jsme pak trochu zapnuli, hru a tempo jsme srovnali, ale výborně organizovaná obrana domácích nás celý zápas k ničemu nepustila.