Juniorka zvládla odvetu proti Opavě, Bernát zazářil dvěma góly

18.08.2016, René Chyla

Po týdnu čekala porubské juniory domácí odveta proti nedaleké Opavě. Domácí vstoupili do utkání parádně a po první třetině, kdy se Opavští nedostali téměř k ničemu, vedli zaslouženě 2:0. Hosté ale následně snížili v oslabení a dali tak zápasu novou zápletku. Zaváhání ale svěřenci Miroslava Bahníka nakonec nedovolili a po bláznivé třetí dvacetiminutovce dokráčeli k výhře 6:3 a prodloužili tak svou neporazitelnost.

Přípravné zápasy juniorů - přát. čt 18.8.10:00
HC RT TORAX Poruba
Hokejový klub Opava
6:3(2:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 10. Vilček (Široký, Kurnik), 19. Bernát (Franz), 30. Csabala (Vilček, Prepsl), 46. Dang (Franz), 53. Bialoň (Stach, Skokan), 54. Bernát (Prepsl, Gola P.) – 23. Hlista, 43. Fedor (Cibulka, Dyba), 55. Kadula (Fedor, Kviatalov) Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 43:24 (12:8, 16:8, 15:8). Rozhodčí: Holaň – Janda L., Moravec Diváci: 20. Průběh zápasu: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.
HC RT TORAX Poruba: Zavadil (od 41. Hasala) – Hranoš, Štěpán (1.- 30.), Široký, Ščurek, Boháč, Prepsl, od 30. Skokan – Malát (1.-30.), Gola P., Stach, Vilček, Kurnik, Csabala, Bernát, Franz, Dang, od 30. Bialoň
Hokejový klub Opava: Rochla – Kviatalov, Cibulka, Kroček, Adamczyk, Döhner, Dyba – Vilinsky, Hlista, Kadula, Fedor, Nardelli, Zelenkov, Konečný, Klement, Borunský, Pělucha, Bitomský, Blaževič

Jasná převaha domácích v první třetině

Domácí hokejisté měli už od prvních minut jasně navrch a svou převahu přetavili ve vedoucí gól na začátku desáté minuty v přesilové hře. Jaromír Široký našel zprava mezi kruhy naprosto volného Tomáše Vilčka, jenž se do prázdné kasy nemohl mýlit – 1:0. O chvíli později si ale porubská střídačka musela hluboce oddechnout. David Nardelli totiž z hranice levého kruhu napálil břevno. Necelé dvě minuty před první přestávkou RT TORAX udeřil znovu. Jan Bernát se zmocnil kotouče u mantinelu, vybruslil mezi kruhy a pohotově zavěsil pod gólmanovu vyrážečku – 2:0.


Snížení Opavy ve vlastním oslabení

Poruba mohla navýšit v další přesilovce, místo toho ale inkasovala. Jan Hlista využil zaváhání ostravské defenzívy a z následného úniku se trefil přímo pod víko – 2:1. Ke slovu se pak znovu dostali domácí. V čase 29:50 se k dorážce v předbrankovém prostoru dostal Dominik Csabala, který poslal puk nad Rochlův pravý beton – 3:1. Těsně před druhou sirénou mohli Opavští znovu snížit, kdy Lukáš Blaževič nahrával před branku Šimonu Pěluchovi. Toho ale parádně vychytal porubský Zavadil .


Brankostroj v poslední třetině

Opava snížila v přesilovce na začátku třetí dvacetiminutovky. Martin Cibulka našel perfektně Marcela Fedora, který zamířil do černého z levé strany kluziště – 3:2. Za tři minuty si RT TORAX vzal dvoubrankové vedení zpět. Kotouče se ujal Michal Dang a zprava zamířil ke vzdálenější tyči – 4:2. V 53. minutě přihrával Jakub Stach mezi kruhy Jakubu Bialoňovi a ten pohotovou střelou zvýšil – 5:2. Za minutu a půl přidali domácí poslední zásah. Po Prepslově nahrávce se do puku opřel Jan Bernát, jenž zamířil z pravého kruhu přesně pod vyrážečku – 6:2. Opava snižovala o necelou minutu později. Marcel Fedor nahrál do mezikruží Kryštofu Kadulovi, který přízemní střelou k pravé tyči podtrhl gólový účet zápasu – 6:3.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): První třetina byla z naší strany parádní, kluci makali, bojovali a dávali do toho všechno. V takovém tempu se ale zřejmě nedá vydržet po celý zápas, tak v dalším průběhu utkání se hra vyrovnala. Branky jsme znovu dostali po našich chybách, nicméně je to stále jen příprava a my se z toho musíme ponaučit a pracovat na tom. Byli tam ovšem starší hráči, kteří v tomto zápase nehráli na plný plyn, a na ledě to pak bylo vidět. Na druhou stranu někteří kluci opravdu makali po celý zápas. Výsledek není důležitý, je nutné ale vyvarovat se chyb.

Rostislav Haas (Hokejový klub Opava): Pozitivní na tomto utkání je určitě fakt, že nás podržel brankář, který chytal opravdu skvěle. Dále bych chtěl pochválit naše starší dorostence, protože hráli dva zápasy ve dvou dnech a nebylo to vůbec znát, protože odehráli výborný zápas. Samozřejmě děláme chyby, z nich se ale musíme poučit. Na starších dorostencích jde po těch čtyřech měsících, kdy jsme pečlivě pracovali, vidět velký pokrok. Je to velká perspektiva pro náš klub, protože ten posun za čtyři měsíce je opravdu znatelný. U juniorů je to už trošičku problém, jelikož ti ztratili hodně času. Někteří už chodí do práce, a tak ta účast na trénincích, kde bychom mohli ještě určité věci zlepšit, není kdovíjaká.