Porubští padli i na ledě předposlední Kopřivnice, v prodloužení rozhodl Tomášek

21.12.2016, René Chyla

RT TORAX mířil k poslednímu zápasu letošního roku na led Kopřivnice. Ta porubský tým znovu pořádně potrápila a potřetí dovedla utkání s ostravskou Porubou až do prodloužení, v němž se nakonec po akci Martina Tomáška radoval domácí výběr. Porubští tak znovu nepotvrdili střelecky svou převahu a podeváté z posledních jedenácti zápasů nedokázali vyhrát za tři body.

2. liga - skupina Východ - 28 st 21.12.18:00
HC ISMM Kopřivnice
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2p(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Ollender (Pěnčík, Tomášek), 46. Čintala (Ollender), 62. Tomášek (Ollender) – 38. Tichý (Slováček, Kaluža), 52. Flašar (Zachar, Moskal). Rozhodčí: Dědek – Bubela, Čelechovský. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 434. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
HC ISMM Kopřivnice: Vrba – Fojtík, Krutil, Teper, Čintala, Bartošák, Marek, Chalupa, Kowalczyk – Kofroň, Pěnčík, Poruba, Sluštík, Vyčesaný, Hrubý, Tomášek, Pargač, Mach, Ollender, Červenka
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň – Slavík, Puškár, Flašar, Tichý, Rudl, Bail, Puzič, Kaluža – Zachar, Kafka, Ballner – Sedlář, Slováček, Sztefek – Vaněk, Orság, Tomčák – Moskal, Kuťák, Seidler

Hvězdy zápasu

Samuel Ollender (KOP) (1+2)
Martin Tomášek (KOP) (1+1)
Ondřej Slováček (POR) (0+1)

Slavíkova tyč a únik Sztefka

Porubští hokejisté se mohli ujmout rychlého vedení. Marek Sedlář totiž v brankovišti už dorážel do prázdné branky, exporubský Adam Vrba ale skvěle vytáhnul svůj pravý beton. V šesté minutě se před Andrease Kubáně natlačil Martin Tomášek, jeho velká příležitost ale nakonec skončila dříve, než vůbec začala. Marek Slavík o pět minut později pouze nahazoval ze středního pásma kotouč, puk však orazítkoval pravou tyč kopřivnické branky. Ondřej Slováček následně parádně z obranné třetiny vyslal přihrávkou přes celé hřiště do úniku Michala Sztefka. Porubskému útočníkovi ale v rozhodujícím momentě sjel kotouč z hole.

Ollenderova parádička, Tichého bomba nebo šance Ollendera

RT TORAX mohl otevřít skóre hned v úvodu druhé dvacetiminutovky. V obranném pásmu totiž zaváhal Martin Tomášek, čehož využil Patrik Moskal, jeho střela ale mířila mimo. Ve 27. minutě se však radovali Kopřivničtí. Samuel Ollender se výborně zbavil porubského obránce, kličkou překvapil Kubáně a kotouč zasunul k pravé tyči – 1:0. Do další velké příležitosti se dostala dvojice Samuel Ollender – Marek Pěnčík, prvně jmenovanému ale odskočil puk a kopřivnický forvard tak nedokázal patřičně zakončit. Tuto neproměněnou tutovku potrestali hosté. Josef Tichý si od modré čáry udělal ještě pár kroků do výhodnější pozice mezi kruhy, odkud střelou pod lapačku srovnal – 1:1. Svěřenci Václava Slabého si ale mohli vzít rychle vedení zpět. V oslabení totiž ujel Samuel Ollender, jeho pokus si ale Andreas Kubáň pohlídal.

Čintalova přesilovková trefa, laciné vyrovnání Flašara a Tomáškovo rozhodnutí

Hostující hokejisté mohli ve 42. minutě skóre otočit, když se do úniku dostal Ondřej Slováček, porubský útočník však trefil pouze levý beton. Domácí pak využili přesilovku. David Čintala napřáhl mezi kruhy a kotouč si našel cestu až za Kubáňova záda – 2:1. Kopřivnice se o vedení připravila smolnou brankou. Patrik Flašar zkusil chytře štěstí nahozením z ostrého úhlu a puk si Adam Vrba sám srazil za brankovou čáru – 2:2. Ostravany tento gól značně nakopl, z tlaku ale znovu nedokázal nic vytěžit. V oslabení měl největší příležitost David Ballner, ani ten ale na Vrbu nevyzrál. V prodloužení pak porubskou branku objel Martin Tomášek, jenž zasunul puk k levé tyči – 3:2.

Ostatní zápasy 28. kola

Nový Jičínvs.Hodonín2:3 náj.
Opavavs.Brno5:2
Val. Meziříčívs.Vsetín1:5

Ohlasy k utkání

Václav Slabý (HC Kopřivnice): Dle mého názoru se jednalo o vyrovnaný zápas, kde oba celky hrály zodpovědně zezadu. Jen je velká škoda, že jsme za stavu 2:1 dostali velmi laciný gól, ale ta plichta v základní hrací době zápasu nakonec slušela více. My jsme ale poté v prodloužení prokázali větší důraz v brankovišti a zlomili tak utkání na svou stranu.

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím, že jsme opět neodehráli vůbec špatný zápas. Měli jsme více ze hry, ale znovu se trápíme v koncovce a na každý gól se velmi nadřeme. Dvakrát jsme museli dotahovat, a i když jsme v závěru tlačili, tak jsme rozhodnout nedokázali. Opět jsme neproměnili řadu šancí, nicméně takové góly, jako padl v tomto zápase v prodloužení, si nesmíme nechat dát, protože tomu předcházela hrubá individuální chyba.

Tabulka po 28. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Vsetín 26125:5371
2.Poruba 27120:8254
3.Šumperk 2595:8740
4.Hodonín 2595:9138
5.Nový Jičín 2684:8536
6.Opava 2774:9134
7.Kopřivnice 2694:11531
8.Val.Meziříčí 2672:9429
9.Brno 2662:12318