Čtyři kola, čtyři výhry! Vyrovnaný zápas v Sokolově rozhodl Pořízek

23.09.2020, David Kubatík

K zápasu čtvrtého kola Chance ligy zajížděla porubská družina přes celou republiku na stadion sokolovského Baníku. A zápas to byl vcelku zajímavý. Porubští dokázali jít dvakrát do vedení, na což domácí dokázali vždy gólově zareagovat. Na začátku třetí části se však dokázal prosadit Radek Pořízek, což se později ukázalo jako gól vítězný. Ostravané tak po čtyřech kolech mají na svém kontě krásných jedenáct bodů a zaslouženě celé soutěži vévodí.

CHANCE LIGA - 4.kolo st 23.9.18:00
HC Baník Sokolov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3(1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Zeman (Tůma, Rulík), 24. Šik (Pohl) – 10. Endál (Korkiakoski, Stloukal), 22. Káňa (Teper, Jáchym), 41. Pořízek (Teper). Vyloučení: 5:6, navíc Vracovský (SOK) 10 OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 724. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
HC Baník Sokolov: Cichoň – Pohl, Weinhold, Jandus, Zeman, Přindiš, Klodner, Rulík – Vracovský, Prymula, Tůma – Kadlec, Gut, Osmík – Švec, Rohan, Šik – Jiskra, Vrána, Kropáček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Žovinec, Teper, Kozák, Voráček, Pastor, Urbanec, Dundáček – Pořízek, Jáchym, Špaček – Endál, Korkiakoski, Stloukal – Toman, Kanko, Brodek – Hotěk, Hlinka, Káňa.

Porubští hráči vstoupili do utkání aktivněji a Cichoň se musel pořádně ohánět, aby udržel skóre zápasu nezměněno. To se mu ale dařilo jen do desáté minuty, kdy v přesilové hře přihrál Korkiakoski na pravý kruh Lukáši Endálovi a ten ranou z pokleku nedal sokolovskému gólmanovi šanci. Porubská převaha pokračovala i nadále a vypadalo to, že si Ostravané své vedení vezmou i do kabin. To se ale nakonec nestalo. Na konci šestnácté minuty se totiž ve svém obranném pásmu chopil puku Daniel Zeman a předvedl s ním skvostný průjezd takřka celým kluzištěm, který zakončil střelou z mezikruží nad Muštukovsovu lapačku. Víc už se toho v úvodní periodě nestalo, a tak oba celky zamířily do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá část přinesla hned na svém začátku dvě branky. Už po necelé minutě a půl dorazil Teperovu střelu od modré za Cichoňova záda Jan Káňa a druhou využitou přesilovkou poslal svůj tým do vedení. Do vedení, které ale vydrželo pouhé dvě a půl minuty. Potom totiž poslal Pohl puk na útočnou modrou, kde si ho převzal Otakar Šik a z mezikruží propálil Muštukovse. Po tomto gólu se kromě výsledku vyrovnala i hra na ledě a šance přibývaly na obou stranách. Na bránění jedné z nich málem doplatil i Jakub Teper, který schytal ránu pukem do obličeje. Po chvíli se ale zkušený porubský obránce oklepal a druhou třetinu dohrál. Ta nakonec skončila 2:2.

A rychlý gól přinesla i část třetí. Navíc k radosti všech Porubáků padl do sokolovské sítě. Už po pouhé půlminutě přihrál Teper před branku volnému Radku Pořízkovi, který nádherným způsobem vymíchal Cichoně a poslal Porubu již potřetí do vedení. Sokolovští se ale rozhodli nic nevzdat a pokusit se vyrovnat i potřetí. A nedá se říci, že by k tomu neměli příležitosti. Západočeši měli v této periodě k dispozici hned tři přesilové hry. S těmi si ale porubští borci poradili bez větších komplikací a ukázali tak, že rozhodně nebudou chtít zopakovat nepovedený závěr z Ústí nad Labem. Nic takového se nestalo i přesto, že to v závěrečných minutách domácí zkusili v šesti a bez brankáře. Těsné vedení ostravského celku vydrželo až do závěrečné sirény.

Šanci natáhnout vítěznou šňůru na pět utkání budou mít Porubští už tuto sobotu, kdy se v domácí RT TORAX ARENĚ postaví Drakům ze Šumperku.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (HC RT TORAX Poruba 2011): Výborně hrající i bruslící domácí dnes narazili na tým, který věděl, proč přijel a trpělivě si šel za svým. Máme radost z týmového výkonu, ale už teď se opět s pokorou soustředíme na sobotu.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011