Juniorům proti druhému Šumperku nestačilo vedení 2:0, hostující obrat dokonal dorostenec Kučera

17.02.2019, René Chyla

Porubská juniorka vedla po polovině zápasu nad druhým Šumperkem 2:0 a dlouho to také vypadalo na to, že si mladíci smlsnou po prvním Brnu i na druhý nejlepší celek nadstavby. Drakům ale stačilo pouhých 62 vteřin ke srovnání, když byla ke konci druhé periody dvakrát potrestána nedovolená hra domácích. Šumperský obrat dokonal ve 42. minutě teprve patnáctiletý Jan Kučera.

Regionální liga juniorů - 22.kolo ne 17.2.13:30
HC RT TORAX Poruba
HK Mladí Draci Šumperk
2:3(1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Brodek (Havlík), 25. Bukowski (Žídek) – 34. Vogel (Scheuter, Haluza), 35. Polách (Habrman, Drlík), 42. Kučera (Moravec). Rozhodčí: Pelc – Vengřín, Hladík. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 19:32 (7:7, 6:12, 6:13). Průběh utkání: 2:0, 2:3.
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, Husák; Topolanský, Zajíc; Kroček, Havlík – Barčák, Bukowski, Žídek – Benka-Rybár, Vavřík, Brodek – Häring, Stodůlka, Morávek
HK Mladí Draci Šumperk: Kašpar – Plhal, Haluza, Holub, Ott, Cekr, Habrman, Štrbík, Blaháček – Drlík, Kučera, Vogel, Jurča, Moravec, Scheuter, Kavan, Polách, Vintr, Fibigr

Hvězdy zápasu

Jaroslav Habrman (SUM) (0+1)
Jiří Brodek (POR) (1+0)
Jan Kučera (SUM) (1+0)

Brodek znovu k nezastavení, Vavřík a Morávek selhali v únicích při vlastním oslabení

Porubská juniorka otevřela poslední čtvrtinu nadstavby zápasem se Šumperkem, nad kterým se ujala vedení už v páté minutě, kdy byl před brankou nepokrytý Jiří Brodek, který dorážkou dostrkal kotouč za gólmanova záda – 1:0. Hra byla vyrovnaná, oba celky bez větších potíží přestály svá oslabení a obrany pracovaly na výbornou, šancí bylo k vidění minimum. Porubské vedení mohl v oslabení navýšit Michael Vavřík, kterého vysunul dobrým pasem přes posledního beka Jiří Brodek, ostravský snajpr ale trefil pouze připraveného Davida Kašpara. V devatenácté minutě se pak znovu při oslabení dostal do samostatného nájezdu Michal Morávek, v rozhodující chvíli ale pálil mimo.


Bukowski navýšil bombou od modré, Šumperku stačily k vyrovnání dvě přesilovky a necelá minuta

Druhá třetina začala úspěšnou početní převahou domácího celku. Jan Žídek posunul na modré na Jakuba Bukowského, který propálil vše, co mu stálo v cestě a puk zapadl k pravé tyči – 2:0. Ve 28. minutě spálili Draci stoprocentní tutovku. Jaroslav Habrman nahrával na pravý kruh Jiřímu Fibigrovi, který už mohl pálit do odkryté branky Martin Šindelka se ale prezentoval exkluzivní stopkou lapačkou. HC RT TORAX poté ale doplatil na nedisciplinovanost a během minuty přišel o své vedení. Nejprve byl po přečíslení sám před klecí Radek Vogel, jenž měl lehký úkol – 2:1. A i další vyloučení ostravského celku Šumperk beze zbytku trestal. Tentokrát ale nahodil kotouč na bránu z ostrého úhlu Adam Polách, který našel mezeru u bližší tyče – 2:2. V závěru mohl být obrat dokonán, Matouš Jurča ale sám z prostoru mezi kruhy přestřelil.


Kučera dokonal obrat, velký závěr Porubských nepřišel

Rozhodnutí zápasu přišlo už ve 42. minutě. To se totiž před branku natlačil Jan Kučera, který tečoval nahození Aleše Moravce přesně nad vyrážečku Martina Šindelky – 2:3. Porubští se snažili o vyrovnání, šumperskou defenzívu ale nerozhodilo vůbec nic, a tak vážnější příležitosti ze strany Ostravanů přicházely jen sporadicky. Naopak v 50. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto, když si Matěj Drlík udělal útočný výpad přes celé kluziště, bekhendem ale neuspěl. V závěru sáhli ostravští trenéři ještě ke hře bez gólmana, nicméně ani tam větší zámek ani tlak nepřišel, a tak Draci vyhráli v Ostravě těsně 3:2.


Ostatní zápasy 22. kola

Český Těšínvs.Hodonín4:6
Kroměřížvs.Brno2:7
Opavavs.Valašské Meziříčí4:1

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): V tomto utkání jsme hráli dobře jen první třetinu, ale i ta rozhodla nakonec o konečném výsledku utkání. Měli jsme snad pět vyložených brankových příležitostí, které jsme neproměnili, a to rozhodlo. Od druhé třetiny soupeř vyrovnal hru, začali jsme být vylučováni a soupeř to uměl potrestat. O konečném výsledku nakonec rozhodla individuální chyba v naší obraně a my jsme se už na větší odpor nezmohli. Sice jsme v úplném závěru měli ještě dvě šance, ale opět jsme nedali. Soupeři gratuluji k výhře a třem bodům.

Ivan Alka (HK Mladí Draci Šumperk): První třetina se nám v Porubě vůbec nepovedla, spali jsme, všude jsme byli pozdě a vůbec nevím, co se s námi a naší hrou stalo. Ve druhé třetině jsme ale už trochu zabrali, srovnali hru a v té poslední jsme dle mého názoru byli lepší. Dali jsme brzy rozhodující gól a pak už jsme hru kontrolovali, v závěru nás podržel ještě brankář.

Tabulka po 22. kole RLJ – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Brno 2296:3356
2.Šumperk 2179:4247
3.Opava 2299:9539
4.Poruba 2291:6637
5.Valašské Meziříčí 2268:8031
6.Kroměříž 2276:8427
7.Hodonín 2154:12311
8.Český Těšín 2044:8410