Tvrdé Seidlerovo KO přináší Porubě tři body z ledu Drtičů

09.11.2016, René Chyla, Lukáš Bajgar

Hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 zavítali v rámci 17. kola II. ligy, skupiny Východ do dalekého Hodonína poměřit síly s domácími Drtiči. Porubští sice museli dohánět jednogólové manko z úvodní části, ale díky trefám Kafky a Slováčka se ujali dočasného vedení. Když v 51. minutě srovnal skóre na časomíře oranžovomodrý Vaněk, zdálo se, že ostravský celek sehraje další prodloužení. Ale chyba lávky! Téměř tři minuty před závěrečnou sirénou napřáhl Petr Seidler a vymetl domácímu kasaři všechny pavučiny v jeho svatostánku – 2:3. Domácí hráči ani v šesti kýženého srovnání nedosáhli, a tak mohou Porubští slavit.

2. liga - skupina Východ - 17 st 9.11.18:00
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3(1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 15. Jurča (Peš, Kadlec), 51. Vaněk (Vrána, Matula) – 31. Kafka (Zachar), 47. Slováček, 58. Seidler (Tichý, Ballner). Rozhodčí: Honza – Linhart, Kleprlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 005. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
SHK Hodonín: Haloda O. – Potechin, Miklík, Pokorný, Polesný, Haloda M., Loginovskij – Jurča, Peš, Kadlec – Vrána, Vaněk, Matula – Hložánek, Charvát, Kuba – Račický, Černohous, Hajný
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň – Slavík, Puškár, Flašar, Tichý, Bail, Adamík – Ballner, Kafka, Piecha, Kuťák, Vaněk, Tomčák, Sedlář, Němec, Seidler, Slováček, Zachar, Orság

Hvězdy zápasu

Petr Jurča (HOD) (1+0)
Andreas Kubáň (POR) (24 zásahů, 2 góly, 92.31% úspěšnost)
Petr Peš (HOD) (0+1)


Územní převaha Porubských v úvodu

Poruba mohla jít do vedení už v první minutě, kdy David Zachar zachytil špatnou rozehrávku brankáře Halody. Ten si ovšem svůj kiks ihned odčinil a střelu porubského kapitána bez problémů lapil. V šesté minutě pak byli Ostravané ještě blíže vedoucímu gólu, David Ballner však nabídku Marka Slavíka z pravé strany nedokázal tečovat mezi tři tyče. Petr Jurča na druhé straně našel perfektně najíždějícího Jakuba Kadlece, ten ale taktéž nedokázal uklidit puk k levé tyči. Hodonínský forvard Jurča o chvíli později hodlal dorazit za Kubáňova záda odražený puk, porubská obrana však byla rychlejší.


Jurčova lekce z produktivity

Poté, co David Ballner nedokázal proměnit svou obrovskou příležitost tváří v tvář Halodovi, udeřili z nečekané akce Drtiči. Petr Peš zkoušel štěstí z pravého kruhu, Kubáň ale kotouč vyrazil na opačnou stranu, kde už byl připravený Petr Jurča, jenž doklepl puk do prázdné branky – 1:0. Ondřeji Halodovi pak udělaly vrásky ještě dvě šance ostravského celku. Nejprve musel jeden z domácích za záchrannou brzdu zatáhnout při šanci Jozefa Tomčáka a o pár chvil později se zase natlačil před hodonínského brankáře David Zachar, Ondřej Haloda ale zasáhnul pravým betonem.


Řádění elitní hodonínské formace, srovnání Kafky a vynikající Kubáň

Hodonín už v první minutě druhé třetiny mohl skóre navýšit. Jakub Kadlec nahrával zleva Petru Jurčovi, který pálil už do odkryté branky. Ačkoliv už brankový rozhodčí rozsvítil červené světlo, k údivu všech hodonínský snajpr snad z metru minul. V polovině základní hrací doby tak konečně Porubští prolomili odolnost Ondřeje Halody. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Dominik Kafka, který doklepl puk do sítě – 1:1. Za dvě minuty zase na druhé straně zahrozil Tomáš Račický, ten ale trefil pouze pravou tyč Kubáňovy branky. V závěru se zase vyznamenal Andreas Kubáň. Nejprve zastavil dělovku Martina Miklíka od modré čáry, následně zlikvidoval tutovku Petra Peše a o chvíli později ještě fantasticky nastavil lapačku do střely Dominika Matuly.


Vlastní gól Potechina, Vaňkovo srovnání a rozhodnutí Seidlera tři minuty před koncem

Domácí hokejisté mohli navýšit z hole Petra Jurči či Dominika Matuly, Andreas Kubáň ale vytáhl další ze svých parádních zákroků. Minutu nato pak RT TORAX skóroval jako blesk z čistého nebe. Ondřej Slováček dobruslil puk přes celé hřiště, vybojoval jej u mantinelu a pak jej poslal do brankoviště, odkud se černý puk pryže odrazil od brusle Michaila Potechina přesně mezi Halodovy betony – 1:2. Drtiči srovnali z přesilovky. Marek Haloda našel zleva Daniela Vaňka, který z hranice pravého kruhu přehodil v jasné šanci levý Kubáňův beton – 2:2. Už to vypadalo, že si Ostravané znovu vyzkoušejí hru tři na tři, v čase 57:02 se ale Josef Tichý skvěle zorientoval u hrazení, poslal puk do brankoviště, kde si na něj sáhl Haloda. Ten ale pouze přihrál Petru Seidlerovi, který z mezikruží zamířil přesně nad Halodovu lapačku – 2:3.


Ostatní zápasy 17. kola

Kopřivnicevs.Vsetín1:4
Nový Jičínvs.Brno4:1
Opavavs.Šumperk5:6 pr.

Ohlasy k utkání

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): Utkání se mi hodnotí těžce. Myslím si, že minimálně bod jsme z dnešního zápasu mohli získat. Hosté byli v první třetině o něco lepší a střelecky aktivnější, ve zbývajícím čase jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem. Vytvořili jsme si spoustu gólových příležitostí, ale ani ty nejvyloženější se nám nepodařilo proměnit, za což nás Poruba potrestala šťastným gólem tři minuty před koncem. V závěru jsme to zkoušeli v šesti, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Druhá čtvrtina základní části se nám vůbec nepovedla. Hlavně s týmy z konce tabulky jsme zbytečně ztráceli. Máme teď týden pauzu a je potřeba to znovu nakopnout a vstoupit do třetí části lépe.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že do vyrovnávacího gólu jsme hráli parádně, ale poté jsme začali dělat zbytečné chyby, přestali hrát zodpovědně a začali lítat s Hodonínem nahoru dolů, takže se hra vyrovnala. Pak jsme bohužel dostali vyrovnávací gól v přesilovce, kterou si tam rozhodčí, ani nevím jak, zcela vymyslel. Tady je to ovšem zcela běžné, že se podobná věc stane. Nerozumím tomu, že si rozhodčí nedokážou na ledě zjednat pořádek, a co se týče Peše, tak je to sice jejich kapitán, ale každý zápas se neustále opakuje stejná písnička, kdy si ten borec chodí pořád za někým brečet. Samozřejmě rozhodčí poté podlehli tlaku domácích a byl z toho zhruba po dvou a půl minutách, kdy se údajný faul odehrál, čtyřminutový trest pro našeho hráče. Jsme rádi, že jsme to tady zvládli, protože se tady hraje velmi těžko, a pro nás jsou to zlaté tři body.

Tabulka po 17. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Vsetín 1473:2939
2.Poruba 1575:3936
3.Hodonín 1659:6022
4.Kopřivnice 1559:6021
5.Šumperk 1450:5320
6.Opava 1540:4920
7.Nový Jičín 1539:5616
8.Val.Meziříčí 1542:5415
9.Brno 1535:7312