RT TORAX složil reparát před vlastními fanoušky, obrat režíroval kapitán Zachar s Hudečkem

21.09.2016, René Chyla

Porubští hokejisté nevstoupili do zápasu zrovna nejšťastněji. Bobři se totiž v sedmé minutě ujali z parádní akce vedení a Ostravané byli jako opaření. Kapitán ale zavelel k obratu a sám ještě v první třetině dvěma brankami skóre otočil na porubskou stranu. Bobři sice ve druhé třetině ztráceli na Porubské dva góly, i přesto se však do kabin šlo za nerozhodného stavu. Rozhodujících bylo nakonec 58 sekund v poslední části, kdy RT TORAX dvěma slepenými góly odskočil, na což už Bobři recept najít nedokázali a po velkém boji padli na porubském ledě 4:6.

2. liga - skupina Východ - 3 st 21.9.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Bobři Valašské Meziříčí
6:4(2:1, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Zachar (Bail, Ballner), 12. Zachar (Vaněk), 30. Ballner (Vaněk), 43. Hudeček (Puzič), 44. Piecha (Kafka, Sedlář), 50. Hudeček (Slavík) – 7. Studený (Žabčík), 30. Brunec (Mikel, Štědrý), 32. Dvořák (Kývala), 57. Kubo (Nedbálek, Dvořák). Rozhodčí: Koziol – Novák, Rožánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 6:3, 6:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Puškár, Flašar – Puzič, Slavík – Bail, Tichý – Adamík, Rudl – Orság, Slováček, Jáchym – Seidler, Hudeček, Kilnar – Zachar, Ballner, Vaněk – Kafka, Sedlář, Piecha
HC Bobři Valašské Meziříčí: Čáp – Chroboček, Mikel, Nedbálek, Štědrý, Vydra, Žabčík – Pernický, Brunec, Dvořák, Kubo, Kývala, Martiník, Podešva, Pořický, Studený, Baroš, Kuchařík

Hvězdy zápasu

David Zachar (POR) (2+0)
Martin Kývala (VAM) (0+1)
Jan Hudeček (POR) (2+0)

Nečekané vedení Bobrů a režisér obratu Zachar

Hned v první minutě se mohlo měnit skóre. Jan Podešva, Ondřej Martiník a na druhé straně ani Rostislav Vaněk nedokázali v jasných příležitostech otevřít gólový účet zápasu. V sedmé minutě se však ujala hostující akce. Žabčíkovo nahození od levého mantinelu nechytatelně tečoval před brankovištěm Václav Studený, který s pomocí tyče poslal kotouč za brankovou čáru – 0:1. Za dvě minuty RT TORAX srovnal. Marek Bail vypálil od modré a jeho ránu dokázal před brankovištěm tečovat David Zachar, jenž umístil kotouč do protipohybu gólmana k levé tyči – 1:1. Porubský kapitán ale neměl dost. Za tři minuty David Zachar dorážel v brankovišti a kotouč nakonec propadl za Čápova záda – 2:1. O chvíli později mohl v přesilovce vyrovnat Martin Kývala, z metru však hostující útočník nedokázal trefit odkrytou klec.


Slováčkův neproměněný nájezd, Sedlářova tyč a valašské probuzení

I další třetina začala pěkně zostra. Po 47 vteřinách hry byl při svém úniku faulován Ondřej Slováček a hlavní sudí nařídil trestné střílení. To ale bývalý útočník Vsetína nevyřešil ideálně a Jan Čáp zasáhl svým betonem. Poté zahrozil zase Marek Sedlář, který ale trefil z ostrého úhlu jen vzdálenější tyč. V polovině základní hrací doby znovu úřadovala Zacharova formace. David Ballner zkusil štěstí z levé strany a kotouč propadl Čápovi pod vyrážečkou – 3:1. Po 19 sekundách Bobři snížili. Tomáš Brunec překvapil nenápadnou střelou z levé strany Čech a drama bylo na světě – 3:2. Za dvě minuty už Valašské Meziříčí srovnalo. Kývalova odražená střela se dostala na hůl Petra Dvořáka, jenž měl před sebou prázdnou klec – 3:3.


Hudečkova krasojízda

Ve 43. minutě bylo hned v Porubě veseleji. Ivan Puzič vyzval ke skórování rozjetého Jana Hudečka, jenž přízemní střelou tvrdě prostřelil Jan Čápa k pravé tyči – 4:3. Za 58 sekund slavili Ostravané znovu. Dominik Kafka nahrával Martinu Piechovi, který přehodil zleva ležícího hostujícího brankáře – 5:3. Zanedlouho už vedla Poruba o tři góly. Jan Hudeček totiž nastřelil brusli jednoho z hostujících obránců a kotouč si to namířil k pravé tyči – 6:3. Bobři řekli poslední slovo zhruba tři minuty před koncem. Nedbálkovu střelu od modré dokázal ještě tečovat Martin Kubo, jenž nasměroval kotouč za Čechova záda počtvrté – 6:4.


Ostatní zápasy 3. kola

Brnovs.Šumperk2:4
Hodonínvs.Opava4:3 pr.
Nový Jičínvs.Kopřivnice7:1

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Soupeř nás na začátku překvapil důrazem, výborně šel do brány, byli výborní na kotouči, s čímž jsme měli velké problémy. Prvních deset minut to byl více než vyrovnaný soupeř, zaslouženě šel také do vedení. Naštěstí jsme ale vyrovnali. Ve druhé třetině jsme se dostali sice do náskoku 3:1, ale svou nedisciplinovaností jsme je během minuty nechali zase srovnat. Jedině asi poslední dvacetiminutovka splnila naše očekávání. Takhle jsme chtěli hrát po celý zápas, začali jsme se konečně tlačit do branky a fyzicky jsme an tom už byli lépe a to nakonec rozhodlo. Takový výkon ale musíme podávat po celých šedesát minut a ne jen poslední třetinu.

David Handl (HC Bobři Valašské Meziříčí): Odmítl komentář.

Tabulka po 3. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Hodonín 316:98
2.Poruba 316:97
3.Opava 39:134
4.Vsetín 16:13
5.Nový Jičín 210:83
6.Šumperk 14:23
7.Val.Meziříčí 310:123
8.Kopřivnice 38:152
9.Brno 34:140