Prohra z Benátek úspěšně napravena. Porubští o výhře nad Slavií rozhodli v první třetině

18.11.2019, David Kubatík

P O R U B A – Tým HC RT TORAX Poruba 2011 přivítal v rámci třiadvacátého kola Chance Ligy přivítali v RT TORAX ARENĚ sedmou Slavii Praha. Jejich motivace pro toto utkání byla jasná - zvítězit, napravit překvapivou prohru z Benátek nad Jizerou a upevnit si svou pozici v první osmičce. A povedlo se. Domácí po jistém výkonu zvítězili 4:1. Všechny porubské góly byly navíc rovnoměrně rozděleny mezi čtyři různé hráče.

CHANCE LIGA - 23.kolo po 18.11.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slavia Praha
4:1(3:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Obdržálek (Hudeček, Urbanec), 7. Zdeněk (Káňa, Kanko), 20. Husák (Gřeš, Zdeněk), 53. Jáchym (Nejezchleb) – 15. Furch (Všetečka, Hejda). Rozhodčí: Fiala, Ondráček – Hranoš, Konvička. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 510. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Pastor, Dundáček, Slavík, Husák, Dluhoš, Urbanec, Rudl – Kanko, Zdeněk, Káňa – Szturc, Hlinka, Obdržálek – Sikora, Hudeček, Gřeš – Nejezchleb, Jáchym, Špaček.
HC Slavia Praha: Málek – Duda, Novák, Hořava, Antoš, Barák, Hejda, Steinocher – Šmerha, Vampola, Vlček – Ondráček, Vrdlovec, Brož – Kubica, Kuťák, Šteiner – Všetečka, Furch.

Porubští se do svého soupeře pořádně obuli již od úvodních vteřin duelu, což jim brzy přineslo zasloužené ovoce. V čase 5:41, osm vteřin před návratem vyloučeného Vlčka, zpracoval puk v mezikruží Petr Obdržálek a nekompromisně Málka propálil střelou do pravého horního rohu – 1:0. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Již po třiatřiceti vteřinách totiž Jan Káňa položil Málka na led a přihrál Jiřímu Zdeňkovi , který jako správný kapitán nenechal nic náhodě a poslal svůj celek do dvoubrankového vedení. Byli to ale i hosté z Prahy, kteří gólově promluvili do vývoje první části. V čase 14:47 se puk po souboji u mantinelu dostal až k Aleši Furchovi a ten střelou po ledě mezi Dolejšovy betony snížil stav na 2:1. Následně domácí celek přežil bez úhony oslabení a pak ve vlastní početní výhodě znovu odskočil na dvougólový rozdíl. Čtyřicet dva vteřin před zazněním úvodní sirény se puk po soubojích před brankou odrazil na modrou čáru, odkud vyslal krásnou střelu Patrik Husák a nedal Málkovi ani tu nejmenší šanci. Oba celky se tam rozjely do kabin za stavu 3:1 pro domácí Porubu.

Druhá třetina se nesla ve znamení úporné hry na obou stranách. Porubští dostali v půli druhé části možnost zahrát si přesilovku pěti proti třem, kterou ale po sedmadvaceti vteřinách ukončil svým sekáním Jiří Zdeněk. Celkově rozdala dvojice sudích Fiala s Ondráčkem pět trestů – dva na straně domácích a tři na straně hostů. Jeden ani druhý tým ale žádnou z početních výhod využít nedokázal. I kvůli této skutečnosti se tak tato třetina zapíše do historie jako jedna z těch bezgólových. Za stavu 3:1 pak hráči obou týmů odjeli do kabin dobít baterky na závěrečnou třetí část.

Porubští nastoupili do třetí třetiny velice aktivně a de facto nedali svým soupeřům prostor k jakémukoli většímu tlaku. Navíc hned v úvodních vteřinách šli Slávisté do čtyř, což tlak Porubanů ještě navýšilo. Jen trochu štěstí stálo domácím v cestě za čtvrtou brankou. Ani vyloučení Szturce čtrnáct minut před koncem hosty nenakoplo. A tak záhy přišlo definitivní rozhodnutí. V čase 52:45 se k odraženému kotouči před brankou dostal Tomáš Jáchym a překonal Málka střelou pod horní tyčku. Od tohoto okamžiku se zápas dohrával už pouze z povinnosti. Po zaznění konečné sirény se tak celek složený Milošem Holaněm a Markem Pavlačkou mohl radovat ze zaslouženého vítězství. Poruba má nyní v tabulce nasbíraných čtyřicet šest bodů a drží se na třetí příčce s jednobodovým náskokem na čtvrté Litoměřice a pátý Vsetín. Hosté z Prahy mají bodů osmatřicet a jsou osmí.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Chtěl bych poděkovat hráčům, jak nastoupili do dnešního zápasu po té prohře v Benátkách. Udělali jsme pohovory se všemi hráči a zřejmě to pomohlo na psychiku. Ale samozřejmě dneska veškerý výkon podpořený vynikajícím Danielem Dolejšem v brance. Celý zápas jsme se drželi našeho plánu a hlídali jsme si slavistickou první lajnu. Po dlouhé době jsme se dostali v domácím zápase do dvoubrankového vedení, které nám udrželo sebevědomí do zbylých třetin. Hráčům děkuji za cenné tři body.

Miloš Říha ml. (HC Slavia Praha): Srazily nás dva rychlé góly a první třetina prakticky rozhodla celý zápas. V druhé části se naše hra trochu zlepšila a ve třetí periodě bylo vidět, že nám i Porubě došla energie. Poslední třetina s hokejem nic neměla společného a síly na obrat jsme už neměli, a jak jsem už říkal, rozhodla první část.