B-tým Poruby neudržel dvoubrankové vedení, vyrovnanou bitvu rozhodl exopavský Polok

14.10.2017, René Chyla

Porubské B-mužstvo začalo na ledě Krnova parádně, protože už v sedmé minutě se mohlo po trefách Martina Bučka a Martina Vidláka radovat z dvoubrankového vedení. To ale mladíci nakonec neudrželi, Krnov srovnal i díky jedné přesilovkové trefě ještě do první pauzy a se začátkem druhé tercie se muselo začínat od nuly. Poslední dvě třetiny byly vyrovnané, štěstí v podobě jediného odraženého puku se ale přiklonilo k Tomáši Polokovi, který výstavní trefou ve 37. minutě rozhodl o krnovském obratu a vítězství domácích 3:2.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 5.kolo so 14.10.17:00
HK Krnov
HC RT TORAX Poruba "B"
3:2(2:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Kysučan (Vlašánek), 15. Havlíček (Nardelli), 37. Polok (Vlašánek) – 3. Buček (Kuncek, Sysala), 7. Vidlák (Rosypka, Štěpán). Rozhodčí: Pelc – Blaževič, Trčka. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 281. Střely na branku: 33:35 (12:9, 14:9, 7:17). Průběh utkání: 0:2, 3:2.
HK Krnov: Mužík – Dohnal, Vysloužil, Kysela, Ševčík, Bednárek, Hon, Mosler – Havlíček, Tošenovjan, Kubík, Nardelli, Beneš, Polok, Vlašánek, Kostovský, Kysučan, Holeš, Volf, Michálek
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Štěpán, Černín, Široký, Ščurek, Dvořák, Hranoš – Gola R., Vidlák, Rosypka – Buček, Sysala, Kuncek – Veselý, Hudec, Kurnik

Hvězdy zápasu

Radek Vlašánek (KRN) (0+2)
Tomáš Polok (KRN) (1+0)
Jaromír Bednárek (KRN) (0+0)

Skvělý porubský nástup

Začátek utkání byl o pár minut posunutý, jelikož domácí hráči a publikum ještě uctili památku nedávno zesnulého dlouholetého funkcionáře krnovského hokeje. B-mužstvo však začalo v Krnově na výbornou, už v první minutě dostal nahrávku zpoza branky Vladimír Rosypka, ten ale pouze prověřil pozornost Antonína Mužíka. Ve třetí minutě se už ale HC RT TORAX prosadil, když se před brankou skvěle zorientoval Luděk Kuncek, který poslal puk nalevo Martinu Bučkovi a ten měl už před sebou pouze odkrytou branku – 0:1. V sedmé minutě udeřili Pavlačkovi svěřenci podruhé. Vladimír Rosypka přenechal puk na levém kruhu Martinu Vidlákovi a ten se trefil přesně k pravé tyči – 0:2.


Vyrovnání Krnova během 66 sekund

Tomáš Polok poté ujel Porubským v oslabení, rozhodčí ale viděl (ne)faul Petra Ščurka, a nařídil tak trestné střílení. V něm ale exopavský útočník selhal a branku vůbec netrefil. Krnov však neproměnný nájezd jen nabudil a během minuty srovnal. Radek Vlašánek nahrával zprava Renému Kysučanovi, který si Zavadila zkušeně položil a zakončil už do odkryté horní poloviny branky – 1:2. Zanedlouho dostali Krnovští výhodu početní převahy, v níž dostal Ondřej Havlíček přihrávku zpoza branky a domácí útočník už tváří v tvář Zavadilovi nezapochyboval – 2:2.


Mosler vs. Hranoš a Polokova výstavní trefa

Diváky mohla ve druhé třetině nejdříve zvednout ze sedadel menší potyčka za domácí brankou, kde si účty vyříkával s Patrikem Moslerem Michael Hranoš. Ve 33. minutě mohli jít domácí do brejku, na modré je ale zastavil i přes velkou nevoli ofsajd. Hosté se v závěru druhé třetiny osmělili v přesilovce, nadvakrát ale neuspěl Vladimír Rosypka, ani Robin Gola, který pálil jen těsně mimo. Jeden z domácích následně zasáhl Martina Vidláka do slabin, hlavní sudí ale zásah domácího hráče zřejmě neviděl, a faul tak nechal bez povšimnutí. Po tlaku Porubských zase vyrazili do útoku domácí hráči, proti střelám Pavla Michálka a dorážkám Kryštofa Beneše však vytasil Jan Zavadil své nejlepší zákroky zápasu. Krnov však přeci jen obrat dokonal, stalo se tak ve 37. minutě, kdy proti střele Radka Vlašánka ještě porubský gólman zakročil, na dorážku Tomáše Poloka, která mířila přesně do levého horního růžku, už si ale nesáhl – 3:2.


Bezbranková třetí třetina

Porubští hokejisté byli ve třetí třetině aktivnějším týmem, jejich snaha o vyrovnání však byla marná. K tlaku několikrát pomohla vyloučení domácích, ani v početní převaze však Ostravané vyrovnání neslavili. Krnov zabral až zhruba ve 47. minutě, velký tlak ale Porubští ustáli. O šest minut později se sám na Jana Zavadila řítil Radek Vlašánek, v rozhodující chvíli ale pálil útočník nad břevno. Hosté měli jedinečnou příležitost srovnat v závěru z další přesilovky, Vojtěch Černín ale naněkolikrát neuspěl. 45 vteřin před koncem pak Radek Vlašánek zprava našel naprosto nehlídaného Pavla Michálka, jeho teč ale zastavil porubský brankář pohotovým zákrokem. Poruba vyzkoušela v závěru ještě power-play, v ní ale nikdo Antonína Mužíka překonat nedokázal.


Ostatní zápasy 5. kola

Nový Jičín "B"vs.Studénka1:7
Horní Benešovvs.Orlová3:4
Český Těšínvs.Frýdek-Místek "B"7:2
Bohumínvs.Rožnov pod Radhoštěm6:3

Ohlasy k utkání

Jaroslav Plánovský (HK Krnov): Samozřejmě jsme šli do utkání s tím, že chceme jednoznačně vyhrát, protože kde jinde by se mělo vyhrávat, než doma. Sílu soupeře jsme moc neznali, ale tušili jsme, že béčko Poruby bude určitě velmi silné. Nabádali jsme kluky, ať si pohlídají hlavně začátek, což se ale moc nepovedlo, protože jsme rychle dostali dva góly a bylo to 0:2. V tu chvíli bylo zle, a tak jsme museli přistoupit k zodpovědnější hře dozadu a nehnát se tolik do útoku. Naštěstí jsme ale ještě do pauzy vyrovnali, což bylo pro nás velmi důležité, zbylé dvě třetiny už byly nahoru dolů a byl to velmi vyrovnaný zápas. Štěstí se nakonec přiklonilo k nám, za tři body jsme velmi rádi.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Soupeř byl na začátku velmi utlumený, možná to pramenilo ale jen z té atmosféry před zápasem. My jsme měli ale začátek utkání velmi slušný, myslím si dokonce, že prvních deset minut se náš gólman trochu i nudil. Za stavu 0:2 jsme se ale pouze naší hloupostí o vedení připravili, protože jsme se opět starali o rozhodčího a vybavovali jsme se se soupeřem. Laxním přístupem jsme tedy Krnov dostali do utkání a druhých deset minut v první třetině bylo naprosto odlišných od těch prvních deseti. Nakonec jsme mohli být i rádi, že to bylo po první třetině 2:2, protože klidně jsme mohli i prohrávat. Další dvě třetiny byly ale vyrovnané s šancemi na obou stranách, několikrát nás musel podržet také brankář. Škoda asi jen nevyužitých přesilovek, protože jsme tam měli snad dvakrát i zkrácenou přesilovku pět na tři. Takové příležitosti se prostě využívat musí a v závěru mi trochu chyběl větší tlak do branky. Pokud prohráváme 2:3 pět minut před koncem zápasu, tak se na tom ledě musí kluci za každou cenu vyždímat a jít za tím vyrovnáním po hlavě. Soupeř to v klidu ubránil a musím mu jen pogratulovat k vítězství.

Tabulka po 5. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Studénka 425:1012
2.Orlová 527:1811
3.Český Těšín 532:219
4.Krnov 515:139
5.Frýdek-Místek "B" 519:219
6.Bohumín 523:177
7.Poruba "B" 520:187
8.Horní Benešov 413:176
9.Rožnov pod Radhoštěm 519:292
10.Nový Jičín "B" 57:360