B-mužstvo po tuhém boji zametlo s Krnovem, Bernát se Štěpánem slaví první trefy

30.11.2017, René Chyla

Porubské B-mužstvo zvládlo odvetu na výbornou. Krnov sice dlouho kousal a dvakrát srovnal krok, nicméně famózní závěr v podání Porubských, kdy se během pěti minut trefili postupně Martin Buček, Jakub Schwarz, Vojtěch Černín a Michael Hranoš, rozhodl o tom, že Poruba svůj led uhájí a bude slavit nakonec na první pohled jednoznačnou výhru 8:4.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 14.kolo čt 30.11.18:00
HC RT TORAX Poruba "B"
HK Krnov
8:4(2:0, 2:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 11. Zuber (Chomič, Široký), 13. Ballner (Dvořák), 24. Štěpán (Gelnar), 37. Bernát (Buček, Rosypka), 51. Buček (Černín), 52. Schwarz (Gelnar, Ballner), 54. Černín (Chomič, Zuber), 56. Hranoš (Rosypka, Bernát) – 22. Michálek P. (Kysučan), 30. Nardelli (Tošenovjan), 31. Kosina (Havlíček, Holeš), 50. Svoboda (Mosler). Rozhodčí: Mareček – Chamrád, Janoško. Vyloučení: 4:5, navíc Vlašánek (KRN) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 29:21 (12:3, 6:11, 11:7). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 8:4.
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Dvořák, Štěpán; Hranoš, Baca; Ščurek, Široký; do 40. Prepsl, do 40. Hudec – Ballner, Schwarz, Gelnar – Rosypka, Bernát, Buček – Chomič, Černín, Zuber – do 40. Korec, do 40. Kurnik, do 40. Kuncek
HK Krnov: Mužík (od 54. Plánovský) – Mosler, Vysloužil, Hon, Dohnal, Michálek T., Rýpar, Volf – Kosina, Michálek P., Kostovský, Vlašánek, Kysučan, Polok, Tošenovjan, Havlíček, Nardelli, Beneš, Svoboda, Holeš

Hvězdy zápasu

Martin Buček (POR) (1+1)
Václav Chomič (POR) (0+2)
Matěj Štěpán (POR) (1+0)

Porubský tlak zužitkoval Zuber

Porubské béčko na Krnov vletělo. Už ve druhé minutě dopravila druhá formace kotouč do sítě, nicméně až po odpískání, a tak si mohli hosté ještě oddechnout. V minutě páté pak Krnovským pořádně zatopila elitní druholigová formace, gól z toho však nepadl. Poruba slavila až krátce po uplynutí poloviny první třetiny, kdy byl v obranném pásmu faulován Jaromír Široký, který ještě stačil v pádu přenechat puk Václavu Chomičovi, jenž jej následně ve středním pásmu předal Vlastimilu Zuberovi, který v signalizované výhodě zamířil z kruhu přesně nad Mužíkovu lapačku – 1:0.


Ballnerovo navýšení a tyčky Rosypky s Chomičem

Za dvě minuty udeřil HC RT TORAX při přesilovce, když David Ballner zužitkoval mezi kruhy nahrávku Michala Dvořáka a trefil se k levé tyči – 2:0. V téže minutě mohli Ostravané přidat další zásah, Vladimír Rosypka ale orazítkoval pouze levou tyč. Zanedlouho zvonila branková konstrukce podruhé, Antonína Mužíka zachránila od Chomičovy rány zase pravá tyč. Jakub Baca se ještě v závěru třetiny prezentoval ukázkovým sólem přes celé hřiště, tváří v tvář krnovskému gólmanovi ale už neuspěl.


Brzký kontakt Michálka a smetánka pro Štěpána

Druhá dvacetiminutovka byla naprostým opakem té první. Krnov začal lépe bruslit, dohrávat souboje, za což byl odměněn už ve 22. minutě, kdy se velmi šťastně z rohu kluziště prosadil Pavel Michálek – 2:1. HC RT TORAX dokázal ovšem rychle odpovědět. Jakub Gelnar se vydal na útočný výlet skrz celé kluziště, v rozhodující chvíli ale selhal na Antonínu Mužíkovi, který kotouč vyrazil před sebe, kde jej následně dojel Matěj Štěpán, který měl před prázdnou brankou lehký úkol – 3:1. Ve třicáté minutě se ale začaly dít věci.


Dvacetisekundové vystřízlivění či Bernátův premiérový gól

Nejprve nahrával Michal Tošenovjan zpoza branky Davidu Nardellimu, který z bezprostřední blízkosti uklidil puk pod víko – 3:2. Domácí tým se z další kontaktní branky ani nedokázal vzpamatovat a už bylo vyrovnáno. Střelu Ondřeje Havlíčka zleva sice Jan Zavadil ještě vyrazil, nicméně na pravý kruh si sjel Ondřej Kosina, který ranou do poloprázdné brány vyrovnal – 3:3. Porubští borci se ale oklepali a v závěru třetiny si vzali své vedení zpět. Jan Bernát se mezi kruhy opřel do nahozeného kotouče a zmateného Mužíka překonal přízemní střelou mezi betony – 4:3.


Drama přinesla přesilovka Krnova

V závěrečné třetině mohl přidat pátý hřebíček do rakve Martin Buček, ten ale trefil pouze bližší tyč. O chvíli později se tentýž hráč dostal opět do nebezpečné pozice, z předbrankového prostoru ale pouze vystrašil Antonína Mužíka a vystřelil jen do jeho hrudi. Nepsané pravidlo nedáš – dostaneš se opět potvrdilo do puntíku. Domácí faulovali a před hostujícím mužstvem tak zívala výhoda přesilovky, kterou také Krnovští bez milosti využili. Se střelou Patrika Moslera si Jan Zavadil ještě poradil, na dorážku Lukáše Svobody už ale porubský gólman nezareagoval – 4:4.


Pětiminutová kanonáda Poruby v závěru

Do minuty ale HC RT TORAX znovu vedl. Martin Buček vypálil z prostoru mezi kruhy a kotouč skončil až za Mužíkovými zády – 5:4. Neuběhla ani minuta a porubská střídačka jásala pošesté, když se prosadil s pomocí tyče i hostujícího hráče Jakub Schwarz – 6:4. Krnov následně otevřel hru, což se mu pořádně vymstilo. Za necelé dvě minuty si dobrý den z krnovské obrany udělal Vojtěch Černín, jenž si najel mezi kruhy a s milimetrovou přesností zamířil nad levý Mužíkův beton – 7:4. A nezůstalo jen u toho, v další přesilovce totiž Vladimír Rosypka poslal zprava kotouč před brankoviště přesně Michaelu Hranošovi, který do horní části branky uzavřel porubský brankostroj v závěru – 8:4.


Ostatní zápasy 14. kola

Nový Jičín "B"vs.Studénka2:7
Orlovávs.Horní Benešov5:1
Frýdek-Místek "B"vs.Český Těšín3:5
Rožnov pod Radhoštěmvs.Bohumín3:4

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): První třetina byla jedna z těch povedenějších, dostali jsme se do tlaku, odskočili na dvoubrankový rozdíl, navíc jsme nastřelili dvě tyčky. Od druhé třetiny ale začal soupeř napadat, my jsme kupili chyby ve vlastní třetině a místo toho, abychom je dorazili, tak jsme úplně přestali hrát, ztráceli jsme puky a v té druhé třetině nás zase soupeř trochu přitlačil a zaslouženě vyrovnal. Poslední dvacetiminutovka už byla o tom prvním gólu, naštěstí jsme ale i tentokrát šli do vedení my a tři body nakonec ubojovali.

Jaroslav Plánovský (HK Krnov): Jeli jsme do Poruby s tím, že bychom v Ostravě něco urvat mohli, ten výsledek je ale pro nás velmi krutý, protože ještě deset minut před koncem to bylo 4:4 a až po našich hloupých individuálních chybách v závěru jsme nechali soupeře opět odskočit. Myslím si, že bod jsme si zasloužili, u sedmého a osmého gólu už kluci i trochu rezignovali. Museli jsme samozřejmě otevřít hru, protože jsme znovu chtěli srovnat, ale šestý gól jsme si vstřelili sami a v tu chvíli bylo po nás.

Tabulka po 14. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 1473:4532
2.Studénka 1266:4130
3.Bohumín 1363:4328
4.Český Těšín 1479:5427
5.Poruba "B" 1477:4725
6.Krnov 1451:5621
7.Frýdek-Místek "B" 1455:5219
8.Horní Benešov 1351:6515
9.Rožnov pod Radhoštěm 1450:797
10.Nový Jičín "B" 1420:1030