Obrat nevyšel. Ostravané prohráli s chomutovskými Piráty

30.11.2019, Pavlína Vítková

V rámci 27. kola Chance ligy zavítali na porubský led Piráti z Chomutova. A jejich souboj s domácím celkem nabídl fanouškům zajímavé drama. Chomutov sice začal lépe a vypracoval si dvoubrankový náskok, RT TORAX nicméně dokázal vyrovnat a nedal tak hostům nic zadarmo. Body ale nakonec přeci jen v Ostravě nezůstaly.

CHANCE LIGA - 27.kolo so 30.11.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Piráti Chomutov
4:5(0:2, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 24. Kanko (Zdeněk, Dundáček), 30. Ďurač, 45. Dluhoš (Hlinka, Ďurač), 59. Kanko (Husák, Sikora) – 6. Llewellyn (Svoboda), 19. Žovinec (Chrpa, Llewellyn), 39. Rýgl (Stloukal), 43. Hlava (Rýgl, Chrpa), 52. Rudovský (Pitule, Seemann). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Bartek, Otáhal. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 520. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Pastor, Dundáček, Slavík, Husák, Dluhoš, Rudl – Kanko, Zdeněk, Káňa – Szturc, Jáchym, Sikora – Špaček, Hlinka, Ďurač – Ollender
Piráti Chomutov: Běhula (35. - 37. Altrichter) – Žovinec, Rýgl, Blaha, Seemann, Piché, Lang – Sklenář, Suchý, Černý – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, Svoboda, Llewellyn – Chrpa, Doktor, Hlava

Úvodní pětiminutovka nabídla vyrovnaný hokej, do šancí se dostaly oba týmy. V čase 5:15 ale zaskočil porubskou defenzivu chomutovský útočník Darby Llewellyn, který dorazil do brány Svobodovu střelu a postaral se tak o první gól zápasu.

Poruba se obdrženou brankou nenechala zastrašit a snažila se zaparkovat v útočném pásmu. Chomutovským hráčům se však dařilo hru dobře číst a sami RT TORAX dále trápili. V deváté minutě se o závar před Foltánovou bránou snažili Petr Stloukal s tečujícím Markem Tomicou, domácí gólman ale vytasil hbitý zákrok a zabránil zvýšení chomutovského náskoku. Asi minutu před koncem první periody už ale Pirátům jejich útočné snažení přineslo kýžené ovoce. Po asistenci Jakuba Chrpy se trefil Dušan Žovinec a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:2.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Ostravané. Natlačili se před chomutovskou klec a opakovaně zkoušeli pozornost obrany. V čase 23:04 nakonec přesně zamířil Petr Kanko a snížil na rozdíl jedné branky. A o necelých sedm minut později bylo dokonce vyrovnáno. Druhý porubský gól obstaral ránou z mezikruží Ivan Ďurač. V pětatřicáté minutě pak chomutovského brankáře prověřil ještě Michal Hlinka. Trefil ale pouze Běhulovu brusli, čímž zapříčinil dočasné střídání gólmanů. Dvě minuty před zazněním sirény pak nepřesný pokus Stloukala ztečoval do brány Martin Rýgl a opět zvrátil skóre ve prospěch Pirátů. Hráči tak zamířili z ledu za stavu 2:3.

Koncovka pak divákům nabídla zajímavé drama. Ve třiačtyřicáté minutě vystřelil do odkryté brány Nicolas Hlava a navýšil tak náskok svého celku. Po asi minutě a půl ale uspěli i domácí. Hlinkovu přihrávku totiž využil Jan Dluhoš. Stav se tak během chvilky měnil na 3:4. Dalším úspěšným střelcem byl Jan Rudovský a v čase 51:02 tak pojistil výhru hostujícího mužstva. Poruba se ale nehodlala vzdát a v devětapadesáté minutě snížil ještě Petr Kanko. To však domácím nestačilo, Piráti tak uloupili plný počet bodů.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas jsme nezačali obecně dobře. Měli jsme problém vyvézt kotouč z pásma a prohrávali jsme osobní souboje. V kabině jsme si pak něco řekli a vypadalo to mnohem lépe. Dokázali jsme srovnat na 2:2 a v tu chvíli jsme byli jasně lepším mužstvem. Dluhoš měl potom jasnou šanci, ale bohužel ji neproměnil. Potom tam bohužel spadl nešťastný gól mezi betony a my jsme šli zase do kabin s tím, že prohráváme. Zbraně jsme ale nesložili a kluci bojovali až do konce. Bohužel nás teď ale často dostává do kolen nějaká chybička. To se stalo i dnes. Pak jsme sice dali při power-play gól, ale na body jsme už bohužel nedosáhli. Prostě, když doma dostaneme pět gólů, nemůžeme pomýšlet na vítězství.

Petr Martínek (Piráti Chomutov): Musím kluky pochválit, protože v Porubě odvedli vynikající práci. Pro nás všechny jsou to strašně důležité tři body, protože tabulka je velice vyrovnaná a pro nás to tedy představuje takovou jistotu.