Poruba v čele Chance ligy! Ani Třebíč nezastavila rozjetou Holaňovu mašinu

18.09.2019, Lukáš Bajgar

Čtvrtý zápas, čtvrtá výhra! Tak to je snový úvod prvoligové soutěže; svěřenci Miloše Holaně od úvodních minut předváděli poctivou hru a už v první třetině se ujali dvoubrankového vedení. Ač Třebíč do Poruby místy bušila, skvělý Foltán za svá pustil pouhé dva puky, zatímco Porubští zásluhou Svačiny, Hudečka, Zdeňka a Jáchyma skórovali nakonec čtyřikrát a do Ostravy vezou pohodlnou výhru 4:2 a co více, posunuli se na čelo ligové tabulky.

CHANCE LIGA - 4.kolo st 18.9.18:00
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
2:4(0:2, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 35. Šťovíček (Nedbal, Kratochvíl), 48. Psota (Čejka, Šťovíček) – 4. Svačina, 18. Hudeček (Gřeš, Husák), 43. Zdeněk (Svačina, Husák), 44. Jáchym (Obdržálek, Urbanec). Rozhodčí: Čech, Dědek – Polák, Komínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 873. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Jenáček, Nedbal, Forman, Furch, Čejka, Mikyska, Padrnos – Vodný, Šťovíček, Psota – Havránek, Michálek, Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Ferda, Havlát, Podlaha.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Slavík, Husák, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Svačina, Zdeněk, Sikora – Obdržálek, Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – Káňa, Ďurač, Špaček.

Čtvrté kolo Chance ligy zaválo Porubské na horkou půdu Horácké Slavie a od prvních minut bylo k vidění spíše vyrovnané utkání, v němž hosté ale více prokazovali úspěšnost ve střelbě. Ve čtvrté minutě poslal HC RT TORAX do vedení Vladimír Svačina, jenž kroužil a kroužil v útočném pásmu, až z mezikruží vystřelil a přes chumel hráčů poslal touš do sítě. Dvougólové vedení přinesla trefa Jana Hudečka, ten nejdříve zápěstím provětral Svobodu, aby se okamžitě dostal k vyraženému puku a napodruhé už neměl mnoho práce – 0:2.

Prostřední dějství přineslo dobývání ostravské brány, v červeném hrající Poruba těžila dlouhé minuty z precizní obrany a dlouho se – vyjma kontrataků – nikam výrazně nehrnul. Vyčkávání se domácím vyplatilo, když ve 35. minutě v přesilové hře doslova a do písmene propálil Frederika Foltána v ostrém úhlu stojící Martin Šťovíček. Do šaten tak odcházeli domácí s jednobrankovým mankem.

A byl to právě Šťovíček, který svým vyloučením na počátku poslední partie pomohl Jiřímu Zdeňkovi skórovat v početní výhodě, ten jen mimovolně tečoval Svačinovu přihrávku. Na průběžných 4:1 pro hosty upravil vzápětí Tomáš Jáchym, porubští hráči vyšachovali třebíčskou obranu a Svoboda neměl naději jak katastrofě zabránit. Jiskru naděje přinesl Třebíči vytrvalý Matěj Psota, nakonec byla jeho trefa i poslední a prohře 2:4 svého týmu nezabránil.

Ohlasy k utkání

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Do utkání jsme nevstoupili špatně, prvních sedm minut jsme měli převahu, šance, ale soupeř nám v podstatě z první střely na bránu dal gól. To nás dostalo zase do jakéhosi útlumu, ve kterém se nacházíme, a první část jsme prohráli 0:2. Ve druhé třetině jsme zase měli šance, ale vytěžili jsme z nich jen snížení. Při nástupu do třetí třetiny přišlo asi to nejhorší, co nás mohlo potkat. Udělali jsme zbytečný útočný faul, dostali z přesilovky na 1:3 a vzápětí hned čtvrtý gól. Bohužel je to už čtvrtá porážka. Musíme se z toho dostat sami, nikdo nám nepomůže. Kluci musí pochopit, že je potřeba hrát jednoduchý hokej a ne se utápět ve složitostech. Děláme hrozné chyby, je to pořád dokola. Pustíme soupeře lehko do vedení, pak sice bojujeme, klukům toho moc nelze vyčíst, ale hrozně se natrápíme na gól a naopak pouštíme laciné branky.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Na utkání jsme se pečlivě připravovali a trošku jsem se obával startu. Jelikož domácí ještě nevyhráli, tak jsem čekal, že na nás vletí. Úvodní tlak jsme však přestáli a pak se nám podařilo dát dva góly, které nás hodně uklidnily. Ve druhé části jsme měli špatnou disciplínu, soupeři nabídli několik přesilovek a v jedné z nich i snížil. Mužstvo ale sebralo obrovskou sílu, ve třetí třetině dvěma slepenými trefami rozhodlo a závěr už si zkušeně pohlídalo. Jsme maximálně spokojení s výkonem i s tím, jak se kluci po čtyřech výhrách dostávají do pohody. Sezona je ještě dlouhá, jdeme dál, zápas od zápasu, s pokorou k soupeřům i k výsledkům.

Zdroj: www.hstrebic.cz